En iPhone er uden tvivl en af de bedste mobiler i verden bare spørg halvdelen af alle danskere, som ejer en. Desværre er den også syg dyr.

Apple er kendt for at producere nogle af de mest eftertragtede smartphones på markedet, men de er også kendt for at være nogle af de dyreste. 

Heldigvis er der måder, hvorpå du kan få fat i en billig iPhone, uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

I denne forbrugerguide vil vi guide dig igennem, hvordan du kan købe en billig iPhone, herunder brugt, demo og import fra udlandet, samt hvordan du kan få fat i sidste års iPhone-model, som bliver billigere, når der lanceres en ny iPhone.

Køb en brugt iPhone

En af de mest oplagte måder at spare penge på en iPhone er ved at købe en brugt en. Der er mange steder, hvor du kan finde brugte iPhones til salg, herunder online markedspladser som eBay, Facebook Marketplace og DBA. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er risici forbundet med at købe en brugt iPhone, så det er vigtigt at være forsigtig og gøre din research, før du køber.

Her er nogle tips til at købe en brugt iPhone:

  • Køb fra en pålidelig sælger: Sørg for at købe fra en sælger med en god track record og positive anmeldelser fra tidligere kunder.
  • Kontroller IMEI-nummeret: IMEI-nummeret er en unik identifikator for din iPhone, og det kan bruges til at kontrollere, om mobilen er stjålet eller ej. Du kan kontrollere IMEI-nummeret på Apples hjemmeside eller ved at ringe til din mobiludbyder.
  • Inspektion af mobilen: Inspektion af mobilen inden køb er vigtigt for at sikre, at den fungerer korrekt. Tjek skærmen for ridser og revner, og sørg for at alle knapper og funktioner fungerer som de skal.
  • Spørg om garantien: Hvis mobilen stadig er dækket af Apples garanti, kan du få den repareret eller udskiftet, hvis der opstår problemer.

Køb en demo iPhone

En anden måde at spare penge på en iPhone er ved at købe en demo-model. Demo-modeller er mobiler, der har været udstillet i butikkerne, og som sælges til en reduceret pris. Disse mobiler er normalt i god stand og har ikke været brugt meget, men de kan have mindre kosmetiske skader.

Du kan købe demo-modeller fra Apple-butikker eller autoriserede forhandlere. Det er vigtigt at huske på, at demo-modeller normalt ikke kommer med en fuld garanti, så sørg for at spørge om garantien, før du køber. 

Med hensyn til butikker, der handler med billigere demo-modeller af iPhone, så anbefaler vi Elgiganten, Proshop, Computersalg og Compumail, der alle har undersider på deres webshops med demo- og outletproduktet også med iPhones.

Importer en iPhone fra udlandet

En anden måde at spare penge på en iPhone er ved at importere den fra udlandet. Priserne på iPhones varierer fra land til land, så det kan være billigere at købe en iPhone i udlandet og importere den til Danmark.

Det er vigtigt at huske på, at der kan være ekstra omkostninger forbundet med at importere en iPhone, såsom told og moms. Det er også vigtigt at sikre, at mobilen fungerer med dit mobilnetværk, før du køber.

Alt i alt kan import af en iPhone fra udlandet være en god måde at spare penge på, hvis du blot husker at kalkulere med ekstra dyr fragt og eventuelle importafgifter, før du har den endelige pris på den importerede iPhone.

Med hensyn til udenlandske butikker, der handler med billigere demoudgaver af iPhone, så bør du kigger på Amazon og eBay, som er nogle af de sikre steder at handler, hvor du som køber har forskellige rettigheder og garantier, som er din sikkerhed for en ordentlig handel.

Køb sidste års iPhone-model

En anden måde at spare penge på en iPhone er ved at købe sidste års model. Når Apple lancerer en ny iPhone-model, falder priserne på de ældre modeller normalt. Dette betyder, at du kan få fat i en iPhone med mange af de samme funktioner som den nyeste model, men til en lavere pris.

Det er vigtigt at huske på, at der kan være nogle forskelle mellem den nyeste model og den ældre model, såsom en mindre skærm eller en mindre kraftfuld processor. Men hvis du ikke har behov for de nyeste funktioner, kan det være en god måde at spare penge på en iPhone ved eksempelvis at købe en iPhone 12 eller 13 fremfor en iPhone 14.

Der er altså mange måder at få fat i en billig iPhone på, og det er vigtigt at finde den bedste løsning for dig. Uanset om du køber en brugt iPhone, en demo-model, importerer en iPhone fra udlandet eller køber sidste års model, er det vigtigt at gøre din research og sikre, at du får en mobil, der fungerer godt og passer til dine behov.