Lanceringen af iOS 17 betyder at en række iPhone-modeller får kniven, når det kommer til support.

Hvis du har en iPhone 8 eller iPhone X, og er begejstret for de nye funktioner i iOS 17, så bør du nok overveje at investere i en nyere model.

Når opdateringen udgives senere i år, nok, vil den droppe understøttelse af iPhone 8 og iPhone X, der i øjeblikket understøttes af iOS 16.

Og det desværre ikke som nogen overraskelse, at Apple fra efteråret 2023 dropper understøttelsen af de to iPhone-modeller, da æblefirmaet har for vanen at droppe supporten af iPhone-modeller ældre end 5 år. hvorfor det nu er farvel til iPhone 8 og iPhone X. 

Den primære grund til at Apple ikke vil understøtte iOS 17 på disse to modeller er, iOS 17 kommer til at stille store krav til hardwaren, og her når iPhone 8 og iPhone X. Læs også alt du skal vide om den nye iOS 17 iPhone-opdatering.

Hvilke iPhone-modeller er kompatible med iOS 17?

Hvis du spekulerer over, hvilke iPhone-modeller der er kompatible med iOS 17, så er her en liste over understøttede enheder:

 • iPhone 14
 • iPhone 14 Plus
 • iPhone 14 Pro
 • iPhone 14 Pro Max
 • iPhone 13
 • iPhone 13 mini
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone SE 3 (2022)
 • iPhone SE 2 (2020)

Det er værd at bemærke, at iOS 17 ikke vil være kompatibel med iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

Nogle funktioner kræver en nyere iPhone

Selvom du finder din iPhone på listen over iPhone-modeller, der der kan køre iOS 17. så skal du være opmærksom på, at visse iOS 17-funktioner kun udgives til de helt nye og store iPhone-modeller som eksempelvis iPhone 14 og iPhone 13 Pro Max, da de er for tunge til at kunne gøre på de ældre og mindre modeller, der simpelthen ikke kan honorere hardwarekravene til at køre iOS 17. Den forbedrede autokorrektur-funktion, der benytter en ny maskinlæringsmodel og understøtter in-line rettelser og fuldførelse af fulde sætninger, kræver for eksempelvis en iPhone 12 eller en nyere model for at kunne fungere. Læs også alt om den kommende iPhone 15

Sådan opdaterer du din iPhone til iOS 17?

Når du vil opdatere din iPhone til iOS 17, kan du følge vores vejledning trin for:

 1. Kontroller, om din iPhone-model er kompatibel med iOS 17 på vores liste.
 2. Vent på den officielle udgivelse af iOS 17 i september måned.
 3. Hvis du er en eventyrlysten bruger, kan du prøve den offentlige beta af iOS 17 i løbet af sommeren. Apple vil frigive en særlig "Beta-profil", som du kan downloade fra beta.apple.com. Bemærk, at beta-versioner kan have fejl og problemer, så det anbefales ikke at installere dem på din primære enhed.
 4. Når iOS 17 er officielt frigivet, kan du opdatere din iPhone ved at gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering. Din iPhone vil kontrollere, om der er tilgængelige opdateringer, og hvis iOS 17 er tilgængelig, kan du downloade og installere det. Sørg for, at din iPhone er tilsluttet et Wi-Fi-netværk og har tilstrækkelig batterilevetid, inden du starter opdateringsprocessen.
 5. Følg instruktionerne på skærmen for at fuldføre opdateringsprocessen. Din iPhone kan genstarte flere gange under opdateringen, så vær tålmodig og afbryd ikke processen.
 6. Når opdateringen er fuldført, kan du begynde at bruge iOS 17 og dens nye funktioner. Nogle af de nye funktioner i iOS 17 inkluderer store opgraderinger til telefonoplevelsen, FaceTime-forbedringer og en ny dagbogsapp.
Hvis du opleverproblemer med at opdatere din iPhone til iOS 17, kan du besøge Apples supportsider for yderligere hjælp.

Hvad skal du gøre, hvis din iPhone ikke kan opgraderes til iOS 17?

Hvis din iPhone ikke kan opgraderes til iOS 17, er der stadig nogle muligheder, du kan overveje. Her er nogle af dem:
 1. Opdater til den seneste version af iOS, som din iPhone understøtter. Hvis din iPhone ikke kan opgraderes til iOS 17, kan den måske stadig opgraderes til en tidligere version af iOS. Du kan tjekke, hvilke versioner af iOS din iPhone understøtter, på Apples supportsider. Det er vigtigt at bemærke, at ældre versioner af iOS muligvis ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer, så det er vigtigt at være opmærksom på dette.
 2. Overvej at købe en ny iPhone. Hvis din iPhone ikke kan opgraderes til iOS 17, kan det være et tegn på, at den er forældet og ikke længere understøttes af Apple. I så fald kan det være en god idé at overveje at købe en ny iPhone, som understøtter den seneste version af iOS.
 3. Brug trediepartsapps. Hvis din iPhone ikke kan opgraderes til iOS 17, kan du stadig bruge trediepartsapps til at få adgang til nogle af de nyeste funktioner og opdateringer. Der er mange apps tilgængelige i App Store, som kan give dig adgang til nye funktioner og opdateringer, selvom din iPhone ikke kan opgraderes til iOS 17. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at nogle af disse apps muligvis ikke er sikre eller pålidelige, så det er vigtigt at undersøge dem grundigt, før du installerer dem.

Er der en risiko, hvis din iPhone ikke opgraderes til iOS 17?

Hvis din iPhone ikke opgraderes til iOS 17, kan der være en risiko for, at den ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer fra Apple. Dette kan gøre din iPhone mere sårbar over for sikkerhedstrusler og malware. Derudover kan nogle af de nyeste apps og funktioner muligvis ikke være tilgængelige på ældre versioner af iOS, hvilket kan begrænse din iPhones funktionalitet og brugervenlighed.

Det er derfor vigtigt at opdatere din iPhone til den seneste version af iOS, som den understøtter, og at overveje at købe en ny iPhone, hvis din nuværende iPhone ikke længere understøttes af Apple. Hvis du ikke kan opdatere din iPhone til en nyere version af iOS, kan du stadig bruge trediepartsapps til at få adgang til nogle af de nyeste funktioner og opdateringer. Det er dog vigtigt at undersøge disse apps grundigt, før du installerer dem, for at undgå sikkerhedsrisici.