Vi har prøvekørt den nye El-baserede Mini Cooper SE, der byder på ren køreglæde.

Den allerede opsigtsvækkende Mini Cooper er blevet elektrisk. Så nu er den ikke blot et ikon, men også en moderne og miljørigtig bil. Vi har prøvekørt den elektriske Mini Cooper SE Essential, der både er letkørt i byen og på landevejen samt byder på ren køreglæde.

Plusser

 • Fornuftigt udstyr
 • Afbalanceret undervogn
 • God siddekomfort
 • Kvik acceleration
 • Sjov og kvik = ren køreglæde

Minusser

 • Adgang til bagsæde
 • Lille bagagerum
 • Intet anhængertræk
 • Rækkevidde

Samlet bedømmelse

Det var med stor spænding, at vi satte os ind i den elektriske Mini Cooper SE. Heldigvis kan vi konstatere, at Mini Cooper SE lever op til vores forventninger. Der er tale om den elbil med de bedste køreegenskaber, som vi har prøvekørt siden VW e-Golf. Helhedsindtrykket er overbevisende fra de solide køreegenskaber til det ikoniske design. Der er tale om en bil, man vælger med hjertet og på grund af de gode køreegenskaber fremfor en bil, hvor der er plads til den store familie. Men har du ikke behov for at transportere 4 fuldvoksne hver dag, kan du sagtens vælge en Mini.

Windows365.dk anbefaler derfor Mini Cooper SE som et godt køb.

Billedgalleri med Mini Cooper SE

Billede 1: Mini Cooper SE

Billede 2: Mini Cooper SE

Billede 3: Mini Cooper SE

Billede 4: Mini Cooper SE

Billede 5: Mini Cooper SE

Billede 6: Mini Cooper SE

Specifikationer for Mini Cooper SE EL Essential

 • Motor: 32.6 kWh
 • Ydelse: 184 HK
 • Transmission: Automatisk
 • Hjultræk: Forhjulstrukken
 • 0-100 km/t: 7.3 sek.
 • Topfart: 150 km/t
 • Årlige afgifter: 340 kroner x 2
 • Mål (L/B/H): 385/173/141
 • Vægt: 1.365 kilo
 • Bagagerum: 211 liters rumindhold
 • Nypris: 278.000 kroner

Mini Cooper: Et britisk ikon

Oprindelsen af ​​Mini Cooper kan spores tilbage til 1950'erne, hvor den britiske regering så behovet for en lille, brændstofeffektiv bil, der kunne produceres i stort antal. Bilen er designet af Sir Alec Issigonis, og den blev først introduceret i 1959. Bilen var en øjeblikkelig succes, og den blev hurtigt et symbol på britisk design og ingeniørkunst.

I 1961 blev Mini Cooper født, da bilen faldt i hænderne på den britiske racerlegende John Cooper. Cooper så potentialet i bilen og besluttede at skabe en mere kraftfuld version af Mini. Han tilføjede en mere kraftfuld motor, større bremser og et par tuning ændringer for at skabe Mini Cooper. Bilen var en øjeblikkelig succes, og den blev hurtigt et symbol på britisk design og teknik.

Cooper-mærket og navnebogstaverne omgivet af en rød ring blev berømt. To år senere blev Mini Cooper S introduceret, som var endnu mere kraftfuld end den originale Mini Cooper. 

Mini Cooper i dag og i fremtiden

I dag er Mini Cooper stadig en populær bil, og den er blevet et ikon i bilindustrien. Bilen er kendt for sit unikke design, fremragende håndtering og brændstofeffektivitet. Mini Cooper har også været med i mange film og tv-serier, herunder "The Italian Job" og "Mr. Bean."

I 2000 købte BMW mærket Mini, og virksomheden er fortsat med at producere Mini Cooper. Bilen har gennemgået mange ændringer gennem årene, men den bevarer stadig sit unikke design og fremragende køreegenskaber. Mini Cooper er blevet et symbol på britisk design og teknik, og den vil fortsat være et ikon i bilindustrien i mange år fremover.

Mini Cooper en ikonisk bil, der er blevet et symbol på britisk design og teknik. Mini Cooper en populær bil, og den er ligefrem blevet et ikon i bilindustrien. At omdanne Mini Cooper til en elbil og give den efternavnet SE er med til at sikre, at den også vil være et ikon i bilindustrien i mange år frem.

Elbil med fremragende køreegenskaber

Mini Cooper SE er en relativ lille bil, men bilens køreegenskaber simpelthen i en klasse for sig. Der er tale om ren køreglæde fra første kilometer, du tilbagelægger i den ikoniske bil. Mini Cooper er både sjov og letkørt under bykørsel, men det er når du får den ud på landevejene, at den virkelig brilliere.

Styringen er nem, og vi oplever under vores prøvekørsel en rigtig god føling med bilen, både når vi kører i by, på landevej og grusvej. Mini Cooper er derudover et rigtig velkørende selskab med hurtig acceleration, når vi skal ud af et kryds eller laver en overhaling på landevejen. Du får følelsen af at køre i en racerbil, der bare vil give dig køreglæde.

Under kørslen oplever vi at bilen stort set ikke giver en lyd fra sig, når vi sidder inde i kabinen. Dette kan ellers varierer utrolig meget fra elbil til elbil.

Ikke til børnefamilier eller pendlere

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Mini Cooper SE leverer varen, når det kommer til køreglæde. Du kan blandt andet vælge at indstille kørestilen, så elmotoren også virker som motorbremse, når du slipper speederen. Derved er det muligt at køre bilen med kun én fod, hvilket giver dig fuld kontrol og hurtig reaktion fra Mini Cooperen. 

Men det er ikke en bil, der det oplagte valg til hverken børnefamilier eller pendlere. Til disse to målgrupper, har Mini Cooper SE simpelten nogle begrænsninger. For det forholdsvis lille bagagerum samt den besværlige adgang til bagsædet, hvor du også oplever, at der er begrænset benplads, gøre Mini Cooper SE mindre attraktiv for børnefamilier. 

Derudover er rækkevidden ikke den længste for en elbil. Producenten har oplyst maksimal rækkevidde til 234 km, men du skal ikke regne med at komme meget over 190 km selv ved pæn kørsel. Dette gør, at Mini Cooper SE ikke er ideel til pendleren, der skal køre langt hver dag. Batteriets opladningstid er oplyst af producenten til kunne oplade ca. 80% på bare 35 minutter.

Ikonisk design

De gode køreegenskaber bliver understøttet i selve designet. For Mini Cooper SE byder på brede forsæder med god støtte samt med justerbar sædebund. Du sidder overraskende højt i bilen og har derved et godt overblik over trafikken. Den smarte farve på de udvendige sidespejle går igen i interiøret som lys omkring den runde touchskærm. Bilen byder på et fuldendt helhedsindtryk, da både touchskærm, kørecomputer, højttalere, blæsere, ja selv indvendige håndtag og blinklysene er cirkelformede og derfor minder om det runde Mini-logo. 

Konklusion omkring Mini Cooper SE

Mini Cooper SE er en Mini hele vejen igennem. Den byder på ren køreglæde. Så hvis du forventer det ikoniske design og køreegenskaber, som Mini er så kendt for, er blevet bevaret  i deres bud på en elbil, så bliver du ikke skuffet. Der er tale om en bil, du vælger med hjertet, men måske ikke den mest praktiske bil på markedet. Kigger vi på alternativer til Min Cooper SE får du med Ford Mustang Mach-E en anden ikonisk bil, der er skiftet over til el. Hvis du overvejer at investere i en elbil, kan du med fordel læse vores guide til køb af elbil.

Vi du gerne vide mere om, hvor langt de bedste elbiler kan gå på en opladning samt hvad du bør kigge på, hvis du overvejer at springe med på bølgen af elbiler, kan du med fordel læse vores guide.