Få længere spilletid på din håndholdte ROG Ally med vores 10 tips.

Den smarte ROG Ally har desværre ikke den længste batterilevetid. Derfor giver vi dig her 10 tips til, hvordan du kan forlænge spilletiden på den håndholdt spillekonsol mest muligt.

Asus ROG Ally

ROG Ally fra Asus er en håndholdt spillekonsol, der er blevet yderst populær. Det skyldes blandt andet den kraftfulde ydeevne, som ROG Ally byder på. Denne giver dig mulighed for at spille dine foretrukne AAA- eller indie-spil med fremragende billedkvalitet og høj billedhastighed. En anden ting, der gør ROG Ally til et populært valg er, at den er fuldt ud kompatibel med Steam, Xbox Game Pass, Epic, GOG og mere. Dette er med til at sikre, at uanset hvor du helst vil købe dine spil, kan du spille dem på den bærbare ROG Ally-spilkonsol. Men ROG Ally er ikke kun en håndholdt spillekonsol; det er i bund og grund en lille bærbar Windows 11 computer, for du kan både spille spil, surfe på nettet, downloade filer og køre næsten enhver Windows-applikation på den. Dette gør det til en alsidig enhed, der kan bruges til både spil og produktivitet.

Batterilevetiden på ROG Ally

ROG Ally kommer med et 40-Wh batteri. Men det der er bedre at kigge på er, hvad du så får ud af batteriet. Batterilevetiden for ROG Ally afhængigt af flere faktorer. Det er officielt opgivet, at batterilevetiden maksimalt kan holde op til omkring 5 timer ved almindeligt spil, men du kan også godt opleve, at du kun har batteri nok til at spille langt under 2 timer, når det er værst. 

En kort batterilevetid er en af de største udfordringer hvis du ejer en håndholdt spillekonsol. Det kan begrænse mængden af ​​tid, som du kan spille deres yndlingsspil, især når de er på farten. Det kan også være frustrerende at skulle stoppe med at spille et spil, fordi batteriet er løbet tør. For hele idéen med at eje en håndholdt spillekonsol er jo, at du kan tage den med dig og spille overalt. Dette går lidt fløjten, hvis du konstant skal have en oplader med dig for at sikre, at du kan fortsætte med at spille i en længere periode.

Få mere ud af din ROG Ally
Heldigvis er der flere ting, du selv kan gøre, hvis du gerne vil have mere ud af din ROG Ally. For der er ikke meget sjov ved en spillekonsol, der lukker ned på grund af manglende strøm.

Vi har samlet 10 relativt nemme tips til dig, der kan hjælpe med at få længere batterilevetid på din ROG Ally, når du er på farten.

Tip nr. 1: Skift skærmens lysstyrke

Det første tip vi tager fat i, er også det nemmeste. Du kender det sikkert allerede fra sin smartphone. Jo mere lysstyrke, di har på skærmen, jo mere batteri bruger det. Derfor er det også et ret indlysende tip, at du kan spare meget strøm ved at skrue ned på skærmens lys. Du skal blot trykke på den trekantede Command Center-knap, som du finder  i venstre side af skærmen. Herefter skal du blot bruge berøringsskærmen til at bringe indstillingslinjen for skærmens lysstyrke så tæt på 0% som du finder det forsvarligt. Du skal selvfølgelig ikke sætte lysstyrken så lavt, at du ikke kan se, hvad der foregår på skærmen. Jo mere direkte sollys du befinder dig i, jo mere lys har du også behov for på din skærm for overhovedet at kunne se noget. Så det kan være, at du kan stille dig i skyggen eller dæmpe lyset omkring dig, for at det derved er muligt for dig at skrue længere ned for lysstyrken på din ROG Ally.

Tip nr. 2: Sluk RGB-belysningen

Det er ikke kun på selve skærmen, at du har mulighed for at stille på lyset. For din ROG Ally giver dig også mulighed for at skifte mellem 0%, 33%, 66% og 100% lysstyrkeniveauer omkring dine joystick. Du vil selvsagt kunne spare mest på den dyrebare strøm på dit batteri ved at indstille den til 0% og slukke dem helt. Du skal blot åbn Kommandocenter, og derefter trykke på LED-lysstyrkewidgeten for at skifte mellem de forskellige indstillinger.

Tip nr. 3: Brug flytilstand

Som standard er din ROG Ally sat op til konstant at finde Bluetooth-forbindelser til andre enheder og at holde Wi-Fi-forbindelsen stabil. At enheden hele tiden arbejder på dette, kræver meget strøm. Du kan derfor vælge at aktivere flytilstand. Derved vil din ROG Ally ikke bruge kræfter og energi på hverken Bluetooth eller Wi-Fi.

Du skal dog være opmærksom på, at vil forhindre dig i at spille online, da du ikke vil have adgang til nettet. Endvidere kan du heller ikke have tilslutte eksempelvis et trådløst headset eller en anden Bluetooth-enhed til Ally. Men ved at bruge flytilstand så ofte som muligt, opnår du en helt klart bedre batterilevetid.

Tip nr. 4: Sluk bloatware

Som du måske kender det fra andre enheder med Windows 11, kan ROG Ally have indtil flere unødvendige programmer kørende i baggrunden, som alle dræner dit batteri. Derfor kan du med fordel vælge at slukke for disse. Det gør du ved at Task Manager, se, hvilken software der kører på enheden, og slukke for alt det, du ikke ønsker at bruge strøm på. Du kan nemt komme ind i Task Manager på ROG Ally ganske simpelt ved at skrive "Task Manager" i din Windows 11-søgemenu. Du kan trykke og holde din finger nede på det program, du gerne vil vælge, da det fungere som et højreklik, for at få mulighed for at afslutte opgaven.

Tip nr. 5: Skift opløsningen

ROG Ally kan sagtens håndtere en opløsning helt op til 1080p. Men det suger bare ekstra på dit batteri, hvis du vælger denne opløsning. Derfor kan du med fordel vælge at reducere til 720p. Du skal blot trykke på Command Center-knappen, som du finder i skærmens venstre side. Herefter trykker på knappen Opløsning. Herved kan du skifte mellem 1080p og 720p. Det er måske ikke helt så skarpt på din skærm, men du kan sagtens se detaljer alligevel.

Tip nr. 6:Sænk billederne pr. Sekund (FPS)

På din ROG Ally kan du skrifte mellem indstillingerne for FPS. Du kan både vælge 15, 30, 45, 60 eller ubegrænset via Command Center, hvor du finder FPS Limiter-widget. Selvom 60FPS eller højere er ideel, når du skal spille, kan du alligevel sagtens spille ved den noget lavere 30FPS indstilling. Dette vil tage noget mindre strøm på batteriet.

Tip nr. 7: Juster skærmens opdateringshastighed

Hvis du gerne vil spare endnu mere på batteriet, kan du vælge at skifte opdateringshastighed via Command Center. Du kan nemlig spare en del strøm ved at indstille denne til 60Hz.

Tip nr. 8: Rediger TDP (driftstilstand), og kontroller ventilatorer

Du kan vælge at justere din ROG Allys driftstilstand direkte i Command Center. Du kan vælge mellem indstillingerne 10W, 15W eller 25W for at justere Ally's Thermal Design Power (TDP). TDP dækker over den maksimale varme, din ROG Ally er designet til at bruge (i watt). Ved at sænke TDP forbedres batteriets levetid.

Husk i den forbindelse også at være opmærksom på, at ventilationskanalerne er fri og rene. Du finder åbningerne til ventilationen langs toppen af din ROG Ally, mens indsugningen er placeret på bagsiden. Sørg for, at der ikke er noget, der kan blokere disse, for eller kan systemet ikke køle ordentligt.

Tip nr. 9: Brug AMD FSR

Det kan allerede være, at du ved, at din ROG Ally har en AMD Ryzen Z1 Extreme-processor. Dette betyder, at din ROG Ally kan bruge AMDs Fidelity FX Super Resolution (FSR). Dette kan du selv slå til og fra fra i Command Center. Denne teknologi opskalerer grafikken på en måde, der forbedrer din ROG Allys batterilevetid.

Tip nr. 10: Spil Ally, mens du er tilsluttet

Din bedste chance for at forbedre varigheden af din spilsession med ROG Ally er ganske enkelt at spille på den, mens den er tilsluttet og oplades. Du kan endda også vælge at gå all in og tilslutte en spilskærm eller dit tv og måske endda spille ekstra komfortabelt ved hjælp af en Xbox-controller eller anden kompatibel gamepad.

Det kan godt være, at den ikke er særlig håndholdt i den tilsluttede udgave, men der er nu intet der slår, at du kan spille alt det du vil, lige så længe du har lyst.

Valget er dit

Du vælger selv, hvor mange af vores tips du vælger at benytte dig af. Jo flere tips du vælger at bruge på samme tid, jo større forskel vil du mærke på batterilevetiden på din ROG Ally. Men omvendt set, er det også vigtigt, at du ikke lader din iver efter at få mest muligt batteritid gå ud over din spilleoplevelse. Derfor kan du med fordel prøve dig frem, indtil du finder den helt rigtige løsning for dig.