Virker den indbyggede Touchpad med musen ikke virker på din MacBook, så kan du muligvis selv løse problemerne.

Kært barn har mange navne: Touchpad, Trackpad, da den indbyggede mus på din MacBook kaldes flere ting.

Generelt hvis din Touchpad ikke virker på din MacBook, kan det være et stort problem, da det kan være svært at navigere rundt på computeren. 

Årsagerne til problemerne kan være alt fra hardwaren eller en simpel defekt driver. Og endeligt kan din Touchpad jo være gået fysisk i stykker. For det meste, når brugere oplever problemer med den indbyggede mus på computeren, skyldes det typisk noget så simpelt som en softwarefejl.

Vi kommer her med vores forslag til løsninger, hvis den indbyggede Touchpad med musen ikke virker på din MacBook.

Sådan løser du problemer med Touchpad på din MacBook

For at løse problemer med Trackpad på din MacBook, kan du afprøve disse løsingsforslag:

  1. Rens Trackpaden for støv og skidt: Det kan skabe problemer, som resulterer i, at den virker upræcist eller slet ikke. Prøv forsigtigt at rense din Trackpad. Husk at slukke din MacBook skal være slukket og opladeren fjernet fra enheden, før du starter og benyt ikke en støvsuger, da det kan skabe statisk elektricitet, som kan ødelægge din MacBook.
  2. Genstart din MacBook: Prøv at genstarte din MacBook for at se, om det løser problemet.
  3. Nulstil indstillingerne: Hvis din Touchpad stadig ikke virker, kan du prøve at nulstille indstillingerne. Følg disse trin: Gå til Apple-menuen og vælg "Systemindstillinger" > Klik på "Trackpad" > Klik på "Nulstil Trackpad" > Genstart din Mac.
  4. Opdater macOS: Hvis du har en ældre version af macOS, kan det være en god idé at opdatere til den nyeste version for at se, om det løser problemet.
  5. Tjek hardwaren: Kontroller hardwaren for eventuelle mekaniske problemer eller skader. Hvis der er et problem med hardwaren, skal du tage din MacBook til en autoriseret Apple-reparatør
  6. Tjek tastaturet: Hvis både tastaturet og Touchpaden ikke virker, kan det være et problem med tastaturet. Prøv at rense tastaturet for støv og skidt eller tage det hen til en autoriseret Apple-reparatør.
  7. Tjek batteriet: Hvis batteriet er bøjet eller beskadiget, kan det påvirke Touchpadens funktion. Prøv at tage batteriet ud og sætte det i igen eller tage din MacBook til en autoriseret Apple-reparatør.
  8. Tjek Bluetooth-forbindelsen: Hvis du bruger en trådløs Touchpad, skal du kontrollere Bluetooth-forbindelsen for eventuelle problemer.
  9. Tjek Force Click-indstillingerne: Hvis du har en MacBook med Force Click-overflade, skal du kontrollere indstillingerne for Force Click for eventuelle problemer.

Husk altid at tage backup af dine data, før du prøver nogen af disse løsninger. Hvis ingen af disse løsninger fungerer, skal du tage din MacBook til en autoriseret Apple-reparatør for yderligere hjælp, eller du kan vælge at benytte en ekstern mus sammen med din MacBook.


Brug din touchpad

Den lille smarte touchpad på din Mac, kan være med til at gøre mange ting meget lettere for dig i hverdagen. Men hvorfor ikke tage skridtet til at blive endnu mere effektiv med din touchpad. Vi har derfor samlet 10 tips til dig, der vil meste touchpaden på din Mac.