En beskidt iPhone er bare ikke særligt indbydende. Se de bedste måder at rengøre din iPhone på.

Din iPhone er ikke bedre end den sidste rengøring, da skidt kan medføre tilstoppede højtalerne og gøre skærmen næsten umulig at se noget på og hvis du er rigtig uheldig, så kan det også påvirke opladningen af din iPhone.

Derfor er det smart rengøre sin iPhone

Her er fem vigtige grunde til at du med med jævne mellemrum børe rengøre din iPhone:
  1. Hygiejne: Der kan sidde mange bakterier og snavs på mobilen, som kan overføres til hænderne og ansigtet. Rengøring af din iPhone kan derfor være med til at forhindre spredning af bakterier og sygdomme.
  2. Forlænge levetiden: Rengøring af mobilen kan forlænge dens levetid ved at fjerne snavs og støv, som kan skade komponenter i din iPhone.
  3. Forbedre ydeevnen: Rengøring af mobilen kan også forbedre dens ydeevne ved at fjerne unødvendige filer og apps, som kan tage opbevaringsplads og ressourcer.
  4. Forbedre udseendet: Rengøring af mobilen kan også forbedre dens udseende ved at fjerne fingeraftryk, fedtpletter og andre pletter på skærmen.
  5. Forebygge ridser: Rengøring af mobilen med en mikrofiberklud kan også forebygge ridser på skærmen, da kluden er blød og ikke ridser overfladen.
Udover disse fem grunde, så er hele oplevelsen af at have en ren og indbydende iPhone mellem hænderne bare meget bedre end at holde ved en beskidt.

Hvorfor en snavset iPhone kan påvirke dit helbred

Bakterier og snavs på mobilen kan påvirke dit helbred på flere måder:
  • Infektioner: Bakterier og vira kan overføres fra mobilen til hænderne og ansigtet, hvilket kan føre til infektioner og sygdomme.
  • Allergiske reaktioner: Støv og snavs på mobilen kan også udløse allergiske reaktioner hos nogle mennesker.
  • Forværre eksisterende sygdomme: Hvis du allerede lider af en sygdom, kan bakterier og snavs på mobilen forværre tilstanden.
  • Nedsat immunforsvar: Hvis du udsættes for mange bakterier og vira, kan det nedsætte immunforsvaret og gøre en mere modtagelig over for sygdomme.
Derfor er det altså vigtigt at rengøre sin mobiltelefon regelmæssigt for at undgå spredning af bakterier og snavs, som kan påvirke dit helbred negativt.

Hvor ofte skal din iPhone rengøres?

Det kan være svært at sige noget endegyldigt om, hvor ofte, du bør rengøre din iPhone. Det overordnede svar må være, at din iPhone trænger til en rengøring, når du føler, at den trænger til det. Det er dig, der bedst ved, hvor udsat din iPhone er i det daglige. Hvis din iPhone for det meste befinder sig i din taske og kun kommer frem, når du skal besvare et opkald, vil den alt andet lige ikke blive lige så beskidt, som hvis den er med dig ude i alt slags vejr. 

Hvis du gerne vil undgå, at du får følelsen af, at din iPhone er beskidt, akn du med fordel vælge at rengøre din iPhone med et vist interval i stedet for at vente med at rengøre den indtil du kan se snavs og skidt på den.

Rengør din iPhone med det samme

Hvis din iPhone kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, såsom blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme, skal du rengøre den med det samme. Her er der absolut ingen grund til at vente med at rengøre din iPhone. For pletterne kan sætte sig som permanente misfarvninger på din iPhone, hvis du ikke gør noget ved dem med det samme.

Sådan rengøres din iPhone

Apple anbefaler at du bruger en blød, let fugtig og fnugfri klud til at rengøre din iPhone eller dine øvrige Apple enheder med. De anbefaler endvidere, at du sørger for at tage alle kabler ud og slukke din iPhone helt inden du går i gang med at rengøre den.

Hvis du vil rengøre nanoglasset på skærmen, bør du anvende den pudseklud, der fulgte med din iPhone, til at fjerne støv eller pletter. Hvis du oplever, at der er genstridige pletter på glasset, som du ikke kan rengøre med pudsekluden alene, kan du vælge at fugte kluden med 70 % isopropylalkohol. Ved at bruge den medfølgende pudseklud passer du godt på din iPhones skærm, når denne rengøres. Kluden er nemlig fremstillet til ikke at ridse skærmen.

Det er også vigtigt at undgå at bruge skrappe rengøringsmidler på dine Apple enheder, da de kan beskadige overfladen og derved kan være med til at reducere deres levetid betragteligt. Apple anbefaler også at undgå at bruge blegemiddel eller peroxid på alle deres enheder.

Sådan rengøres opladningsporten på din iPhone

Når du har rengjort selve skærmen samt bagsiden på din iPhone kommer du til et lidt mere vanskeligt område på din iPhone. Nemlig sleve opladningsporten. For der kan nemt samle sig både skidt og fnuller inde i selve opladningsporten. Da porten er meget snæver, kan det virke som en vanskelige opgave at få denne rengjort. 

Specielt når du skal til at rengøre opladningsporten er det vigtigt, at du sørge for at slukke for din iPhone inden du går i gang. Du skal nemlig ikke begynde at stikke noget ind i din iPhone, mens den er tændt. Til almindelig rengøring af opladningsporten i din iPhone, kan du bruge en blød børste og derefter forsigtigt tørre den med en klud.

Hvis du oplever, at der har samlet sig meget snavs i opladningsporten og du ikke kan få det ud ved at bruge ovennævnte metode, kan du gå lidt hårdere til værks. Du kan nemlig vikle en tandstikker ind i lit vat eller bomuld for at lave en lille bitte vatpind. Denne kan du så fugte med isopropylalkohol og derefter ganske forsigtigt trække vatpinden langs opladningsportens indervæg. Det er meget vigtigt, at du aldrig bruger vand, når du skal rengøre opladningsporten.

Sådan rengøres dine AirPods

Når det kommer til at rengøre dine hovedtelefoner, kan du bruge en blød klud eller en svamp med lidt sæbevand til at tørre dem af. Du kan også bruge en stiv børste, der er fugtet med alkohol fortyndet med vand, til at tørre overfladerne og højttalerne af. Vi har tidligere skrevet om tips til rengøring af Apple AirPods og andre In-ear høretelefoner. 

Undgå disse fejl når du rengør din iPhone

Når det kommer til at rengøre din iPhone eller din iPad eller dit Apple Watch, er det vigtigt at følge nogle retningslinjer for at undgå skader på enhederne. Apple anbefaler, at du bør undgå at bruge vinduesrens, rengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, ammoniak eller slibende materialer, når din iPhone trænger til en rengøring. Hvis du har brug for at fjerne særligt genstridige pletter, kan du fugte kluden med 70 % isopropylalkohol. Men du bør under alle omstændigheder undgå at nedsænke din iPhone i et rensemiddel.

Rengør efter behov

Når du finder en god rutine med at rengøre din iPhone, så vil du opleve, at du altid har en renere og pænere smartphone ved hånden. Den vil dermed også blive endnu mere indbydende for dig at bruge. Men det er som sagt kun dig, der ved, hvor ofte lige netop din iPhone har behov for at blive rengjort. Hvis du oplever, at din iPhone ikke lader så stabilt eller hurtigt mere, er det værd at tjekke, om det kan være fordi, opladningsporten trænger til at blive gjort rent.

Generelt set er det bedst at være forsigtig, når du rengør din iPhone eller andre Apple enheder, og undgå at bruge skrappe rengøringsmidler eller at nedsænke dem i rensemidler. Brug helst en blød, let fugtig og fnugfri klud til at tørre dem af, og undgå at få fugt i åbningerne.