AirPlay er en smart funktion, hvis du vil streame video eller dublere din skærm.

AirPlay er en funktion, der giver dig mulighed for at streame video eller spejle skærmen på din iPhone eller iPad til en meget større skærm. For du kan bruge AirPlay til at dele skærmen fra din iPhone eller iPad med alle kompatibel enhed, såsom en Mac, et Apple TV eller et AirPlay-kompatibel smart-tv. 

Hvad er AirPlay

AirPlay fra Apple gør det muligt at streame lyd, video, billeder, spil og meget mere fra mange Apple-enheder til eksempelvis højttalere i flere rum eller til dit TV. AirPlay blev oprindeligt introduceret i 2004 som AirTunes, en ny funktion i iTunes 4.6, der tillod musikstreaming over et netværk til en AirPort Express, der var udstyret med en 3,5 mm analog-digital lydjack til højttalere eller andre lydenheder. I 2010 blev AirTunes opdateret og omdøbt til AirPlay, og det blev muligt at streame video og billeder samt lyd. AirPlay understøtter også display-spejling, så du kan spejle din iOS-enhed eller Mac-skærm på dit TV.

AirPlay fungerer ved at oprette en trådløs forbindelse mellem en AirPlay-kompatibel enhed og en AirPlay-modtager, såsom en højttaler eller et TV. Du kan sende via AirPlay fra Apple enheder, der kører iTunes, og iOS-enheder såsom iPhones, iPods og iPads, der kører iOS 4.2 eller nyere. AirPlay 2 er den nyeste version af AirPlay og blev introduceret i 2018. AirPlay 2 inkluderer flere funktioner, såsom muligheden for at streame til flere højttalere på samme tid, understøttelse af lyd i høj opløsning og muligheden for at bruge Siri til at styre afspilningen.

Sådan bruges AirPlay

Det er meget nemt at bruge AirPlay til at streame video eller spejle din skærm. På den måde kan du få love til at se indholdet fra eksempelvis din iPhone på din Mac eller dit fjernsyn.  Alt hvad du skal bruge er en iPhone eller en iPad, der har AirPlay. Når du har fundet en video eller nogle billeder, som du vil dele med familien på en større skærm, skal du blot gøre følgende:
  1. Kontroller, at din iPhone eller iPad og din AirPlay-kompatible enhed er tilsluttet det samme Wi-Fi-netværk
  2. Åbn den app, hvorfra du vil streame video, eller naviger til det indhold, du vil spejle på din skærm
  3. Tryk på AirPlay-ikonet, som normalt vises som en skærm med en trekant i bunden. Dette ikon kan findes i forskellige dele af skærmen afhængigt af den app, du bruger
  4. Vælg den enhed, du vil streame til, fra listen over tilgængelige AirPlay-enheder
  5. Hvis du vil spejle din skærm, skal du åbne Kontrolcenter på din iPhone eller iPad ved at swipe op fra bunden af skærmen (på ældre modeller) eller swipe ned fra øverste højre hjørne (på nyere modeller)
  6. Tryk på "Skærm-synkronisering" eller "Skærm-dublering" og vælg den AirPlay-kompatible enhed, du vil spejle din skærm til
  7. Din video eller skærm bør nu vises på den valgte enhed. Hvis du vil stoppe streamingen eller skærmspejlingen, skal du trykke på AirPlay-ikonet igen og vælge "Stop AirPlay" eller "Stop skærm-dublering"
Ved at følge disse trin kan du nemt bruge AirPlay til at streame video eller spejle din iPhone eller iPads skærm på en kompatibel enhed. Dette gør det meget nemt at dele indhold med familie og venner. Du kan også med fordel vælge at bruge løsningen, hvis du skal præsentere information for dine kollegaer. For selvom det er nemt at have adgang til ting på din iPhone, vil skærmen i nogle situationer bare være for lille til, at du kan dele det med andre.