Er Apple HomePod eller HomePod mini det bedste køb? Få svaret her, hvor vi sammenligner de to intelligente højtalere.

Hvis du har forelsket dig i designet fra Apple, når det kommer til deres nye højttalere HomePod, så kommer den i to forskellige størrelser - og ikke mindst prisklasse. Men hvilken skal du så vælge HomePod eller HomePod mini? Det spørgsmål vil vi forsøge at svare på her i vores køberguide.

I denne artikel vil vi sammenligne Apple HomePod og HomePod mini for at hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning om, hvilken smart højttaler der passer bedst til dine behov. Vi vil se på forskellene mellem de to modeller og deres funktioner.

HomePod mini

Apple HomePod mini

Apple HomePod mini er en kompakt smart højttaler, der måler kun 8,4 cm i højden og er designet til at passe ind i ethvert rum i dit hjem. Den er indpakket i en elegant, sømløs netstof, der er næsten gennemsigtig, det er her lyden, der passerer igennem. HomePod mini leverer overraskende lyd for sin størrelse og har en fuldtone-driver og dobbelt kraftannullerende passive radiatorer. Den er også i stand til at skabe et stereopar med en anden HomePod mini og understøtter multiroom-lyd.

Flere fakta om HomePod mini:
 • Kompakt, sfærisk design
 • 8,4 cm høj
 • S5-chip fra Apple Watch Series 2019 fra 5
 • Fuldtonedriver
 • Dobbelte kraftreducerende passive radiatorer
 • Opstilling med tre mikrofoner
 • Fås i hvid, space grå, orange, gul og blå
HomePod mini fungerer problemfrit sammen med dine Apple-enheder og giver dig mulighed for at besvare opkald fra din iPhone, og kan tilsluttes, når du vil se dine yndlingsprogrammer på Apple TV og lytte til musik på din Mac. Den indeholder også Siri-intelligens og fungerer som en smart home hub, der giver dig mulighed for at styre dine smart home-enheder ved hjælp af stemmekommandoer.

HomePod

Apple HomePod

Hvor HomePod Mini kun måler 8,4 cm i høj, så er HomePod 17,2 cm høj. Den nye HomePod (2. generation) er derfor en både større og mere kraftfuld smart højttaler, der leverer næste generations akustik i et smukt, ikonisk design. Den tilbyder avanceret beregningslyd for en banebrydende lytteoplevelse og har en dyb bas, naturlig mellemregister og klare, detaljerede højder. HomePod (2. generation) er også i stand til at skabe et stereopar med en anden HomePod og understøtter multiroom-lyd. 

Flere fakta om HomePod:
 • Stort kapseldesign
 • 17,2 cm høj
 • S7-chip fra Apple Watch Series 2021 fra 7
 • Basenhed med høj udflugt
 • Fem hornbelastede stråleformende diskanthøjttaler array
 • Fire fjernfeltsstråleformende mikrofoner
 • Rum-sensing
 • Understøttelse af rumlig lyd med Dolby Atmos
 • Fås i hvid og midnat
HomePod fungerer også problemfrit sammen med dine Apple-enheder og giver dig ligeledes mulighed for at besvare opkald fra din iPhone, og kan tilsluttes, når du vil se dine yndlingsprogrammer på Apple TV og lytte til musik på din Mac. Den indeholder også Siri-intelligens og fungerer som en smart home hub, der giver dig mulighed for at styre dine smart home-enheder ved hjælp af stemmekommandoer.

Fælles for HomePod og HomePod mini

Begge modeller er designet med akustisk gennemsigtigt meshstof og baggrundsbelyst touchoverflade, der lyser op fra kant til kant. Begge modeller er også udstyret med Siri-intelligens, stemmegenkendelse og smart home hub-funktionalitet. De er også private og sikre, hvilket betyder, at dine data og samtaler forbliver beskyttet. Du skal altså ikke være urolig for, at du bliver aflyttet i hjemmet, når du bruger disse højttalere fra Apple. 

Valget mellem HomePod og HomePod mini

Ved første øjesyn er forskellen på HomePod og HomePod mini størrelsen. For hvor HomePod Mini er 8,4 cm høj, så er HomePod 17,2 cm i højden. Men selvom HomePod mini er betydeligt mindre end dens storebror HomePod, byder lillebror stadig på en overraskende stor lyd, der nemt kan spille hele stuen op. HomePod mini har en hoveddriver, to passive radiatorer og en "akustisk bølgeleder" i bunden, mens HomePod har lange ekskursions bashøjttalere og et sæt på syv diskanthøjttalere. Du skal dog være opmærksom på, at du med HomePod mini ikke får helt den samme lydstyrke som med HomePod. Endvidere er der hele spørgmålet om, hvilken farve, du gerne vil have din nye Apple højttaler i. For vi kommer ikke udenom, at HomePod mini fås i langt flere farver end storebror.

Vinderen er....

Når den endelige afgørelsen skal træffes, kommer det i bund og grund an på din individuel smag, dine krav til lydkvalitet og ikke mindst, spørgsmålet om, hvor mange penge, du er villige til at betale for din Apple højttaler. Der er nemlig en ikke uvæsentlig prisforskel på HomePod og HomePod mini. Specielt, hvis du vil bruge dem som stereohøjttalere, hvor du kun kan kombinere to højttalere af samme slags, kan du mærke en prisforskel. For en Apple HomePod skal du smide 2.599 kroner for en højttaler, mens du med en HomePod mini kan nøjes med at smide 899 kr. Priserne er hentet fra Apples hjemmeside.

Begge de to HomePod højttalere er gode til at afspille lyd, de er smukke at kigge på og vil passe ind i ethvert hjem. Men storebror i form af HomePod (2. generation), giver dig lidt mere højttaler, men det kommer med den pris, at du skal betale mere for den, samt at du ikke kan vælge mellem så mange farver. Derfor er det op til dig og dit behov, hvilken HomePod du vil kåre som vinderen. For begge modeller har helt klare ting, der taler for dem som vinder. 

Hvis du ønsker en kompakt højttaler med overraskende lyd for sin størrelse og et mere overkommeligt prispunkt, er HomePod mini et godt valg. Hvis du derimod ønsker en mere kraftfuld højttaler med næste generations akustik og et større design, kan den nye HomePod (2. generation) være det bedste valg for dig.

Sammenfattende er både Apple HomePod og HomePod mini fremragende smarte højttalere med forskellige funktioner og prispunkter. Overvej dine personlige præferencer og behov, når du beslutter, hvilken model der er det bedste køb for dig.

Få mere ud af din HomePod

Din HomePod kan måske mere end du tror. Vi har samlet hele 8 tips til hvordan du får mere ud af Apple HomePod som du måske kan finde inspiration i. For med Apple HomePod får du ikke kun en højttaler, der kan spille musik. Den har faktisk mange flere funktioner end det.