Find den rigtige mus til din iMac, Mac mini, MacBook Pro eller Macbook Air.

Ligegyldigt hvilken model af Mac du har, bliver den kun bedre af at su sætter den sammen med den helt rigtige mus. Er du i tvivl om, hvilken mus du skal vælge? Så kan du med fordel læse med her, hvor vi komme ind på nogle af de ting, som du skal være opmærksom på.

Sådan vælger du den bedste mus til din Mac

Når du skal vælge den bedste mus til din Mac computer, er der flere faktorer at overveje for at sikre, at du får en mus, der passer til dine behov. Her er nogle af de vigtigste punkter, du skal overveje, når du køber en computermus til din Mac.

Ligegyldigt hvilken model af Mac computer, du gerne vil finde en mus til, er der nogle faktorer, som du bør overveje. Hvis du gerne vil finde frem til den helt rigtige mus, som du kan bruge sammen med din Mac, skal du nemlig sørge for, at du har gennemtænkt valget. Du kan med fordel gøre dig nogle overvejelser med hensyn til følgende faktorer:
 • Typen af mus: Der er forskellige typer af computermus til rådighed, såsom trådløse, ledningsførte, optiske, mekaniske og ergonomiske mus. Valget af mus afhænger af dine præferencer og behov. Vi guider dig gennem disse punkter lidt længere nede.
 • Trådløs eller ledningsført: Der er stor forskel på, om du vælger en mus med eller uden ledning. For en trådløs mus giver dig frihed til at bevæge dig rundt uden at skulle tænke på ledninger. Det kan være en fordel, hvis du arbejder i et rodet område eller har brug for at bruge musen fra afstand. Ledningsførte mus er derimod mere pålidelige og kræver ikke at du holder styr på hverken opladning eller batterier.
 • Knapantal: Antallet af knapper på musen variere meget fra mærke til mærke. Hvor mange knapper din kommende mus bør have afhænger af dit behov. Hvis du eksempelvis er en gamer, kan du have brug for en mus med mange programmerbare knapper. Men bruger du derimod kun musen til almindelig computerbrug, er få knapper nok.
 • Sensoropløsning: Når du overvejer, hvilken mus du skal købe, bør du også forholde dig til sensoropløsning. For jo højere sensoropløsning, jo mere præcis vil musen være. Hvis du eksempelvis bruger din Mac til grafisk design eller spil, kan du have stor glæde af en mus med højere sensoropløsning.
 • Design og ergonomi: En god mus til Mac skal både være ergonomisk og let at bruge. Musen skal passe godt i din hånd og have en glat overflade for at reducere træthed og smerter i håndleddet. Nogle mus er specifikt designet til enten højre- eller venstrehåndede. Det vil derfor være en god idé at vælge en mus, der passer til din hånd.
 • Pris: Hvad en mus koster kan variere meget alt efter, hvilken type mus du ønsker. Det kan være en god idé at undersøge markedet for forskellige typer mus, inden du køber, derved kan du nemmere finde en mus, der passer til både dit budget og dit behov.
Når du har overvejet disse faktorer, er du allerede godt klædt på til at kigge efter en ny mus til din Apple computer.

Forskellige typer computermus

Når du skal købe en ny computermus til din Mac, findes der mange forskellige typer på markedet. Du skal derfor overveje, hvilken type mus, der bedst lever op til dine behov. Du kan med fordel vælge at kigge på følgende punkter:
 • Trådløse mus: Disse mus er praktiske, da de ikke har nogen ledninger, og du kan bruge dem fra afstand. De er også gode, hvis du vil undgå rod på dit skrivebord. Trådløse mus kræver dog batterier eller opladning og kan miste forbindelsen.
 • Ledningsførte mus: Hvis du ikke er til trådløse mus, så skal du kigge på en model med ledning. De er generelt mere pålidelige og kræver ingen opladning eller batterier. De er også mere præcise end trådløse mus. Du skal dog være opmærksom på, at ledningsførte mus kan begrænse din bevægelsesfrihed.
 • Optiske mus: Denne type af mus bruger en LED-sensor til at registrere bevægelserne og er mere præcise end mekaniske mus. De kræver heller ikke en musemåtte, da de kan bruges på næsten enhver overflade.
 • Mekaniske mus: Disse mus bruger en kugle til at registrere bevægelserne og kræver en musemåtte for at fungere korrekt. De er ikke så præcise som optiske mus og er mindre almindelige i dag.
 • Ergonomiske mus: Det er specielt vigtigt at du overvejer at bruge en ergonomisk mus, hvis du oplever smerter eller træthed i dine hænder eller dit håndled. For ergonomiske mus er designet til at reducere belastningen på dine hænder og kan hjælpe med at forhindre skader og smerter forårsaget af gentagne bevægelser.
Du bør også overveje, om du vil holde dig til de mus, som Apple selv står bag, eller om du synes, at der andre mærker, som bedre kan opfylde dine behov.

Hvad gør en computermus god?

Hvis du leder efter en god mus til din Mac, skal den først og fremmeste være ergonomisk og let at bruge. Hvis den ikke er let at bruge og skabt til at opfylde dine behov, så vil du ikke få det optimale ud af musen. Derudover skal musen også have en præcis sensoropløsning og en passende mængde knapper til dit behov. Helt kort kan det koges ned til, at det der gør en computermus god, er at den passer til dig og dine behov. Grunden til, at der findes så mange forskellige typer af mus på markedet, er at vi alle har forskellige behov og forskellige smag, når det kommer til design. Det kan specielt være rart med en ekstern mus til din Mac, hvis du ikke kan få touchpad til at virke. 

Hvilken mus skal du så vælge til din Mac?

Når du skal vælge den bedste mus til din Mac computer, skal du overveje faktorer som typen af mus, trådløs eller ledningsført, knapantal, sensoropløsning, design og ergonomi. Der er forskellige typer af computermus til rådighed, såsom trådløse, ledningsførte, optiske, mekaniske og ergonomiske mus. Apple anbefaler, at du bruger en originale Apple Magic Mouse, men valget er helt op til dig. Der findes nemlig mange gode alternativer i andre mærker også.

Det er vigtigt at vælge den rette mus, da valget vil have stor betydning for din daglige arbejdsstilling og forebyggelsen af museskader. Derfor er vores helt klare råd, at du sætter dine behov over prisen på musen. Det er nemlig langt bedre at du får den korrekte daglige arbejdsstilling med musen foran din computer fremfor om du kan spare nogle få kroner på købet af en mus.

Indstil musen til din Mac

Når du har truffet valget og købt en mus, er du klar til næste skridt. For du skal nemlig også forbinde musen til din Mac, for at komme i gang med at bruge den. Hvis du har valgt at købe en mus med ledning, er det meget ligetil. Du skal blot sætte USB-stikket ind i en port i din Mac. Har du valg at købe en trådløs udgave, er der lidt flere trin, du skal igennem, inden du kan benytte musen. Vi har tidligere skrevet om hvordan du tilslutter en trådløs mus til Mac. Hvis du blot følger denne vejledning, kommer du hurtigt igang med at bruge musen.

Vil du gerne komme godt igang med at bruge din nye Apple mus, har vi også tidligere skrevet en række tips til dig, som du med fordel kan læse.