Koden til dit WiFi-netværk er gemt på din iPhone, du skal blot vide, hvordan du finder den.

Normalt så render vi ikke rundt og husker på adgangskoden til vores WiFi-router, men der kan da opstår situationer, hvor vi har får brug får den fysiske kode.

Eksempler kan være når vi har besøg af venner, familie eller bekendte, som skal bruge WiFi på deres enhed, eller når ungerne afholder gamerparty for vennerne, og alle computerne skal tilsluttes trådløst til internettet.

Din iPhone er en vaskeægte lifesaver

Vi ved ikke, om du kan huske den pinkodehusker, som man i "gamle dage" fik udleveret i banken, som et værktøj til at huske koden til dankortet, hvis du skulle være så uheldig at glemme pikoden.

En iPhone kan faktiske virke lidt på samme måde, som den slags kodehusker, hvis du ikke kan huske adgangskoden til et WiFi-netværk. En iPhone gemmer nemlig adgangskoderne til alle de WiFi-netværk, som du opretter forbindelse til, du skal blot bare vide, hvor du kan finde dem på din enhed.

Find koden til et WiFi-netværk på din iPhone

Hvis du har behov for at finde adgangskoden til et WiFi-netværk, som du aktuelt har forbindelse til, skal du gøre sådan her på din iPhone:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Wi-Fi
 3. Find det WiFi-netværk du skal bruge koden til
 4. Tryk på informationsikonet med "!" udfor det pågældende WiFi-netværk
 5. Tryk på "Adgangskode" og lås op med kode eller Touch-ID
 6. Nu kommer koden til det pågældende WiFi-netværk frem på displayet på din iPhone
 7. Tryk evt. på Kopi for at gemme adgangskoden i udklipsholderen på din iPhone
Metoden virker kun med de WiFi-netværk, som aktuelt er indenfor rækkevidde af din iPhone, og som du tidligere har haft adgang til. Hvis du vil finde en adgangskode til et WiFi-netværk, som du tidligere har haft koblet din iPhone på, men som lige nu er uden for rækkevidde skal du læse videre her.

Find koden til et WiFi-netværk udenfor rækkevidde på din iPhone

Du har altså også mulighed for at finde adgangskoden på din iPhone til et WiFi-netværk, som du tidligere har brugt på din enhed, men som lige nu er udenfor rækkevidde, da din iPhone gemmer en liste med WiFi-netværk, som du har været tilsluttet med din enhed.

Hvis du har behov for at finde adgangskoden til et WiFi-netværk, som du aktuelt tidligere har oprettet forbindelse til, men som lige nu er uden for rækkevidde, skal du gøre sådan her på din iPhone:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Wi-Fi
 3. Tryk på "Rediger" i øverste højre hjørne på din iPhones display
 4. Oplås din enhed med kode, Touch-ID eller Face-ID
 5. Tryk på informationsikonet med "!" udfor det pågældende WiFi-netværk
 6. Tryk på "Adgangskode" og lås op med kode, Touch-ID eller Face-ID
 7. Nu kommer koden til det pågældende WiFi-netværk frem på displayet på din iPhone
 8. Tryk evt. på Kopi for at gemme adgangskoden i udklipsholderen på din iPhone