Manglende sikkerhedsopdateringer og fyringer i Duo-teamet hos Microsoft trækker sorte skyer sammen over Android-mobilen med dobbelt skærme. 

Tilbage i maj måned 2021 havde vi fornøjelsen af at teste den første Surface Duo mobil fra Microsoft, som blev efterfulgt af en forbedret Surface Duo 2 i september måned 2022.

Alle planer omkring en Surface Duo 2 synes nu at være lagt i graven, og de to eksisterende modeller ser ud til at gå en uvis fremtid i møde.

Dual-screen mobil med Android

Microsoft Duo er en dual-screen mobil med et 360° hængsel, der tilpasser sig til, hvad du vil gøre. Den kører på Android, og den arbejder især godt sammen med Microsoft 365, som kommer installeret på enheden.

Nogle fordele ved Microsoft Duo inkluderer:
  • To skærme, der øger produktiviteten og multitasking
  • Kombinationen af Microsoft 365-oplevelser og Android-apps
  • 60° hængsel, der tilpasser sig forskellige brugsscenarier
  • Integration med Microsoft- og Google-konti

Derfor er fremtiden for Surface Duo uvis

Ifølge Windows Central har Microsoft afskediget en stor del af teamet omkring Surface Duo, og derudover har Microsoft fejlet med at levere den seneste sikkerhedsopdatering til enheden i april måned 2023, således at Duo-mobilen ikke er opdateret siden oktober måned 2022.

Begge er normalt dårlige tegn, da det skaber usikkerhed omkring fremtiden for Microsofts anmelderroste Android-mobil, da det for alvor først går ned ad bakke, når en mobilproducent stopper med at udsende opdateringer af styresystemet til en mobil.

Skyd en hvid pind efter Surface Duo 3

Når vi kigger på fremtiden for Surface Duo fra Microsoft, så kan vi ikke komme uden om at adressere muligheden for en opfølger til Surface Duo 2 i form af en Surface Duo 3. For indeværende er det nok ikke en realistisk mulighed, at Microsoft smider en 3'er på banen, da fokus synes at have flyttet sig væk fra Surface Duo til andre projekter.

Skal vi igennem hele Windows Phone-oplevelsen påny?

I korte træk, så var Windows Phone en familie af mobile operativsystemer udviklet af Microsoft som afløser for Windows Mobile. Det blev erstattet af Windows Phone 1, som fokuserede på at forene software og tjenester med Windows 10-computere. Windows Phone havde en brugerflade med "live tiles", der kunne vise opdateringer og organiserede funktioner i "hubs" for at kombinere lokalt og online indhold. Microsoft stoppede supporten for Windows 10 Mobile den 10. december 2019.

Står vi så overfor en ny Windows Phone-oplevelse med Surface Duo? Svaret er både ja og nej. I forbindelse med Windows Phone-projektet, så sad Microsoft både på softwaren og hardwaren, hvor Surface Duo-projektet alene er et hardware-projekt tilføjet nogle subtile tilrettelser af softwaren i form af Android, og denne gang i findes der så allerede alternativer til Surface Duo, som brugerne kan gå efter.

Nærmeste konkurrenter til Microsoft Duo

Hvis og når Surface Duo lægges i graven, så findes der allerede en række velfungerende og mange gange også bedre alternativer til Surface Duo i form af:

  • Samsung Galaxy Fold-serien
  • LG G8X ThinQ med Dual Screen
  • Huawei Mate X-serien

Fra listen må vi især fremhæve Samsung Galaxy Fold, som vi har haft fornøjelsen at have til test, hvor det endte ud med en anbefaling af produktet.

Hvad vil Microsoft på mobilscenen i fremtiden?

Hvis vi går med teorien at Surface Duo projektet er skottet og lagt i graven på grund af ovennævnte faktorer, samt det faktum at Microsoft heller ikke skulle være på vej med Android 13 til enhederne, hvad vil Microsoft så fokusere på i fremtiden, når når det kommer til mobiler?

Vi gætter på, at vi ikke har set den sidste mobil fra Microsofts hånd, men der er nok ikke lige en ny om hjørnet, da vi mere tror på, at Microsofts fokus kommer til at fokusere på software og apps til mobiler i form af Microsoft 365 og apps som Teams.