Vi giver dig her 4 smarte plugins, som kan gøre din Chrome-oplevelse bedre på Mac og PC.

Browserudvidelser, også kendt som plugins, er med til at forbedre oplevelsen, når du er på nettet. Med blot en lille håndfuld kan du både spare tid og penge samt beskytte din sikkerhed og privatliv. 

Vi giver dig her 4 plugins til Chrome, som du kan bruge ligegyldigt, om du har en Windows PC eller en Mac.

Hvad er plugins til Chrome?

En browserudvidelse, også kaldet et plugin, til Chrome er et lille softwareprogram, der tilføjer ekstra funktionalitet til Google Chrome-browseren. Disse udvidelser kan både være med til at forbedre brugeroplevelsen, øge produktiviteten og tilbyde ekstra sikkerhed, mens du surfer på internettet.

Mest populære plugins til Chrome

Nogle af de mest populære plugins til Chrome inkluderer:
 • VPN-plugins: Disse udvidelser hjælper med at beskytte din onlineaktivitet og give dig adgang til geoblokeret indhold.
 • Adgangskodeadministratorer: Disse udvidelser hjælper med at holde styr på dine adgangskoder og automatisk udfylde loginoplysninger på forskellige websites.
 • Adblockers: Disse udvidelser hjælper med at blokere irriterende annoncer og pop-ups, hvilket forbedrer din browsingoplevelse.
Men det er meget individuelt, hvilke plugins du vil få mest ud af at bruge. For det er forskelligt fra person til person, om du bruger Chrome til at surfe meget rundt og derfor sætter pris på at undgå reklamer eller du besøger mange steder, hvor du skal bruge hjælp til at huske alle dine adgangskoder.

Hvor mange brugerplugins til Chrome?

Selvom der ikke er nogen præcise tal for, hvor mange brugere der benytter plugins til Chrome, er det sikkert at sige, at millioner af mennesker over hele verden bruger dem. Chrome Webshop indeholder tusindvis af udvidelser, der er tilgængelige for brugerne, og mange af dem har millioner af downloads.

Fordele ved at bruge plugins til Chrome

Der er flere fordele ved at bruge plugins til Chrome. Blandt andet kan nævnes følgende:
 • Opnå forbedret funktionalitet ved at bruge en udvidelse til Chrome browseren. For plugins kan tilføje ekstra funktioner og værktøjer til din browser, hvilket gør det nemmere at udføre bestemte opgaver og forbedre din browsingoplevelse.
 • Opnå øget sikkerhed, når du er online, da nogle udvidelser, såsom VPN'er og adgangskodeadministratorer, hjælper med at beskytte dine personlige oplysninger og holde dine data sikre, mens du surfer på internettet. Har du styr på, hvordan du bruger VPN på din Mac? Ellers har vi tidligere skrevet om dette. Har du en PC, kan du med fordel læse, hvordan du konfigurerer en VPN manuelt med Windows 11.
 • Undgå tidsrøvere, når du er på nettet. Nogle udvidelser kan automatisere visse processer, såsom at udfylde loginoplysninger eller blokere annoncer, hvilket sparer dig tid og gør det nemmere at navigere på internettet.
 • Få bedre personlig tilpasning af din færden online. Plugins giver dig mulighed for at tilpasse din browseroplevelse ved at tilføje funktioner og værktøjer, der passer til dine præferencer og behov.
Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle plugins er sikre, og nogle kan indeholde malware eller usikker software. Det er derfor vigtigt at vælge plugins fra pålidelige kilder, såsom Chrome Webshop, og kun installere dem, du har tillid til.

Ulemper ved at bruge plugins til Chrome

Selvom plugins kan være nyttige værktøjer, der forbedrer din oplevelse med Google ulemper forbudnet med at bruge dem. Det kan bland andet være sikkerheds- og privatlivsbekymringer, potentielle ydeevneproblemer og risikoen for at installere ondsindede plugins.

Sikkerheds- og privatlivsbekymringer

En af de største ulemper ved at bruge plugins er de potentielle sikkerheds- og privatlivsrisici, de kan medføre. Når du installerer en udvidelse, får den ofte adgang til dine data på de hjemmesider, du besøger, og kan læse og ændre disse data. Dette betyder, at ondsindede plugins potentielt kan logge dine tastetryk, stjæle dine personlige oplysninger og endda få adgang til dine netbank- og kreditkortoplysninger. 

Derudover kører plugins konstant i din browser, hvilket betyder, at de kan overvåge din onlineaktivitet og indsamle data om dine vaner og præferencer. Dette kan føre til, at dine personlige oplysninger bliver delt med tredjeparter uden din viden eller samtykke.

Ydeevneproblemer

Plugins kan også påvirke ydeevnen af din computer og Chrome-browseren. Nogle plugins kan bruge en betydelig mængde systemressourcer, hvilket kan føre til langsommere browsing, længere indlæsningstider og generel træghed i din browseroplevelse.

Hvis du har mange plugins installeret, kan dette problem blive endnu værre, da hver plugin kan bidrage til den samlede belastning på din computer og browser. Dette kan føre til, at Chrome bliver ustabil og endda fryser eller crasher.

Risiko for ondsindede plugins

Selvom Chrome Webshop indeholder tusindvis af nyttige og pålidelige plugins, er der også risikoen for at støde på ondsindede af slagsen, der er designet til at skade din computer eller stjæle dine oplysninger. Disse ondsindede plugins kan være svære at identificere, da de ofte efterligner legitime plugins eller skjuler deres sande formål.

For at beskytte dig selv mod ondsindede plugins er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke plogins du installerer, og kun vælge dem fra pålidelige kilder og udviklere. Det er også en god idé at læse anmeldelser og undersøge det givne plugins omdømme, før du installerer det.

Ved at være opmærksom på sikkerheds- og privatlivsbekymringer, ydeevneproblemer og risikoen for ondsindede plugins, kan du træffe informerede beslutninger om, hvilke plugins du vælger at installere og bruge i din Chrome-browser.

Sådan installeres plugins til Chrome

Hvis du sørge for at tage din sunde fornuft med i processen, kan du godt installere browserudvidelser eller plugins til Chrome på din PC eller Mac. Vi anbefaler, at du holder dig til de udvidelser, du kan finde i Chrome Webshop. For at installere plugins til Chrome, skal du følge disse trin:
 1. Åbn Google Chrome-browseren på din computer
 2. Gå til Chrome Webshop
 3. Søg efter det plugin, du ønsker at installere, ved at bruge søgefeltet øverst på siden
 4. Når du har fundet det ønskede plugin, skal du klikke på det for at åbne en detaljerede side
 5. Klik på "Føj til Chrome"-knappen på det givne plugins side
 6. En bekræftelsesdialogboks vises
 7. Klik på "Tilføj plugin" for at bekræfte installationen
Efter installationen er fuldført, vil pluginikonet blive vist i Chrome-browserens værktøjslinje.
Husk altid på kun at vælge plugins fra pålidelige kilder og kun installere dem, du har tillid til, for at undgå potentielle sikkerhedsproblemer.

4 smarte plugins til Chrome

Vi har herunder samlet 5 smarte plaugins til dig, der gerne vil forbedre din oplevelse på Chrome. Der er tale om plugins i forskellige kategorier. Så du kan både vælge at prøve disse plugins, eller du kan bruge dem til at lade dig inspirere. For det er kun dig, der ved, hvilke plugins, der kan være med til at lette din hverdag.

Nr. 1: uBlock Oprindelse

Der kan være både virus og malware skjult i annoncer på nettet. Det er der ikke noget nyt i. Derfor kan du også vælge at bruge en annonceblokker, så du slipper for at blive præsenteret for alle de mange online reklamer. Desværre er mange annonceblokkere med til at påvirke din browseroplevelse i negativ retning. 

Ved at bruge uBlock Oprindelse får du mulighed for at finjustere indstillingerne. På den måde kan du tillade, at nogle sporingswebsteder kan indlæses. Dette kan nemlig være nødvendigt for, at links til eksempelvis nyhedsbreve eller en søgemaskines shoppingforslag fungerer optimalt.

Nr. 2: Social Fixer

Hvis du kun er på Facebook for at holde kontakt med et udvalgt antal personer, kan du hurtigt blive irriteret over, at algoritmerne på Facebook konstant vil præsentere dig for.

Med Social Fixer giver dig stor indflydelse på, hvad du ser på Facebook. Vil du eksempelvis gerne skjule indlæg baseret på søgeord? Dette gøres nemt. Er du træt af hele tiden at blive præsenteret for "Personer, du måske kender" eller "Foreslåede indlæg"? Væk med dem. Vil du selv have mulighed for at filtrere indlæg baseret på, hvad der er i dem eller hvem der skrev dem? Det styrer du nu selv.

Nr. 3: Bitwarden

Bruger du mange sider med adgangskoder, har du så styr på, hvor ofte du bør ændre dit password? Måske kan en adgangskodeadministrator være sagen for dig, når du skal huske på alle dine koder. Her kan vi blandt andet nævne Bitwarden. Det er både nemt og hurtigt, da adgangskodeadministratoren genkender det websted, du skal ind på, og automatisk udfylder dine legitimationsoplysninger. Du kan også både nemt og hurtigt oprette nye adgangskoder eller ændre eksisterende.

Nr. 4: Distill Web Monitor

Sådan som priserne er på himmelflugt i øjeblikket, er vi nok mange, der nødigt vil gå glip af et godt tilbud online. Med Distill Web Monitor kan du for eksempel spore eventuelle ændringer på et websted - Det kan du blandt andet bruge for at holde dig ajour med prisændringer på varer. På den måde kan du spare meget tid ved at du ikke selv manuelt skal ind og holde øje med priserne.