Det vrimler frem med nye håndholdte, så er du på jagt efter en håndholdt spillekonsol, giver vi dig her de 6 bedste på markedet.

De håndholdt spillekonsoller fik allerede succes, da Game Boy kom på markedet. Men efter at vi blev introduceret for Nintendo Switch har det virkelig taget fart. Du ved sikkert godt at Switch er værd at smide penge efter, men hvis du gerne vil gå i en anden retning, har vi her samlet de 6 bedste håndholdte spillekonsoller til dig. Der er noget for enhver smag og enhver pris.

Valg af håndholdt spillekonsol

Hvis du tænker på at købe en håndholdt spillekonsol, er der nogle overvejelser, du med fordel kan gøre dig inden du stormer ud og køber den første og bedste konsol du finder. For hvis du gør et lille stykke forarbejde, kan du komme meget bedre i mål. Nogle af de ting, du bør overveje inden køb af en håndholdt spillekonsol er:
 • Spilbibliotek: Udvalget af spil er en vigtig faktor at overveje, når du vælger en håndholdt spillekonsol. Forskellige konsoller har forskellige spilbiblioteker, og du bør vælge en, der har de spil, du vil spille.
 • Bærbarhed: Håndholdte spillekonsoller er designet til at være bærbare, så portabilitet er en vigtig faktor at overveje. Du bør vælge en konsol, der er let og nem at have med rundt, hvis du vil have det maksimale ud af at købe en håndholdt spillekonsol.
 • Batterilevetid: Hvor lang tid spillekonsollen kan størm er en anden vigtig faktor at overveje, når du vælger en håndholdt spillekonsol. Du bør vælge en konsol, der har lang batterilevetid, så du kan spille spil i længere tid uden at skulle genoplades.
 • Skærmen: Både skærmstørrelsen og kvaliteten er vigtige faktorer at overveje, når du vælger en håndholdt spillekonsol. Du bør vælge en konsol, der har en skærmstørrelse og kvalitet, som er behagelig for dig at spille på.
 • Kontrolelementer: Selve knapperne og deres udforming er en anden vigtig faktor at overveje, når du vælger en håndholdt spillekonsol. Du bør vælge en konsol, der er udformet så den er behagelige for dig at bruge, og som fungerer godt til de typer spil, du vil spille.
Hvis du gør dig nogle tanker om ovenstående, vil du alt andet lige have en større chance for at vælge rigtigt i første omgang, når du skal købe en håndholdt spillekonsol.

Håndholdt er populært

De håndholdte spillekonsoller er populære som aldrig før. Det er der flere grunde til. Nolge af dem er som følger:
 • Bærbarhed: Håndholdte spillekonsoller er designet til at være bærbare, hvilket gør dem til en praktisk mulighed for spil på farten. Du er altså ikke begrænset af at have adgang til et stort skrivebord, et fjernesyn eller en stikkontakt, når du gerne vil spille.
 • Eksklusive spil: Mange håndholdte spillekonsoller har eksklusive spil, der ikke er tilgængelige på andre platforme, hvilket gør dem til et populært valg for spillere, der ønsker at spille disse spil.
 • Pris: Håndholdte spillekonsoller er ofte billigere end gaming bærbare eller stationære computere, hvilket gør dem til en overkommelig mulighed for spillere på et budget.
Hvis du er kommet frem til, at du gerne vil have den fleksibilitet, det giver at kunne spille overalt, bør du gå efter en mobil og bærbar løsning, når du vælge spillemaskine. Overvejer du derfor, om du skal smide penge efter en håndholdt spillekonsol eller en bærbar computer, er her nogle faktorer du kan overveje:
 • Bærbarhed: Håndholdte spillekonsoller er nemmere at tage med rundt end bærbare computere, hvilket gør dem til en bekvem mulighed for spil på farten.
 • Batterilevetid: Med en håndholdte spillekonsol får du ofte længere batterilevetid end hvad en bærbar computer kan give dig. Dette betyder, at du kan spille spil i længere tid uden at skulle genoplade din enhed.
 • Eksklusive spil: Mange håndholdte spillekonsoller har eksklusive spil, der ikke er tilgængelige på andre platforme, hvilket gør dem til et populært valg for spillere, der ønsker at spille disse spil. Du kan derfor med fordel kigge på, om du kan finde det største udvalg af spændende spil til en bærbar computer eller en håndholdt spillekonsol inden du træffer dit valg.
Håndholdte spilkonsoller er populære på grund af deres bærbarhed, eksklusive spil og overkommelige priser. Sammenlignet med bærbare computere tilbyder håndholdte spilkonsoller fordele såsom bærbarhed, længere batterilevetid og eksklusive spil. Så hvis du går med overvejelserne omkring at købe en håndholdt spillekonsol, er det vigtigt at du tager faktorer som spilbiblioteket, portabilitet, batterilevetid, skærmstørrelse og -kvalitet samt kontroller med i dine overvejelser.

3 typer af håndholdte spillekonsoller

Hvis vi skal se meget overordnet på det, så kan vi dele de håndholdte spillekonsoller op i tre kategorier. Det kan måske hjælpe lidt med at skabe et overblik, da der findes et kæmpe udvalg, som ellers kan være svært at overskue. De tre kategorier er som følger:
 1. I første kategori finder du x86-baserede håndholdte spillekonsoller, som næsten er små bærbare gaming-pc´er. I denne kategori finde du blandt andet Steam Deck og Asus ROG Ally. Kategorien indeholder de mest kraftfulde håndholdte på markedet. Spilleoplevelsen efterligner meget at spille på en gaming pc bare i mindre format. De fleste spillekonsoller i denne kategori bruger da også Windows, bortset fra Steam Deck, der kører på Linux. vi du gerne spille de nyeste spil (og har brug for noget stærkere end en switch), er dette den type enhed, du skal gå efter. Der er her typisk tale om de største enheder at holde, men desværre kan det gå lidt ud over batterilevetiden.
 2. Den næste kategori af håndholdte spillekonsoller omfatter enheder, der er lidt mindre kraftige og derfor også væsentligt billiger end dem, der befinder sig i den første kategori. I denne kategori finder du enheder som blandt andet Retroid Pocket og Logitech G Cloud. Disse kører ofte Android eller Linux og de er ikke bygget til at spille de helt nye og tunge konsol- eller pc-titler. Ofte vil de håndholdte spillekonsoller, du finder i denne kategori være mere kompakte og byde på god batterilevetid. De er rigtig gode til både spil og cloudstreaming.
 3. I den sidste kategori finder vi de håndholdte spillekonsoller, der bruger stærkt tilpasset software og derfor sigter mod at give dig en unik oplevelse. Disse enheder er ikke nødvendigvis ideelle til emulering eller afspilning af de nyeste spiltitler, men byder i stedet på forskellige spilbiblioteker, der er tilpasset enhederne. I denne kategori finder du blandt andet Switch og Playdate.
Vi håber at denne opdeling af håndholdt i kategorier kan være med til at gøre det lidt lettere for dig, at få danne dig et overblik over de forskellige typer af håndholdte spillekonsoller.

De 6 bedste håndholdte spillekonsoller

Efter lidt indledende snak omkring, hvad du skal overveje inden du køber en håndholdt spillekonsol, vil vi nu komme med et overblik over de 6 bedste håndholdte spillekonsoller, samt hvad er adskiller dem.

Nr. 1: Bedste håndholdte spillekonsol til de fleste: Valve Steam Deck

Steam Deck

Valves Steam Deck er en håndholdt spillekonsol, der siden lanceringen har sat et stort aftryk. Der er flere grunde til, at Steam Deck er den bedste håndholdte spillekonsol for de fleste mennesker:
 • Spilbibliotek: Steam-dækket har adgang til hele Steam-biblioteket, hvilket betyder, at du kan spille tusindvis af spil på farten. Dette er et stort salgsargument for pc-spillere, da de kan spille deres yndlingsspil på en håndholdt enhed.
 • Ydeevne: Steam Deck er en kraftfuld håndholdt konsol, der kan køre de fleste spil med anstændige billedhastigheder. Den har en AMD Zen 2 "Van Gogh" APU og 16 GB RAM, hvilket er nok til at spille mange spil med anstændige billedhastigheder, især hvis de er optimeret til hardwaren. Den kan spille rigtig mange AAA-spil som eksempelvis Doom Eternal og Resident Evil.
 • Pris: Selvom Steam Deck er en af de dyrere håndholdte spillekonsoller, er den stadig mere overkommelig end de fleste gaming bærbare eller stationære computere, hvilket gør det til en overkommelig mulighed for gamere på et budget.
 • Kontrolelementer: Steam Deck har dedikerede kontroller, der er designet specifikt til spil, som kan give en bedre spiloplevelse end at bruge et tastatur og en mus eller en controller på en bærbar eller stationær computer.
 • Alsidighed: Steam Deck er i bund og grund en computer, hvilket betyder, at du kan tilslutte den til en USB-dock og bruge et tastatur, mus og skærm, og du kan bruge den til at køre andre operativsystemer som Windows 11.
 • Design: Steam Deck har et slankt og moderne design, der er både funktionelt og æstetisk tiltalende. Den er større og tungere end Nintendo Switch, men den er stadig bærbar nok til at tage med på farten.
I bund og grund tiltaler Valves Steam Deck mange mennesker og kan spille rigtig mange nye og store spiltitler. Hvis du synes, at disse egenskaber tiltaler dig, men du gerne vil have nogle gode alternativer til Steam Deck, kan vi varmt anbefale både Asus ROG Ally og Ayaneo Air Pro. Begge isse er meget stærke konkurrenter og ånder Steam Deck lige i nakken.

Nr. 2: Bedste budget håndholdte spillekonsol: Retroid Pocket 3

Retroid Pocket 3

Retroid Pocket 3 er en budgetvenlig håndholdt spillekonsol, der er perfekt til retro-spilentusiaster. Her er nogle grunde til, at Retroid Pocket 3 er en god og budgetvenlig spillekonsol:
 • Pris: Retroid Pocket 3 er en budgetvenlig spillekonsol. Dette gør det til en meget overkommelig mulighed for spillere, der ikke vil betale for meget for en håndholdt spillekonsol.
 • Spilbibliotek: Retroid Pocket 3 har adgang til en lang række emulatorer, hvilket betyder, at du kan spille en række retrospil på konsollen. Det kan efterligne spil fra konsoller som NES, SNES, Game Boy, Game Boy Advance, Sega Genesis og mere.
 • Ydeevne: Retroid Pocket 3 er drevet af en Unisoc Quad-core Tiger T310-processor, som giver en anstændig ydeevne til de fleste retrospil. Den har også 2 GB eller 3 GB RAM, hvilket er nok til at køre de fleste emulatorer problemfrit.
 • Design: Retroid Pocket 3 har et slankt og moderne design, der er både funktionelt og æstetisk tiltalende. Den har en 3,5-tommer IPS-skærm, der giver et klart og levende display.
 • Bærbarhed: Retroid Pocket 3 er en bærbar spillekonsol, der er nem at have med rundt. Den er lille og let, hvilket gør den perfekt til spil på farten.
Afslutningsvis er Retroid Pocket 3 en god og budgetvenlig spillekonsol, der er perfekt til retrospilentusiaster. Den har en bred vifte af emulatorer, anstændig ydeevne, et slankt design. Når det kommer til retrospil, der bedst spilles på Retroid Pocket 3, er der mange muligheder at vælge imellem, inklusive Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Sonic the Hedgehog, Pokemon og Street Fighter II.

Nr. 3: Lille og kraftfuld Android håndholdt spillekonsol: AYN Odin

AYN Odin

AYN Odin er en budgetvenlig håndholdt spillekonsol, der samtidig er et skridt op fra Retroid Pocket 3. Så vil du gerne have en budgetvenlig håndholdt spillekonsol, men er du villige til at betale lidt mere end prisen på en Retroid Pocket 3, vil AYN Odin være en god mulighed:
 • Pris: AYN Odin er en budgetvenlig spillekonsol. Dette gør det til en overkommelig mulighed for spillere, der skal overholde et budget.
 • Spilbibliotek: AYN Odin har adgang til en bred vifte af emulatorer, hvilket betyder, at du kan spille en række forskellige retrospil på konsollen. Det kan efterligne spil fra konsoller som NES, SNES, Game Boy, Game Boy Advance, Sega Genesis og mere.
 • Ydeevne: AYN Odin er drevet af en Rockchip RK3326 processor, som giver bedre ydeevne end Retroid Pocket 3. Den har også 1 GB RAM, hvilket er nok til at køre de fleste emulatorer problemfrit.
 • Design: AYN Odin har et slankt og moderne design, der er både funktionelt og æstetisk tiltalende. Den har en 3,5-tommer IPS-skærm, der giver et klart og levende display.
 • Bærbarhed: AYN Odin er en bærbar spillekonsol, der er nem at have med rundt. Den er lille og let, hvilket gør den perfekt til spil på farten.
Med AYN Odin får du en god og budgetvenlig spillekonsol, der er et skridt op fra Retroid Pocket 3. Den har en bred vifte af emulatorer, bedre ydeevne, et lækkert design og er bærbar. Når det kommer til retrospil, der bedst spilles på AYN Odin, er der mange muligheder at vælge imellem, herunder Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Sonic the Hedgehog 2, Pokemon FireRed/LeafGreen og Street Fighter II Turbo. 

Nr. 4: En anden god (men dyr) håndholdt spillekonsol: Logitech G Cloud

Logitech G Cloud

Med Logitech G Cloud får du en af ​​de bedste håndholdte Android spilkonsoller på markedet. Det er et skridt op fra Retroid Pocket 3 og AYN Odin, derfor er prisen også højere. Her er nogle af grundene til, at Logitech G Cloud er en god spillekonsol:
 • Pris: Selvom Logitech G Cloud er en lidt dyere spillekonsol, er den langtfra den dyreste på markedet.
 • Spilbibliotek: Logitech G Cloud har adgang til en bred vifte af spil i Google Play Butik, hvilket betyder, at du kan spille en række forskellige spil på konsollen. Den har også adgang til Nvidia GeForce Now, som giver dig mulighed for at streame spil fra skyen.
 • Ydeevne: Logitech G Cloud er drevet af en Qualcomm Snapdragon 845-processor, som giver bedre ydeevne end Retroid Pocket 3 og AYN Odin. Den har også 4 GB RAM, hvilket er nok til at køre de fleste spil problemfrit.
 • Design: Logitech G Cloud har et slankt og moderne design, der er både funktionelt og æstetisk tiltalende. Den har en 7-tommer Full HD IPS-touchskærm, der giver et klart og levende display.
 • Bærbarhed: Logitech G Cloud er en bærbar spillekonsol, der er nem at have med rundt. Den er lille og let, hvilket gør den perfekt til spil på farten.
Med Logitech G Cloud får du en både god og forholdsvis prisvenlig spillekonsol, der er et skridt op fra Retroid Pocket 3 og AYN Odin. Det har en bred vifte af spil, bedre ydeevne, et slankt design og er bærbart. Når det kommer til spil, der bedst spilles på Logitech G Cloud, er der mange muligheder at vælge imellem, herunder Genshin Impact, Call of Duty: Mobile, Asphalt 9: Legends, PUBG Mobile og Minecraft. 

Nr. 5: Bedste vintage håndholdt spillekonsol: Analogue Pocket 

Analogue Pocket 

Analogue Pocket Game Boy er perfekt til alle vintage tilhængere. Her får du nemlig en Game Boy, der er perfekt til retrospil. Der er tale om en moderniseret version af Nintendos klassiske håndholdte spillekonsol. Nogle af fordelene ved Analogue Pocket Game Boy er:
 • Pris: Med Analogue Pocket får du en budgetvenlig spillekonsol, der tager dig tilbage til barndommen.
 • Spilbibliotek: Analogue Pocket har adgang til en lang række retrospil, hvilket betyder, at du kan spille en række klassiske spil på konsollen. Den er kompatibel med Game Boy, Game Boy Color og Game Boy Advance-spil samt andre retro-konsoller med adaptere.
 • Ydeevne: Analog Pocket er drevet af en FPGA-chip, som giver bedre ydeevne end andre håndholdte spillekonsoller. Den har også en 3,5-tommer LCD-skærm, der giver et klart og levende display.
 • Design: Analog Pocket har et slankt og moderne design, der er både funktionelt og æstetisk. Der er både vintage, retro og stil over designet.
 • Bærbarhed: Analogue Pocket er en bærbar spillekonsol, der er nem at have med rundt. Den er lille og let, hvilket gør den perfekt til spil på farten.
Denne udgave af Game Boy fra Analogue Pocket  er en fantastisk og budgetvenlig spillekonsol, der er perfekt til retrospil. Det har en bred vifte af retrospil, bedre ydeevne, et slankt design og er bærbart. Når det kommer til retrospil, der bedst spilles på Analog Pocket, er der mange muligheder at vælge imellem, herunder The Legend of Zelda: Link's Awakening, Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, Pokemon Red/Blue/Yellow, Kirby's Dream Land og Tetris. 

Nr. 6: Håndholdte PS5-streamingenhed: Project Q, 

Den 6. og sidste håndholdt spillekonsol vi har valgt at tage med, er ikke i orderts forstand en spillekonsol. Men den lyder så spændende, at vi tager den med alligedel. For Sony har annonceret en ny dedikeret håndholdt streamingenhed, kaldet Project Q, der vil give dig mulighed for at streame spil, der er installeret på din PS5-konsol, direkte på enheden. Her er nogle ting, vi kan forvente af Sonys håndholdte PS5-streamingenhed:
 • Streaming muligheder: Sonys håndholdte PS5-streamingenhed giver dig mulighed for at streame ethvert ikke-VR-spil fra din PS5-konsol ved hjælp af fjernspil via Wi-Fi. Det betyder, at du kan spille dine PS5-spil på farten, uden at skulle være foran din konsol.
 • Skærm og kontroller: Den håndholdte PS5-streamingenhed vil have en otte-tommer LCD-skærm, der kan streame spil med op til 1080p og 60 fps over Wi-Fi. Enheden vil også have DualSense-kontroller, inklusive haptisk feedback og adaptive triggere, som vil give dig en fordybende spiloplevelse.
 • Forventet lancering: Sony har annonceret, at den håndholdte PS5-streamingenhed lanceres senere på året. Der er dog ingen specifik lanceringsdato endnu.
 • Kompatibilitet: Den håndholdte PS5-streamingenhed vil være kompatibel med ethvert ikke-VR-spil på PS5-konsollen. Dette betyder, at du kan spille alle dine foretrukne PS5-spil på farten, uden at skulle bekymre dig om eventuelle kompatibilitetsproblemer.
 • Fjernspil: Den håndholdte PS5-streamingenhed vil bruge Sonys Remote Play-protokol til at streame spil fra PS5-konsollen til enheden. Det betyder, at du vil kunne spille dine PS5-spil på farten, så længe de har en stabil Wi-Fi-forbindelse.
Vi ser frem til lanceringen af Sonys håndholdte PS5-streamingenhed, der lyder til at være en fantastisk mulighed for dig, der ønsker at spille dine PS5-spil på farten. Enheden vil have en otte-tommer LCD-skærm og DualSense-kontroller, som vil give en fordybende spiloplevelse. Den håndholdte PS5-streamingenhed lanceres senere i år.

Alternativ: Brug din iPad som håndholdt spillekonsol

Vil du gerne i gang med at spille håndholdt, men har du ikke lige pengene eller lysten til at gå ud og investere i en ny håndholdt spillekonsol, skal du ikke fortvivle. For du er nemlig ikke løbet tør for alternativer. Du kan nemt og hurtigt vælge at omdanne din iPad til en håndholdt spillekonsol. For er du iPad-bruger, så er er Gamevice en oplagt mulighed for at komme i gang med Xbox Cloud Gaming. Vi har tidligere skrevet om, hvad du skal gøre.