Vil du kunne redigere i eller udfylde en PDF på din Mac, kan du bruge en gratis PDF-editor.

At modtage og sende en fil i formatet PDF kan både være rigtig smart, men det kan også være virkelig irriterende. Det smarte består i, at du altid ved, hvordan filen ser ud, når modtageren åbner den. Det irriterende består i, hvis du har behov for at redigere i dokumentet og ikke har det rette værktøj til opgaven.

Heldigvis vil vi her give dig et overblik over de bedste gratis programmer til redigering af PDF, som du kan bruge på din Mac.

Hvad er en PDF?

Først vil vi kigge på, hvad en PDF er. PDF står for Portable Document Format og er en filtype, der er designet til at bevare et dokument uanset enhed eller operativsystem. Det betyder, at en PDF-fil vil se ens ud, uanset om den åbnes på en Windows-computer, en Mac eller en smartphone. PDF-filer kan både indeholde tekst, billeder, formularer og interaktive elementer.

Hvorfor er det smart at bruge PDF fremfor almindelige tekstfiler?

Der er flere grunde til, at det kan være smart at bruge PDF-filer fremfor almindelige tekstfiler:
 • Universelt format: PDF-formatet er universelt og kan bruges på tværs af forskellige enheder og operativsystemer, hvilket gør det nemt at dele dokumenter.
 • Bevarer formatering: PDF-filer bevarer formatering og layout, uanset hvilken enhed eller operativsystem de åbnes på. Det betyder, at dokumentet vil se ens ud, uanset hvor det åbnes.
 • Sikkerhed: PDF-filer kan beskyttes med adgangskoder og tilladelser, så kun autoriserede personer kan få adgang til dokumentet.
Dette er nogle af grundene til, at PDF-filer er meget udbredte.

Hvornår har du brug for at redigere i en PDF?

Der kan være mange situationer, hvor du har brug for at redigere i en PDF-fil. Det kan være, at du skal tilføje eller fjerne tekst, ændre i layoutet eller tilføje billeder. Det kan også være, at du skal udfylde en formular eller tilføje en digital signatur til PDF-dokumentet.

Hvad er forskellen mellem at redigere en PDF og en almindelig tekstfil?

At redigere en PDF-fil adskiller sig fra at redigere en almindelig tekstfil på flere måder:
 • Formatering: I en almindelig tekstfil kan du ændre formateringen ved at ændre skrifttype, størrelse og farve. Helt så enkelt er det ikke med en PDF-fil. For her er formateringen låst, medmindre du bruger et specielt værktøj til at ændre den.
 • Billeder: I en almindelig tekstfil kan du indsætte billeder og ændre deres størrelse og placering. I en PDF-fil kan du også indsætte billeder, men du kan også ændre deres størrelse og placering samt tilføje effekter som f.eks. skygger og refleksioner.
 • Tekst: I en almindelig tekstfil kan du nemt tilføje, slette eller ændre tekst. I en PDF-fil kan du også tilføje, slette eller ændre tekst, men det kræver normalt et specielt værktøj.
Der er derfor forskel på, hvordan du skal gribe opgaven an, alt efter om det er en almindelige tekstfil eller en PDF, du skal redigere i.

Hvor mange bruger PDF?

Det er svært at give et præcist tal på, hvor mange der bruger PDF-filer, men det er et meget udbredt format. PDF-formatet blev udviklet af Adobe i 1990'erne og har siden da vundet stor popularitet på grund af dets universalitet og bevaring af formatering. I dag bruges PDF-filer i mange forskellige sammenhænge, f.eks. til dokumenter, e-bøger og manualer.

Fordelene ved gratis programmer til redigering af PDF

Hvis du har behov for at kunne redigere i en PDF-fil findes der heldigvis programmer, der kan hjælpe dig med denne opgave. Et sådant program hedder også en PDF-editor. Der er rigtig mange af disse på markedet. Mange af dem kan du endda bruge uden at du skal have en krone op af lommen. 

Der er mange fordele ved at bruge de gratis PDF-redigeringsværktøjer. Her er nogle af dem:
 • De er gratis: Som navnet antyder, er disse værktøjer helt gratis at bruge.
 • De er nemme at bruge: De fleste af disse værktøjer er nemme at bruge og kræver ikke nogen særlige tekniske færdigheder.
 • De sparer tid: Ved at bruge disse værktøjer kan du spare tid på manuelle opgaver som f.eks. udfyldning af formularer eller konvertering af filformater.
 • De øger produktiviteten: Ved at bruge disse værktøjer kan du øge din produktivitet ved hurtigt at kunne redigere og dele dokumenter.
 • De giver fleksibilitet: Ved at bruge disse værktøjer kan du arbejde med PDF-filer på forskellige enheder og operativsystemer.
I alt kan det konkluderes, at der findes mange forskellige gratis PDF-redigeringsværktøjer på markedet, som kan hjælpe dig med at redigere dine PDF-dokumenter på en nem og effektiv måde. Disse værktøjer sparer tid og øger produktiviteten samtidig med, at de giver fleksibilitet i arbejdet med dokumenter på tværs af enheder og operativsystemer.

Gratis PDF-editor til din Mac

Der findes flere forskellige PDF-værktøjer som du kan downloade og bruge gratis på din Mac. Der er små forskelle på, hvad de forskellige programmer kan. Vi har udvalgt nogle af de bedste på markedet til dig herunder.

Adobe Acrobat Reader til redigering af PDF på Mac

Adobe Acrobat Reader er en populær PDF-læser og -editor, der kan bruges på din Mac-computer. Her er nogle af fordelene ved at bruge Adobe Acrobat Reader til at redigere i et PDF-dokument:
 • Nem redigering: Adobe Acrobat Reader gør det nemt at redigere tekst og billeder i PDF-dokumenter.
 • Underskriftsfunktion: Med Adobe Acrobat Reader kan du tilføje digitale signaturer til dine dokumenter, hvilket gør det nemt at underskrive og dele dokumenter.
 • Sikkerhed: Adobe Acrobat Reader har indbyggede sikkerhedsfunktioner, der kan beskytte dine dokumenter mod uautoriseret adgang.
 • Fleksibilitet: Adobe Acrobat Reader kan bruges på tværs af forskellige enheder og operativsystemer, hvilket gør det nemt at dele og arbejde med dokumenter.
Det er både muligt at underskrive og redigere et PDF-dokument med Adobe Acrobat Reader på en Mac-computer. For Adobe Acrobat Reader har indbyggede funktioner til at redigere tekst og billeder samt tilføje digitale signaturer til dokumenter. Derudover kan du også bruge Adobe Acrobat Pro DC, som er en mere avanceret version af programmet med flere funktioner til redigering og oprettelse af PDF-dokumenter.

Adobe Acrobat Reader kan du bruge helt gratis til de mere grundlæggende ting, men nogle af de mere avancerede funktioner kræver, at du betaler for enten standard- eller Pro-udgaverne. Hvis du vil skrive i PDF-dokumentet, skal du vælge Udfyld & underskriv. Her kan du både sætte et kryds, en cirkel eller en linje. Eller du kan bruge signaturindstillingen til at tilføjer en signatur, skrive en tekst eller tegne i PDF-dokumentet ved hjælp af en mus eller pegefelt. Det er også muligt at tilføje en taleboble, fremhæve, understrege eller gennemstrege ord.

LibreOffice til redigering af PDF på Mac

LibreOffice er en populær open source-kontorpakke, der kan bruges til en række forskellige opgaver, herunder redigering og oprettelse af PDF-dokumenter. Her er nogle af fordelene ved at bruge LibreOffice til redigering af PDF-filer:
 • Omkostningseffektiv: LibreOffice er gratis og open source-software, hvilket gør det til en omkostningseffektiv mulighed for dig, der har brug for at redigere PDF-filer regelmæssigt, men ikke ønsker at investere i dyr kommerciel software.
 • Nem at bruge: LibreOffice Draw, standardapplikationen til redigering af PDF-filer i LibreOffice, er nem at bruge og kræver ingen specialiserede færdigheder eller træning.
 • Kompatibilitet: LibreOffice er kompatibel med en række forskellige platforme, herunder Windows, Mac og Linux, hvilket gør det til en alsidig mulighed for brugere, der arbejder på tværs af forskellige operativsystemer.
 • Grundlæggende redigeringsmuligheder: Selvom LibreOffice ikke kan oprette interaktive formularer eller udføre avancerede redigeringsopgaver, kan det tage et grundlæggende PDF-dokument og foretage enkle redigeringer, såsom tilføjelse af tekst, billeder og tekstbokse.
 • Eksportmuligheder: Når du er færdig med at redigere dit PDF-dokument, kan du nemt eksportere det tilbage til PDF-format ved at bruge indstillingen Eksporter som.
Du kan altså nemt vælge at bruge LibreOffice som PDF-editor på din Mac. Her er de trin, du skal følge:
 1. Download LibreOffice til din Mac
 2. Start LibreOffice, og vælg muligheden Draw Drawing i menuen til venstre. Dette er det bedste format, som LibreOffice giver brugerne mulighed for at redigere PDF'er i
 3. Vælg indstillingen Filer i din menu, og vælg Åbn
 4. Herefter vælger du det PDF-dokument, du vil redigere
 5. Når du har foretaget de nødvendige redigeringer, skal du klikke på indstillingen Fil og vælge Eksporter som. Vælg knappen Eksporter som PDF for at gemme dit redigerede PDF-dokument
Selvom du har flere muligheder for at redigere i en PDF med LibreOffice, tilbyder de desværre ikke en signaturfunktion, der giver dig mulighed for at underskrive et PDF-dokument direkte. Hvis du vil bruge libreOffice, kan du vælge at gøre brug af et tredjepartsprogrammer såsom Adobe Acrobat, når du skal signere et PDF-dokument på din Mac.

PDFexpert til redigering af PDF på Mac

PDFexpert er en kraftfuld PDF-editor, der tilbyder en bred vifte af funktioner til redigering af PDF-dokumenter. Her er nogle af fordelene ved at bruge PDFExpert til redigering af PDF-filer:
 • Nem at bruge: PDFexpert har en brugervenlig grænseflade, der gør det nemt at redigere PDF-dokumenter. Dets intuitive design betyder, at selv hvis du ingen erfaring har med PDF-editorer kan du hurtig lære at bruge det.
 • Avancerede redigeringsfunktioner: PDFexpert tilbyder avancerede redigeringsfunktioner såsom tilføjelse eller sletning af tekst, billeder og vandmærker, samt redigering af links og bogmærker. Den har også en funktion til at redigere følsomme oplysninger fra PDF-dokumenter.
 • OCR-teknologi: PDFexpert har OCR-teknologi (Optical Character Recognition), der giver dig mulighed for at konvertere scannede dokumenter til redigerbare PDF-filer. Denne funktion er især nyttig, hvis du har brug for at arbejde med scannede dokumenter.
 • Kompatibilitet: PDFexpert er kompatibel med en række forskellige platforme, herunder Windows, Mac, iOS og Android, hvilket gør det til en alsidig mulighed for brugere, der arbejder på tværs af forskellige operativsystemer.
Hvis du gerne vil bruge PDFexpert som PDF-editor på din Mac, skal du gøre følgende:
 1. Download PDFexpert til din Mac
 2. Start PDFexpert, og vælg det PDF-dokument, du vil redigere
 3. Brug redigeringsværktøjerne til at foretage de nødvendige ændringer i PDF-dokumentet
 4. Du kan tilføje eller slette tekst, billeder og vandmærker samt redigere links og bogmærker
 5. Når du er færdig, kan du gemme PDF-dokumentet ved at klikke på knappen Gem
Du kan både bruge PDFexpert til at redigere men også til at signere et PDF-dokument på din Mac. For PDFexpert har nemlig en funktion til at tilføje digitale signaturer til dit PDF-dokument. For at underskrive med PDFexpert, skal du gøre følgende:
 1. Start PDFexpert, og vælg det PDF-dokument, du vil underskrive
 2. Klik på knappen Signer på værktøjslinjen
 3. Vælg derefter indstillingen Tilføj signatur
 4. Brug din mus eller pegefeltet til at tegne din signatur, eller upload et scannet billede af din signatur
 5. Klik på knappen Anvend for at tilføje signaturen til PDF-dokumentet
PDFexpert en kraftfuld PDF-editor, der tilbyder avancerede redigeringsmuligheder og OCR-teknologi til at arbejde med PDF-dokumenter. Den er nem at bruge og kompatibel med en række forskellige platforme, inklusive Mac. Derudover har PDFexpert en funktion til at tilføje digitale signaturer til PDF-dokumenter, hvilket gør programmet meget anvendeligt. PDFexpert er ikke gratis at bruge, men du kan prøve det kvit og frit i 7 dage. Så hvis du blot har behov for at redigere eller underskrive et enkelt PDF-dokument, kan du sagtens bruge dette program granske gratis til din opgave. Ønsker du derimode en gratis PDF-editor, som du kan bruge løbende, anbefaler vi at du bruger en af de øvrige.

UDPF til redigering af PDF på Mac

UPDF er en alsidig og kraftfuld PDF-editor, der tilbyder en bred vifte af funktioner til redigering af PDF-dokumenter. Nogle af fordelene ved at bruge UPDF til redigering af PDF er:
 • Brugervenlig grænseflade: UPDF har en brugervenlig grænseflade, der gør det nemt at redigere PDF-dokumenter. Layoutet er intuitivt, og værktøjerne er nemme at finde og bruge.
 • Avancerede redigeringsfunktioner: UPDF tilbyder avancerede redigeringsfunktioner såsom tilføjelse eller sletning af tekst, billeder og vandmærker, samt redigering af links og bogmærker. Den har også en funktion til at redigere følsomme oplysninger fra PDF-dokumenter.
 • OCR-teknologi: UPDF har OCR-teknologi (Optical Character Recognition), der giver dig mulighed for at konvertere scannede dokumenter til redigerbare PDF-filer. Denne funktion er især nyttig for dig, der har brug for at arbejde med scannede dokumenter.
 • Kompatibilitet: UPDF er kompatibel med en række forskellige platforme, herunder Windows, Mac, iOS og Android, hvilket gør det til en alsidig mulighed for brugere, der arbejder på tværs af forskellige operativsystemer.
 • Omkostningseffektiv: UPDF er en omkostningseffektiv mulighed for dig, der har brug for at redigere PDF-dokumenter regelmæssigt, men ikke ønsker at investere i dyre programmer.
Hvis du gerne vil bruge UPDF som PDF-editor på din Mac, skal du gøre følgende:
 1. Download UPDF til din Mac
 2. Start UPDF, og vælg det PDF-dokument, du vil redigere
 3. Brug redigeringsværktøjerne til at foretage de nødvendige ændringer i PDF-dokumentet
 4. Du kan tilføje eller slette tekst, billeder og vandmærker samt redigere links og bogmærker
 5. Når du er færdig, kan du gemme PDF-dokumentet ved at klikke på knappen Gem
Du kan ikke alene bruge UPDF til at redigere dine PDF-dokumenter, du kan også bruge programmet til at signere et PDF-dokument på din Mac. For UPDF har nemlig en funktion til at tilføje digitale signaturer til PDF-dokumenter. For at tilføre din underskrift med UPDF skal du gøre følgende:
 1. Start UPDF, og vælg det PDF-dokument, du vil underskrive
 2. Klik på knappen Signer på værktøjslinjen
 3. Vælg derefter indstillingen Tilføj signatur
 4. Brug din mus eller pegefeltet til at tegne din signatur, eller upload et scannet billede af din signatur
 5. Klik på knappen Anvend for at tilføje signaturen til PDF-dokumentet
UPDF en alsidig og omkostningseffektiv PDF-editor, der tilbyder avancerede redigeringsmuligheder og OCR-teknologi til at arbejde med PDF-dokumenter. Den er nem at bruge og kompatibel med en række forskellige platforme, inklusive Mac. Derudover har UPDF en funktion til at tilføje digitale signaturer til PDF-dokumenter, hvilket gør det til en alsidig mulighed for dig, der har brug for at signere PDF-filer.

iLovePDF til redigering af PDF på Mac

iLovePDF er en online PDF-tjeneste, der giver dig mulighed for at arbejde med PDF-filer på en nem og gratis måde. Nogle af fordelene ved at bruge iLovePDF til redigering af PDF er:
 • Brugervenlig grænseflade: iLovePDF har en brugervenlig grænseflade, der gør det nemt at redigere PDF-dokumenter. Layoutet er intuitivt, og værktøjerne er nemme at finde og bruge.
 • Avancerede redigeringsfunktioner: iLovePDF tilbyder avancerede redigeringsfunktioner såsom tilføjelse eller sletning af tekst, billeder og vandmærker, samt redigering af links og bogmærker. 
 • OCR-teknologi: iLovePDF har OCR-teknologi (Optical Character Recognition), der giver dig mulighed for at konvertere scannede dokumenter til redigerbare PDF-filer. Denne funktion er især nyttig for dig, der har brug for at arbejde med scannede dokumenter.
 • Kompatibilitet: iLovePDF er en online tjeneste og kan derfor bruges sammen med en række forskellige platforme, herunder Windows og Mac. hvilket gør det til en alsidig mulighed for brugere, der arbejder på tværs af forskellige operativsystemer.
 • Omkostningseffektiv: iLovePDF er en omkostningseffektiv mulighed for dig, der har brug for at redigere PDF-dokumenter regelmæssigt, men ikke ønsker at investere i dyre programmer.
Hvis du gerne vil bruge iLovePDF som PDF-editor på din Mac, skal du gøre følgende:
 1. Åbn siden iLovePDF på din Mac
 2. Upload det PDF-dokument, du vil redigere
 3. Brug redigeringsværktøjerne til at foretage de nødvendige ændringer i PDF-dokumentet
 4. Du kan tilføje eller slette tekst, billeder og vandmærker samt redigere links og bogmærker
 5. Når du er færdig, kan du gemme PDF-dokumentet ved at klikke på knappen Gem

Du kan ikke alene bruge iLovePDF til at redigere dine PDF-dokumenter, du kan også bruge programmet til at signere et PDF-dokument på din Mac. For iLovePDF har nemlig en funktion til at tilføje digitale signaturer til PDF-dokumenter. Du kan tilføre din underskrift med iLovePDF på flere måde. Du skal gøre følgende:
 1. Åbn siden iLovePDF på din Mac
 2. Upload PDF-filen, der skal underskrives
 3. Fra underskriftsindstillingerne skal du klikke på Anmod om signaturer
 4. Udfyld modtagerens e-mailadresse og navn
 5. Tilføj din signatur ved at skrive, tegne eller uploade et billede af din signatur
 6. Placer signaturen på det rigtige sted på dokumentet
 7. Klik på Udfør og send dokumentet til modtageren
Andre alternativer til underskift:
 • Alternativt kan du bruge iLovePDF Signature-værktøjet ved at besøge iLovePDF, klikke på Alle PDF-værktøjer og vælge Sign PDF
 • Du kan også underskrive et PDF-dokument online i iLovePDF ved at vælge Signer PDF under muligheden PDF SECURITY, uploade et PDF-dokument og tilføje din signatur

Brug Firefox til redigering af PDF på Mac

Som alternativ til de gratis PDF-editor programmer, kan du også vælge at bruge Firefox. For i den seneste udgave af Firefox er der nemlig åbnet op for, at du kan tilføje tekst og signaturer, tegne og markere afkrydsningsfelter i PDF-dokumenter.

Alt hvad du skal gøre er at åbne den ønskede PDF-fil i den nye Firefox-browser og derefter bruge markeringsindstillingerne, som du finder i øverste højre hjørne til at foretage de nødvendige justeringer. Du kan både vælge at udfylde eksisterende felter eller ligefrem at tilføje et tekstfelt for yderligere kommentarer. Firefox giver dig også mulighed for at tilføje en signatur i dit PDF-dokumenter.

Du skal bruge den nyeste version af Firefox, som kan downloades her, for at kunne benytte Firefox til at redigere i PDF. Herefter er du klar til at komme i gang med gratis redigering af PDF-dokumenter via den nye og smarte PDF-redigeringsfunktion i Firefox.

Hvilken PDF-editor skal jeg vælge?

Det kan være svært at give et endegyldigt svar på, hvilken editor, der er bedst, når du har brug for at redigere i et PDF-dokument. Det kommer meget an på, hvad du har behov for at bruge editoren til. Nogle kan både redigere mange forskellige ting, mens andre er mere simple. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, for simple gør dem nemme og overskruelige at bruge i det daglige. Nogle kan hjælpe dig, hvis du skal underskrive i et PDF-dokument, mens andre ikke har denne funktion.

Det gode med vores liste over PDF-editorer er, at de er gratis, så du kan vælge at prøve en, flere eller alle inden du bestemmer dig for, hvilken der bedst opfylder dine behov.