Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din HomePod højttaler giver vi dig her 8 uundværlige tips.

Du ved sikkert allerede, at de smarte højttalere fra Apple kan afspille musik, men er du også klar over, at du kan bruge dem til meget mere end det? Vi giver dig her et par tips, som virkelige kan hjælpe dig med at få mere ud af din HomePod-oplevelse.

Vores tips virker både, hvis du har en Apple HomePod og hvis du har en HomePod mini.

Hvad er Apple HomePod?

Hvis du ikke allerede er bekendt med Apple HomePod, vil vi kigge lidt nærmere på, hvad en HomePod er. Apple HomePod er en intelligent højttaler med avanceret software og lydteknologi udviklet af Apple, der giver en hi-fi-lyd, der kan fylde hele rummet. HomePod er designet til at fungere med Apple Music, Apple Podcasts, men også med tusindvis af radiostationer. Højttaleren kan også fungere som en intelligent assistent, der hjælper med at styre dit hjem.

HomePod og HomePod mini

Du kan både vælge mellem den almindelige HomePod fra Apple, men også en mindre model, der hedder HomePod mini. Forskellen mellem HomePod og HomePod mini er primært størrelsen og prisen. HomePod mini er nemlig både mindre og billigere end HomePod, men den er stadig spækket med innovative funktioner og leverer en overraskende stor lyd. HomePod mini er kun 8,4 cm høj og fylder nærmest ingenting, men formår alligevel at fylde hele rummet med 360-graders lyd, der lyder fantastisk fra alle vinkler

Skal jeg vælge HomePod eller HomePod mini?

Ved første øjesyn er forskellen på HomePod og HomePod mini størrelsen. For hvor HomePod Mini er 8,4 cm høj, så er HomePod 17,2 cm i højden. Selvom HomePod mini er betydeligt mindre end HomePod, leverer den stadig en overraskende stor lyd, der fylder hele rummet. HomePod mini har en hoveddriver, to passive radiatorer og en "akustisk bølgeleder" i bunden, mens HomePod har lange ekskursions bashøjttalere og et sæt på syv diskanthøjttalere. Selvom HomePod mini ikke har samme lydstyrke som HomePod, er lydkvaliteten stadig imponerende og kan være mere end tilstrækkelig for mange brugere.

Derfor er det også et spørgsmål om individuel smag, krav til lydkvalitet og ikke mindst, hvor meget du er villige til at betale for din Apple højttaler, bliver afgørende for, om du bør vælge den ene eller den anden model af HomePod.

Tip nr. 1: Konfigurer en musik- eller lydalarm

Lige som på dine andre Apple produkter, er det med HomePod nemt at indstille en timer eller alarm. Men du behøver ikke nøjes med de kedelige standardalarmlyde. For du kan bare bede Siri om at spille din yndlings musik eller vælge at bruge nogle af de nye lyde, som er indbygget i din HomePod.

Hvis du har opdateret din HomePods software til 16.3.1 eller nyere, finder du nemlig syv helt nye Apple lyde: Pejs, skov, nat, hav, regn, strøm og hvid støj. 

Det er nemt at indstille din HomePod til at bruge en af disse lyde eller din egen musik til kommende alarmer. Du skal blot gøre følgende:
 1. Åbn appen Hjem 
 2. Vælge den højttaler, du vil bruge til alarmen 
 3. Rul ned til Alarmer, og vælg Ny alarm
 4. Vælg tid og hyppighed for alarmen
 5. Herefter vælger du Afspil medier under Alarmlyd
 6. Tryk på Vælg medier for at vælge mellem Apple Music eller de nye lyde
Nu vil din alarm lyde med enten den lyd eller det musik, du har indstillet den til. Hvis du har valgt at alarmen skal gentages flere gange, vil dette være gemt i din HomePod.

Tip nr. 2: Bed Siri om at flytte musikken

Hvis du har flere HomePod højttalere i dit hjem, kan du bruge dette tip. For du kan nemlig bede Siri om at flytte den musikken fra én Apple højttaler til en anden, når du bevæger dig rundt i dit hjem. For eksempel lytter til musik på din kontorhøjttaler, kan du flytte musikken med ind i stuen. 

Du skal blot gøre følgende, for at få Siri til at flytte musikken.
 1. Sig: "Hej Siri, flyt musikken til højttaleren i stuen" hvis du befinder dig i kontoret 
 2. Sig: "Hej Siri, tilføj stuen" eller "Hej Siri, afspil musik fra kontoret her", hvis du befinder dig i stuen 
Du kan også bare bede Siri om at "spille overalt" for at sende din playliste ud til alle dine HomePod enheder på én gang.

Tip nr. 3: Få stereopar med 2 højttalere

Hvis du har flere Apple-højttalere, kan du vælge at forbinde dem sammen via et såkaldt stereopar. Du kan hermed vælge at bruge to af dine HomePods som en del af en hjemmebiograf. Det kan du gøre ved at oprette et stereopar med to HomePods og koble dem sammen med din Apple TV-enhed.

Sådan forbinder du to højttalere til et stereopar:
 1. Åbn appen Hjem
 2. Tryk på den første HomePod, du vil oprette forbindelse til
 3. Rul ned og tryk på tandhjulsikonet i nederste højre hjørne
 4. Vælg Opret stereopar i indstillingsmenuen
 5. Vælg den HomePod, du vil parre med den første for at oprette forbindelsen
Du skal dog lige være opmærksom på, at du kun kan oprette et stereopar mellem to éns Apple højttalere. Det vil sige enten to HomePod mini, HomePod (1. generation) eller HomePod (2. generation) højttalere.

Selv hvis du ikke har 2 HomePod højttalere, kan du vælge at sende lyden fra dit Apple TV til en enkelt HomePod. Du skal bare hold knappen Hjem nede på din Apple TVs fjernbetjeningen, herefter får du vist et overlay på dit tv. Nu kan du vælg AirPlay-ikonet, og herefter vælg derefter din foretrukne højttaler.

Tip nr. 4: Overfør musik fra iPhone til HomePod

Er du gået i gang med at lytte til noget godt på en anden Apple-enhed - eksempelvis din iPhone - kan du vælge at skrifte enhed og vælge at lytte til det på din HomePod højttaler i stedet. Du skal blot gøre følgende, hvis du vil overføre musikken fra din iPhone til din HomePod:
 1. Sørg for, at Bluetooth er slået til på din iPhone, og at den er på det samme Wi-Fi-netværk som din HomePod
 2. Åbn herefter appen Indstillinger 
 3. Vælg Generelt
 4. Herefter vælger du AirPlay
 5. Slå Overfør til HomePod til
 6. Afspil noget på din iPhone, og hold det nær toppen af din HomePod 
Nu vil du kunne lytte via din HomePod istedet for din iPhone.

Tip nr. 5: Brug lydgenkendelse til at lytte efter sikkerhedsadvarsler

Du kan også indstille din HomePod til at sende advarsler, når en røgalarm lyder. Ligegyldigt hvilken HomePod model du har, kan indstille den til at lytte efter om din røgalarm udsender alarmer. Hvis HomePod højttaleren opfanger en advarselslyd fra din røgalarm, bliver der sendt en notifikation direkte til din iPhone.

Hvis du gerne vil indstille din HomePod til at sende dig advarsler, skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Hjem på din iPhone og vælge HomePod
 2. Åbn dine HomePod-indstillinger, og vælg Lydgenkendelse
 3. Aktivér røg- og CO-alarm
Nu vil din HomePod sende advarslerne fra din røgalarm direkte videre til din iPhone.

Tip nr. 6: Tjek et rums temperatur eller fugtighed

Både HomePod mini og HomePod (2. generation) er udstyret med temperatur- og fugtighedssensorer. Derfor kan du let få oplysninger om disse forhold. Du skal blot spørge Siri. Det gør du ved eksempelvis at sige: "Hej Siri, hvad er temperaturen herinde?"

Du kan også få oplysninger om dit hjems temperatur eller fugtighed ved at gå til appen Hjem. Her skal du blot trykke på ikonet Klima øverst på appskærmen. Tryk herefter på Temperatur, og du vil få vist en liste over temperaturer fra alle de rum, hvor du har HomePod højttalere til at stå.

Tip nr. 7: Send intercom-meddelelser

Vidste du, at din HomePod også kan fungere som et intercom-system? Dette er specielt smart, hvis du har flere HomePod højttalere rundt omkring i huset. Hvis du gerne vil bruge dine HomePods som intercom, kan du indstille dem på følgende måde:
 1. Åbn appen Hjem 
 2. Gå til Mere 
 3. Vælg Hjemindstillinger 
 4. Derefter vælges Intercom
 5. Nu kan du bestemme, hvilke højttalere der skal bruges i funktionen
Herefter kan du bruge samtaleanlægget, ved at trykke på lydbølgesymbolet ud for din HomePods navn.  Beskeden sendes til alle de HomePod højttalere, du har valgt at aktivere. Andre kan også svare på dine intercom-meddelelser.

Tip nr. 8: Sådan nulstilles en Apple HomePod

Der kan være situationer, hvor du har behov for at nulstille din HomePod. Det kan være, at den har fået nogle udfald og ikke fungere helt optimalt mere. I disse situationer anbefaler Apple, at du prøver at genstarte eller nulstille din HomePod og sætte den op forfra. For at nulstille din HomePod skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Hjem på din iPhone eller iPad
 2. Tryk og hold på HomePod-ikonet
 3. Tryk på Indstillinger
 4. Rul ned og tryk på Nulstil HomePod
 5. Bekræft ved at trykke på Nulstil
Når du har nulstillet HomePod eller HomePod mini, vil den blive slettet fra din Home-app og nulstillet til fabriksindstillingerne. Herefter kan du indstille den forfra, hvis det er meningen, at du skal bruge HomePod højttaleren igen eller give den til næste bruger, hvis det er fordi du ikke længere har behov for den smarte højttaler.