Få mest muligt ud af dine AirPods Pro med disse 13 tips.

Hvis du allerede er indehaveren af et par AirPods Pro fra Apple, vil du sikkert også gerne have det maksimale ud af de små in-ear-ørepropper. Vi giver dig her 13 tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af de små, men mægtige høretelefoner.

Apples AirPods Pro

AirPods Pro er Apples trådløse ørepropper, der blev lanceret i 2019. De er en opgraderet version af de originale AirPods og tilbyder en række fordele, der gør dem til en af de bedste trådløse ørepropper på markedet.

AirPods Pro byder blandt andet på en støjreducerende funktion. Med denne funktion kan du blokere uønsket støj fra omgivelserne og fokusere på din musik eller opkald. AirPods Pro bruger to mikrofoner til at registrere støj fra omgivelserne og derefter generere en modsatrettet lyd, der blokerer støjen. Dette betyder, at du kan lytte til musik eller foretage opkald i støjende omgivelser, som f.eks. på et fly eller i en travl by.

En anden fordel ved AirPods Pro er deres pasform. De leveres med tre forskellige størrelser ørepropper, der passer til forskellige ørestørrelser. Dette betyder, at du kan finde den perfekte pasform, der passer til lige netop dine ører, og dermed få den bedste lydkvalitet og støjreduktion. AirPods Pro har også en "Adaptive EQ" -funktion, der automatisk justerer lyden baseret på formen på dine ører.

AirPods Pro har også en række smarte funktioner, der gør dem nemme at bruge. De har en "Transparency" -funktion, der giver dig mulighed for at høre lyde fra omgivelserne, mens du stadig lytter til musik eller foretager opkald. Dette er nyttigt, hvis du vil være opmærksom på dine omgivelser, mens du stadig lytter til musik. Blandt andet er dette rigtig smart, hvis du befinder dig i trafikken, mens du bruge dine AirPods. 

En anden fordel ved AirPods Pro er deres batterilevetid. De kan spille musik i op til 4,5 timer på en enkelt opladning og op til 24 timer med opladningsetuiet. Opladningsetuiet understøtter også trådløs opladning, så du kan oplade dine AirPods Pro ved hjælp af en trådløs oplader.

AirPods Pro har også en "Hey Siri" -funktion, der giver dig mulighed for at aktivere Siri uden at tage din telefon op af lommen.

Tip nr. 1: Parring af AirPods Pro

Det tager kun få sekunder og er ganske enkelt at parre dine nye AirPods Pro med dine Apple enheder. Når du første gange pakker dine AirPods Pro ud, skal du blot vælge at låse din iPhone eller iPad op og åbne opladningsetuiet til dine ørepropper. Straks herefter bliver du spurgt, om du vil parre ørepropperne.

Tryk på "Opret forbindelse" for at starte parringen, og vupti, så er du færdig. Du skal ikke kun nøjes med at bruge dine AirPods Pro sammen med din iPhone. For de kan nemlig parres med alle Apple-enheder, du har logget ind på via din iCloud-konto. Blandt andet kan du vælge at bruge dine AirPods sammen med din Mac.

Tip nr. 2: Tryk på dine AirPods Pro

Vidste du, at i stedet for at trykke direkte på en af AirPods kan du bruge stilkene på dine AirPods Pro som knapper? Det er ikke fordi, der rent faktisk er en knap på stilken. Der er i stedet tale om, at der findes en trykfølsom sektion her. Denne sektion kan replikere, hvordan du gerne ville bruge en knap. Det kan lyde lidt mærkeligt, men det kan faktisk sammenlignes med, hvordan pegefeltet på eksempelvis en MacBook virker. Her kan du nemlig også trykke på en trykfølsom sektion, der kan gøre det ud for en knap.

Hvis du gerne vil bruge den trykfølsomme sektion på stilken af dine AirPods skal du bruge to fingre til at klemme den flade fordybning på hver AirPod. Du hører et klik i øret, når du trykker korrekt.

Dette kan du aktivere med dine tryk:
 • Enkelt tryk: Pause/Afspil
 • Dobbelttryk: Spring fremad
 • Tredobbelt tryk: Spring baglæns
 • Langt tryk: Skift mellem støjreduktion og gennemsigtighedstilstand
Så brug tryk på stilken på dine AirPods, når du vil styre musikken i ørene.

Tip nr. 3: Skub for at ændre lydstyrken på AirPods Pro

Du kan ikke kun bruge stilkene på dine AirPods til at trykke på. For med lanceringen af AirPods Pro 2 fulgte også en ny og smart funktion med, nemlig muligheden for at ændre lydstyrken blot ved hjælp af stilkene. Du kan vælge at skrue op for lyden blot ved at stryge op af stilken med dine fingre. På samme måde kan du stryge ned for at skrue ned. Nemmere bliver det ikke at huske.

Tip nr. 4: Overvåg batteriets levetid

En af de bedste funktioner ved AirPods Pro er helt klart batterilevetiden. For du har mange timers musik i ørene uden at du behøver at finde en stikkontakt. Men det er alligevel en god idé at holde øje med status på batteriet, for det er irriterende at løbe tør for strøm. Apple har gjort det nemt for dig at overvåge batterilevetiden.

Det er en god idé både at holde øje med opladningsniveauet for dine AirPods Pro og selv opladningsetuiet. Det kan du gøre ved at låse din iPhone eller iPad op og herefter åbne etuiet ved siden af din enhed samtidig med, at du har dine AirPods inden i etuiet. Herefter vises der en animation med opladningsniveauet for hver af dine AirPod samt selve etuiet.

Du kan også tilføje batteriwidgetten direkte til din iPhones startskærm. Når dine AirPods er aktivt parret med din iPhone, vil den resterende batterilevetid for hver AirPod og etuiet blive vist her.

Tip nr. 5: Brug aktiv støjreduktion eller transparent lyd

En af de helt store fordele ved AirPods Pro er deres aktive støjreduktion. Når den er slået til, blokerer støjreduktionen næsten al baggrundsstøj, som du ville kunne høre, hvis du brugte almindelige øretelefoner eller standard AirPods. 

Med AirPods Pro får du hele tre støjkontrolfunktioner. Du kan vælge mellem Aktiv støjreduktion, Transparent lyd eller du kan vælge at slå funktionen helt fra. Hvilken du skal vælge, afhænger helt af hvor meget af den omgivende lyd du vil eller har behov for at høre. 

Du kan vælge at skifte mellem de forskellige former for støjreduktion direkte på dine AirPods. Du skal nemlig blot trykke på tryksensoren på stilken. Så kan du skifte mellem Aktiv støjreduktion og Transparent lyd. Du kan selv tilpasse, hvilke tilstande du vil skifte mellem (Aktiv støjreduktion, Transparent lyd og Fra), i Bluetooth-indstillinger på din iPhone, iPad.

For at vælge hvilke indstillinger, du gerne vil vælge imellem, skal du åbne din iPhone eller iPad og gære følgende: 
 1. Gå til Indstillinger 
 2. Vælg Tilgængelighed 
 3. Herefter vælg AirPods og slå Støjreduktion til
Nu kan du trykke på tryksensoren på dine AirPods Pro, og hold den nede for at skifte mellem Aktiv støjreduktion, Transparent lyd og Fra. 

Tip nr. 6: Find mit AirPods Pro 2-etui

Hvis du har et par AirPods Pro 2, altså 2. generation af AirPods, har du også mulighed for at finde dit etui til dine AirPods, hvis denne skulle blive væk. Du kan nemlig bruge appen Find, som du sikkert allerede kender. For det er også denne app, du kan bruge, hvis du vil dine dine iPhone.

Tip nr. 7: Rumlig lyd er en imponerende oplevelse

Hvis du gerne vil prøve en imponerende lydoplevelse, bør du prøve funktionen Rumlig lyd på dine AirPods. Men denne indstilling, får du nemlig en fordybende surroundsound-oplevelse og kan opleve et 360-graders lydbillede, der helt bliver tilpasset dine bevægelser. Der er tale om en relativt ny funktion, der er tilgængelig på AirPods Pro. 

Du skal blot aktivere funktionen for at få tilgang til Rumlig lyd. Det gør du på følgende måde:
 1. Gå til Indstillinger 
 2. Vælg Bluetooth
 3. Tryk på i ved siden af dine AirPods Pro
 4. Slå Rumlig lyd til
Du kan nu vælge at lytte til en demo der viser, hvordan funktionen virker.

Hvis du herefter eksempelvis ser en video på Apple TV og bruger dine AirPods Pro imens, vil du kunne høre lyden i surroundlyd og hvis du bevæger hovedet, vil du opleve, at lyden bevæge dig omkring dig, når ting sker på skærmen.

Hvis du har AirPods Pro 2, kan du endvidere vælge at tilpasse Rumlig lyd ved hjælp af TrueDepth-kameraet på din iPhone. Når du første gang sætter dine AirPods Pro i, vil du helt automatisk blive guidet til at indstille personlig rumlig lyd, der er en brugerdefineret profil, som baseret på dit hoveds geometri. 

Tip nr. 8: Betjen AirPods Pro med Apple Watch

Hvis du er indehaveren af et Apple Watch, kan du også betjene dine AirPods Pro med denne. Du skal blot sørge for, at dine enheder er parret og derfor kan snakke sammen. Det kan du gøre på følgende måde:
 1. Åbn Indstillinger på dit Apple Watch
 2. Tryk derefter på Bluetooth
 3. Tryk på AirPods på Bluetooth-skærmen for at oprette forbindelse
Nu kan du bruge dit Apple Watch, når du vil styre dine AirPods Pro.

Tip nr. 9: Vedhæftet etui til AirPods Pro

Apple har gjort det endnu nemmere for dit at holde styr på din etui, hvis du har en 2. generation af AirPods Pro. For på AirPods Pro 2 etuiet finder du nemlig en snorløkke på højre side. Herved kan du vælge at fastgøre etuiet til enten en rygsæk, håndtaske, nøgler eller andre ting, som du altid har med dig rundt. Slut med at lede i bunden af tasken, når du vil putte dine AirPods tilbage i etuiet igen.

Tip nr. 10: Betjen AirPods Pro med Mac

Hvis du bruger dine AirPods Pro, når du alligevel sidder og arbejder på din Mac, kan du med fordel vælge at tilslutte og styre dine AirPods via din Mac. På den måde kan du blandt andet styre musikken, skifte mellem de forskellige tilstande indenfor støjreduktion og meget andet direkte på din Mac.

Tip nr. 11: Få den rigtige pasform

Størrelsen på vores ører er forskellige. Så når du første gang åbner op for dine nye AirPods Pro finder du også nogle ekstra størrelser ørepropper i kassen. Som standard er mellemstørrelsen allerede sat på dine AirPods. Derfor kan du passende vælge at prøve disse først, og se om de sidder godt. Hvis du ikke følger dig helt utilpas med disse, kan du prøve bytte ud til en øreprop i en anden størrelse. Det skal både føles behageligt, når du har dine AirPods i ørene men også når du tager dem af og på. Hvis du er i tvivl, kan du prøve dig frem, indtil du finder det bedste par.

Hvis du gerne vil tjekke, om du har fundet frem til de helt rigtige ørepropper, kan du vælge at tage den indbyggede øreproptest. Testen virker, ved at den afspiller nogle lyde ved hjælp af AirPods mikrofoner. Herefter fortæller den dig, om de ørepropper, du har installeret, har den rigtige størrelse til lige netop dine ører.

For at køre testen skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone
 2. Vælge Bluetooth 
 3. Tryk på i ud for navnet på din AirPods Pro
 4. Vælg Test af øreproppasning, og følg derefter vejledningen
Nu kan du tjekke, om dine ørepropper passer.

Tip nr. 12: Se opladningsstatus, når etuiet oplades trådløst

Det etui, der medfølger dine AirPods Pro, oplades trådløst på og på samme trådløse opladningspuder, der også fungerer med din iPhone. Opladningen fungerer også med MagSafe opladere, det klæber bare ikke magnetisk til opladeren, som en iPhone 12 eller 13 gør. For at lade etuiet op, skal du placere det på puden med det lille lys opad. Etuiet lyser, når det placeres på puden, så du ved, at opladningen er gået i gang. Det vil dog slukke under opladningen. Dette betyder ikke, at den er færdig med at lade. Så derfor skal du trykke på etuiet for at kontrollere status på opladningen. (grøn betyder, at det er fuldt opladet).

Tip nr. 13: Rengør dine AirPods

Det kan lyde meget banalt, men beskidte in-ear høretelefoner kan reducere lydoplevelsen og i værste fald føre til øreinfektioner. Så derfor er vores sidste tip, at du sørger for at rengøre dine AirPods.

Dine AirPods er aldrig bedre end den sidste rengøring. For skidt kan nemlig medføre tilstoppede højtalerne, så du ikke får maksimal lydeffekt ud af høretelefonerne. Er du rigtig uheldig, så kan de beskidte høretelefoner endda give dig en væmmelig øreinfektion. Derfor har vi her samlet en række tips til rengøring af dine AirPods.