Lad Apples læsertilstand redde dig fra de irriterende annoncer i Safari.

Safari er en af de mest populære browsere til iPhone-brugere, men det kan være irriterende at blive bombarderet med annoncer, mens du surfer på nettet. Heldigvis har Apple inkluderet en læsertilstand i Safari, der kan hjælpe med at blokere annoncer og forbedre din browsingoplevelse.

Safari

Safari er en webbrowser, der er opsat som standard browseren på din iPhone. Men den kan også bruges på både iMacs og MacBooks, iPads og computere, der bruger Microsoft Windows som styresystem. Fordi Safari allerede er opsat som standard browser på din iPhone, er der også rigtig mange der bruger Safari som primær browser herpå. I Danmark bruger cirka 30% Safari, hvis vi kigger på tværs af de forskellige platforme, der kan tilgå internettet.

Aktiver Apples læsetilstand i Safari

Læsertilstand i Safari blokerer automatisk annoncer og pop op-vinduer, mens du surfer på nettet. Det gør det også lettere at læse artikler ved at fjerne distraktioner som billeder og andre elementer på siden. Du kan meget nemt og hurtigt aktivere læsertilstand i Safari, hvis du gerne vil benytte dig af dette. Du skal blot trykke på ikonet, som du finder i øverste venstre hjørne af Safari-browseren. Herefter er læsetilstanden aktiveret og du vil nu få mere ro til at læse dine tekster uden at blive forstyrret af annoncer.

Alternativ er adblocker

At bruge læsetilstanden i Safari er ikke den eneste måde, hvorpå du kan undgå de forstyrrende annoncer. En anden måde at blokere for annoncer på i Safari er ved at bruge en adblocker-app fra App Store. Disse apps fungerer ved at blokere annoncer og trackers, før de når din enhed, hvilket kan hjælpe med at forbedre din browsing-oplevelse og beskytte dit privatliv.

Undtagelser fra reglen

Der er dog visse undtagelser fra reglen. For det er vigtigt at bemærke, at nogle websites kan blokere adblockere og læsertilstand, så du stadig kan se annoncer, mens du surfer på disse websites. Derudover kan blokering af annoncer på nogle websites påvirke deres indtægter, så det er en god idé at overveje at slå adblockere fra på websites, du ønsker at støtte.

Alt i alt kan læsertilstand og adblockere hjælpe med at forbedre din browsing-oplevelse og beskytte dit privatliv, mens du surfer på nettet på din iPhone. Hvis du regelmæssigt bruger din iPhone til at læse artikler og lignende på nettet, så kan vi varmt anbefale, at du prøver at bruge denne Safari indstilling. For det giver en helt anden oplevelse at læse en længere tekst, når du ikke hele tiden bliver forstyrret af annoncer og bannere. 

Flere tips til Safari 

Da der er rigtig mange, der bruger Safari, når de skal gå på nettet med deres iPhones, har vi valgt at samle en række tips til, hvordan du tilpasser Safari på din iPhone for at opnå en bedre brugeroplevelse. 

Derudover tror vi også, at du kan få glæde af dette tip, der viser dg, hvordan du kan lukke alle dine faner i Safari på én gang.