Sony har løftet sløret for sit nyeste og absolut bedste vlogging-kamera og et godt alternativ til Nikon Z 30.

Sony ZV-E1 er et 12-megapixel full-frame vlogging-kamera, et godt alternativ til Nikon Z 30: Spejlfrit kamera til video og vlogs, der for nylig blev udgivet af Sony. Den har en bagsidebelyst sensor, som også findes i Sony A7S III, som giver fremragende ydeevne i svagt lys og 4K-video med op til 120p. 

Kameraet har også 5-akset in-body stabilisering og AI-funktioner som auto framing. Det er Sonys første full-frame kamera med en vlogging-lignende krop, hvilket gør det mindre og lettere end andre A-serie modeller. ZV-E1 kan købes som en body-only option.

Hvad er vlogging?

Vlogging er en form for videoblogging, hvor en person optager og deler sit daglige liv eller en bestemt aktivitet på en videoblog. Det kan være alt fra rejser, madlavning, makeup tutorials, spil og meget mere. For at komme i gang med vlogging skal man først beslutte sig for, hvad man vil optage, og hvilken type vlogs man vil lave. Derefter skal man have det rigtige udstyr, som inkluderer et kamera og eventuelt andet tilbehør som en gimbal, der er en mekanisk stabilisator, som bruges til at holde et kamera eller en anden enhed stabil og jævn under optagelse

Sony ZV-E1 i hovedtræk 

Sony ZV-E1 er et specialiseret spejlløst kamera rettet mod indholdsskabere, med en 12-megapixel full-frame-sensor, 4K 120p-video, 5-akset in-body stabilisering og AI-funktioner som auto framing[. Den har en 1,04 millioner punkters berøringsskærm og tilslutningsmuligheder såsom Bluetooth, Wi-Fi, micro HDMI og USB-C. 

Kameraet har en maksimal opløsning på 4240 x 2832 og understøtter billedforhold på 1:1, 4:3, 3:2 og 16:9. Dette Sony kamera er også mindre og lettere end andre modeller i A-serien, hvilket gør den mere bærbar og lettere at bruge til vlogging.

Hvad koster Sony ZV-E1?

Sony ZV-E1-kameraet er prissat til $2.199,99 kun for kroppen og $2.499,99 med 28-60 mm kit-objektivet. Det kan købes fra maj 2023. Kameraet er placeret som et førsteklasses vlogging-kamera, og dets full-frame-sensor giver det en højere pris end andre kameraer i ZV-serien. Kameraet fås i sort-hvide farver.