Skjul dine tekstbeskeder på din iPhone eller Android enhed for at beskytte dig selv.

At tillade at tekstbeskeder bliver vist på din telefons låseskærm er en åben invitation for nysgerrige, hackere og tyve. Heldigvis kan dette problem hurtigt løses. Vi vil her vise dig, hvor nemt du løser problemet, både hvis du har en Android mobil eller en iPhone med iOS.

Beskyt dit privatliv

At skjule dine tekstbeskeder på din iOS eller Android enhed kan være en god måde at beskytte dit privatliv på. Der er flere måder at gøre dette på, herunder at bruge indbyggede funktioner i din enhed eller downloade tredjeparts apps.

Det kan være, at du stiller dig selv spørgmålet, hvorfor det er så farligt, at dele af dine tekstbeskeder kommer frem på din skærm. For som standard viser de fleste smartphones den førte sætning i indgående tekstbeskeder direkte på telefonens låseskærm. Men dette bør du omgående ændre på. For selvom der er tale om en standardindstilling, er det på ingen måde en hverken smart eller sikker indstilling at bruge. For hvis du tillader, at indgående tekstbeskeder vises på din låseskærmen, afslører du måske vigtige oplysninger til helt fremmede.

Fremmede kan læse dine koder

En ting er, at dine venner måske skal se, at du lige har modtaget en besked fra din mor. Men det er noget mere kritisk, når du tænker på, at indstillingen også afslører overfor fremmede, hvis du modtager en sikkerhedskode. For hvis du bruger standardindstillingen, der tillader at beskeder vises på din låseskærm, vil multifaktorautentificeringskoder også blive vist. Disse koder er normalt seks cifre, og bliver ofte sendt til dig, hvis du prøver at logge ind på en onlinekonto.

Skjul dine tekstbeskeder

En måde at skjule dine tekstbeskeder på din iOS eller Android enhed er ved at bruge indbyggede funktioner. På iOS kan du skjule dine beskeder ved at slå funktionen "Vis forhåndsvisning" fra under indstillingerne for beskeder. Dette vil forhindre, at beskedindholdet vises på din låseskærm eller i notifikationer. 

Skjul beskeder på låseskærm med iOS

Hvis du gerne vil skjule alle apps, der sender beskeder til dig, så indholdet af disse beskeder ikke bliver vist på den låste skærm, kan du gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Gå til Notifikationer 
  3. Vælg Vis forhåndsvisninger 
  4. Herunder vælger du Aldrig
Nu vil du ikke længere få detaljer fra dine beskeder ud på din låseskærm. Du kan læse mere her, hvis du vil have flere tips til, hvordan du tilpasser låseskærmen på din iPhone.

Skjul beskeder på låseskærm med Android

Du kan også vælge at skjule indholdet af alle meddelelser, hvis du har en smartphone med Android. Fremgangsmåden afviger en lille smule, men resultatet bliver det samme. 
  1. Gå til Indstillinger 
  2. Vælg Meddelelser
  3. Se efter Følsomme meddelelser 
  4. Her kan du vælge at slå meddelelserne fra på låseskærmen
Nu vil du ikke længere få vist indholdet af dine indkomne beskeder og meddeleser på din låseskærm.

Brug tredjepartsapps

En anden måde at skjule dine tekstbeskeder på din iOS eller Android enhed er ved at downloade tredjeparts apps. Der er flere apps tilgængelige, der kan hjælpe med at skjule dine beskeder, herunder Signal, Telegram og Wickr. Disse apps bruger kryptering til at beskytte dine beskeder og giver dig mulighed for at slette beskeder automatisk efter en bestemt periode.

Valget er dit

Alt i alt kan skjulning af dine tekstbeskeder på din iOS eller Android enhed hjælpe med at beskytte dit privatliv og forhindre uautoriseret adgang til dine beskeder. Der er som ovenfor nævnt flere måder at gøre dette på, og det er vigtigt at finde den metode, der fungerer bedst for lige netop dig og til dine behov.

Det er også vigtigt at huske på, at selvom du skjuler dine beskeder, kan de stadig være tilgængelige for andre, hvis de har adgang til din enhed eller din konto. Derfor er det vigtigt at beskytte din enhed med en adgangskode eller fingeraftryk og undgå at dele dine adgangskoder med andre.