Du kan indstille din HomePod til at sende dig advarsler, når din røgalarm lyder i tilfælde af brand.

Din HomePod kan mere end bare spille musik. For den kan faktisk advarer dig ved at sende en notifikation til enten din iPhone og dit Apple Watch, når din røgalarm går i gang.

Apple HomePod

HomePod er en trådløs højttaler fra Apple, der både fungerer som en intelligent højttaler og en hjemmehub. HomePod er designet til at give en høj lydkvalitet og har Siri, Apples digitale assistent, indbygget. Du kan både bruge din Apple HomePod til at afspille musik, styre smarte enheder i hjemmet og besvare spørgsmål ved hjælp af Siri stemmestyring. På din HomePod er du også i stand til at foretage og modtage telefonopkald. 

HomePod sender advarsler fra din røgalarm

Men det er ikke kun musik og underholdning, som du kan bruge din HomePod fra Apple til. For du kan også indstille din HomePod til at sende advarsler, når en røgalarm lyder. Alle HomePod modellerne kan sættes op til at lytte efter de lyde, som din røgalarm udsender i tilfælde af fare. Hvis din HomePod opfanger en sådan advarselslyd fra din røgalarm vil den sende en notifikation til enten din iPhone eller dit Apple Watch - alt efter, hvordan du har valgt, at den skal advare dig.

Virker på alle HomePod modeller

Selvom det er rimelige nyt, at din HomePod kan sende advarsler til dig, har Apple valgt, at funktionen skal være tilgængelig på både de nye og de tidligere modeller. Det kan være, at du skal opdatere din enhed, for at du kan få tilgang til funktionen.

Sådan virker HomePod advarsler

Når du først har aktiveret funktionen, vil din HomePod kontinuerligt lytte efter bestemte lyde såsom røgalarmer og herefter vil enheden sende en besked til dig, hvis den opfanger en alarm. Hvis du har installeret et sikkerhedskamera i samme rum med HomeKit-understøttelse, kan du endda vælge, at du gerne vil have live video, når en alarm lyder i dit hjem.

Sådan indstiller du HomePod til at sende dig advarsler

For at indstille din HomePod til at sende advarsler fra din røgalarm, skal du først og fremmest sørge for, at din iPhone og din HomePod er fuldt opdaterede til nyeste software. Herefter skal du gøre følgende:
  1. Åbn appen Hjem på din iPhone og vælge HomePod
  2. Åbn dine HomePod-indstillinger, og vælg Lydgenkendelse
  3. Aktivér røg- og CO-alarm
Nu vil din HomePod sende advarslerne fra din røgalarm direkte videre til din iPhone.

Der er tale om en fremragende indbygget sikkerhedsfunktion og det er meget billigere for dig at bruge din HomePod end det vil være for dig at udskifte alle dine røgalarmer i dit hjem med nye smarte internetaktiverede røgalarmer, der på samme måde kan give dig besked, når de opdager farer. 

Smart røgalarm

For det er ikke kun HomePod, der kan give dig besked, hvis der opstår røg eller ild i dit hjem. Det gør en smart røgalarm også. En smart røgalarm er en røgalarm, der er tilkoblet hjemmets Wi-Fi-netværk og kan sende et signal til din mobiltelefon, hvis der registreres røg og alarmen går i gang. Den smarte røgalarm kan give ekstra tryghed, da den advarer dig om røgudvikling, selv når du ikke er hjemme. Du kan også have flere smarte røgalarmer på det samme Wi-Fi-netværk og se dem alle i app'en. Smarte røgalarmer kan også have andre funktioner, såsom at have en levetid på 10 år. Smarte røgalarmer er en del af det smarte hjem, som er et udtryk for det voksende marked af smarte enheder og dimser til brug i hjemmet.

Sådan indstiller du en smart røgalarm til at sende dig advarsler

For at indstille din smart røgalarm til at sende advarsler, skal du først og fremmest investere i en eller flere smarte røgalarm, der understøtter og kan sende smartphone-advarsler i realtid. Du skal herefter downloade røgalarmens app til din iPhone, iPod Touch eller iPad. Hvis din røgalarm registrerer røg eller advarer om en anden fare, vil denne så også automatisk sende en push-besked til de enheder, du har valgt at koble den via appen. Du kan også aktivere smarthome-sikkerhedsfunktioner, såsom at modtage advarsler om elektroniske lyde, der er særlige for dine omgivelser.