Det er vigtigt at du beskytter din Mac med et godt antivirusprogram.

Hvis du ejer en Mac vil du sikkert gerne passe rigtig godt på den. Derfor er det også vigtigt, at du sikrer den mod virusangreb. Men hvilket antivirusprogram er egentligt bedst og kan de gratis af slagsen også bruges?

Er antivirusprogram nødvendig til din Mac

Hvis du stiller dig selv spørgsmålet om det virkelige er nødvendigt at sikre din Mac med et antivirusprogram, så er det korte svar: Ja. For det er nødvendigt at have et antivirusprogram på en Mac computer for at beskytte mod virus, malware, phishing og andre trusler. Selvom Mac computere traditionelt har været mindre udsatte for virus end Windows computere, er mængden af virus mod Mac stigende. Til at beskytte din Mac mod virus og andre trusler findes der både gratis og betalte antivirusprogrammer. Flere af dem er specielt designet til Mac computere. Det kan være svært at finde et godt antivirusprogram til Mac på markedet, men det er meget vigtigt at du beskytter din computer i tide. For har du først fået en virus indenfor, så er det for sent.

Hvad er risikoen for at få virus på en Mac?

Selvom risikoen for at få virus på en Mac computer er relativt lav set i forhold til andre computere, kan Mac computere stadig blive ramt af virus, malware, phishing og andre trusler. Det er ikke et problem, der bliver mindre. For antallet af angreb på Mac computere steg med mere end 200 procent alene i 2021, så det landede på hele 164 millioner angreb. Derfor kan det kun anbefales, at du har et antivirusprogram på din Mac for at beskytte mod udefrakommende trusler. 

Hvilke antivirusprogrammer er bedst

Ifølge flere tests og anmeldelser er Intego, Bitdefender, Norton og Kaspersky blandt de bedste antivirusprogrammer på markedet, når det kommer til Mac computere. Forbrugerrådet Tænk har også testet antivirusprogrammer til Mac og fundet, at Norton Security Deluxe og Bitdefender Antivirus for Mac er blandt de bedste. Der findes både gratis og betalte antivirusprogrammer til Mac, og nogle af de bedste gratis antivirusprogrammer inkluderer Avira og Sophos. Når du skal finde frem til det rette antivirusprogram til din Mac, er det vigtigt at finde et antivirusprogram, der er specielt designet til at beskytte en Mac computer.

Forskellen på gratis og betalte antivirusprogrammer

Den primære forskel mellem gratis og betalte antivirusprogrammer til Mac er, at betalte antivirusprogrammer normalt tilbyder en mere omfattende beskyttelse mod virus, malware, phishing med videre. 

De betalte antivirusprogrammer kan også have flere funktioner, såsom en firewall, Wi-Fi-beskyttelse, Mac-optimering, avancerede sikkerhedskopieringsværktøjer og børnesikring. Derfor kan det være en god idé at overveje at investere i et betalt antivirusprogram, som kan give en mere omfattende beskyttelse. Du skal have dit behov for øje, når du vælger hvilket antivirusporgram, der passer bedst til dig og din situation.

Med de gratis antivirusprogrammer kan du derfor godt løbe ind i begrænsede funktioner og påtrængende annoncer, som kan gøre din Mac mere sårbar. Hvis du overvejer at downloade et gratis antivirusprogram til din Mac, skal du være forsigtig. For nogle gratis antivirusprogrammer kan reelt set vise sig at være spyware, som prøver at snyde dig til at give adgang til dine personlige oplysninger.

Er gratis antivirusprogrammer til Mac effektive

Selvom gratis antivirusprogrammer til Mac kan give en grundlæggende beskyttelse mod virus, malware og andre trusler, kan de have begrænsede funktioner og kan nogle gange indeholde påtrængende annoncer. Men der findes flere gode og ganske gratis antivirusprogrammer, der sagtens kan klare opgaven at beskytte din Mac effektivt. Vi har tidligere skrevet om de bedste gratis antivirusprogrammer til Mac

Beskyt din Mac hver dag

Det er som nævnt ovenfor vigtigt, at du sørge for at få din Mac beskyttet inden du får en virus inden for døren. Men det er ikke kun, når det kommer til virus og malware, at du skal sørge for at passe godt på din Mac. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan beskytte din Mac i hverdagen, bør du læse vores 10 tips til at sikre din Mac. Så er du nemlig godt på vej til at have alle dine data og oplysninger i fred.