Sådan sætter du en effektiv stopper for din iPhones apps konstante plageri om, at du skal give dem en anmeldelse.

Det kan være meget irriterende og ikke mindst forstyrrende, hvis de apps, du bruger på din iPhone, konstant beder dig om at give dem en anmeldelse. Men heldigvis kan du selv sætte en effektiv stopper for plageriet, hvis du føler, at det er blevet for meget. 

Hvorfor anmoder apps om anmeldelse?

Hvis du downloader en app fra App Store til din iPhone, vil du højest sandsynligt støde på, at appen vil bede dig om at give en anmeldelse. Det giver faktisk meget god mening, at du bliver bedt om at give en anmeldelse. For de anmeldelser og vurderinger, der kommer fra brugerne, kan udviklerne af appen bruge som direkte feedback på deres ydelse. 

Sådan kan du bruge en anmeldelse af apps

Det er ikke kun udviklerne af appen, der kan bruge anmeldelserne til noget. Du kan nemlig også få glæde af at kigge på dem, da de viser, hvad andre personer synes om den givne app. Du skal dog huske på, at smag og behag er meget individuelt, så det er ikke sikkert, at du er helt enige med andre brugere af appen. Men det ændre ikke på, at du godt kan blive klogere på en app, allerede inden du har downloadet den fra App Store. Du kan nemlig vælge at læse de kommentarer, som de enkelte brugere kan vælge at knytte til deres anmeldelser. Specielt kan du med fordel vælge at læse nogle af de kommentarer, der knytter sig til de lidt mere negative anmeldelser af appen. Her vil du nemlig ofte få en fornemmelse af, om der er tale om en app, der ikke lever op til brugernes forventninger og måske ikke er stabil nok i drift til det, du gerne vil bruge den til. På den måde kan du undersøge, om den app, du overvejer at downloade, har nogle udfald, du skal være opmærksom på eller om du bør overveje en anden app i stedet.

Apps beder om anmeldelse

Da det har så stor betydning, at der kommer nogle god anmeldelser fra brugerne, vil mange apps også bede dig om at gå til App Store og efterlade en anmeldelse. Hvis du ikke lige vælger at smide en anmeldelse med det samme, kan den tilbagevendende og nogle gange ligefrem insisterende plagen om, hvorvidt du ikke lige vil give appen din anmeldelse, godt komme til at virke meget irriterende og frustrerende. 

Nogle gange har du måske bare ikke lyst til at anmelde flere apps. Andre gange er du måske godt i gang med at bruge appen, og vil ikke afbryde dit arbejde, for at gå ind i App Store og sætte stjerner på din oplevelse. Ligegyldigt hvad grunden er til, at du ikke lige har lyst til at anmelde appen, kan du næsten være sikker på, at det ikke er sidste gang, den vil bede dig om at gøre det. 

Stop plageriet fra dine apps

Heldigvis findes der en måde, hvorpå du selv kan stoppe dette endeløse plageri. For du kan nemlig indstille din iPhone til aldrig mere at bede dig om at gennemgå og bedømme dine apps.

Når du bruger en app, der gerne vil have en anmeldelse ud af dig, vil du blive præsenteret for et pop op-vinduer til iOS-appgennemgang, som bliver vist i selve appen og derved afbryder det arbejde, du har gang i. Det er disse pop op-vinduer, du skal have din iPhone til at stoppe med at vise, hvis du føler, at plageriet om anmeldelser er blevet for meget for dig.

Det er en meget enkelt proces, hvis du gerne vil bede din iPhone om at stoppe med hele tiden vise disse pop op-vinduer med anmodninger om anmeldelser fra alle dine apps. Du skal blot gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Gå til App Store
  3. Her kan du slå vurderinger og anmeldelser i appen fra
Nu har du deaktiveret funktionen og vil ikke længere blive præsenteret for de forstyrrende pop op-vinduer, der hele tiden beder dig om at bedømme og gennemgå det program, du bruger på din iPhone.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.