Microsoft Store byder på et enestående udvalg af gratis computerspil til børn fra de bedste spiludviklere, og der tilføjes hele tiden nye spil.

Dine børn behøver ikke bruge deres lommepenge til at betale for computerspil, da der findes rigtig mange gratis computerspil på nettet, der kan downloades og spilles ganske uden risiko for at få virus på computeren.

Vi vejleder dig her i, hvordan du hjælper dit barn i gang med gratis computerspil, og vi giver dig nogle tips til, hvor du finder de bedste gratis computerspil, og hvad det kræver af hardwaren at spille de samme spil.

Fordelene ved gratis computerspil til børn?

Generelt så er det i modsætning til, hvad mange forældre går rundt og tror, faktisk sundt at spille computerspil, da det styrker og stimulerer barnets kognitive evner og kreativitet. Når vi kigger mere direkte på gratis computerspil, så gælder det samme her, blot med den tilføjelse, at det ikke koster penge for barnet eller for forældrene på barnet vegne at spille gratis computerspil.

Ulemperne ved gratis computerspil til børn?

Der findes naturligvis også nogle ulemper ved gratis computerspil, hvis det ikke gøres på den korrekte måde. Download af gratis computerspil fra nettet indebærer risiko for at computeren fyldes med virus og malware. Nogle gratis computerspil er faktisk kun "gratis" på papirer, da spillene indeholder en masse tilkøb i form af udstyr som våben og skins, og nogle spil kan ikke gennemføres uden disse tilkøbte add-ons.

Hvor henter man risikofrit gratis computerspil til børn?

Det bedste sted, hvor du kan hente computerspil til børn uden risiko for at få virus eller malware på computeren eller få lænset dit dankort, er efter vores mening Microsoft Store.

Hvorfor gratis computerspil til børn fra Microsoft Store?

Vi ved godt, at der findes en masse forskellige online spilplatforme som Steam, GeForce NOW og lign, som også fungerer ganske fortrinligt. Men, er dit barn ikke så gammelt, eller mangler du tillid til. at dit barn ikke ved et uheld kan komme til at lave nogle ulykker, så anbefaler vi, at du henter gratis computerspil til børn i Microsoft Store. Der er nogle ganske simple og basale grunde til, at vi anbefaler Microsoft Store:

  • Computerpil i Microsoft Store har et sikkerhedscertifikat
  • Lille risiko for virus og malware
  • Ikke krav om betalingsoplysninger at bruge Microsoft Store
  • Udvalgt af gratis underholdende spil til børn er rigtig godt
  • Det er let at bruge Microsoft Store og finde spil

Hvad kræver det at spille gratis computerspil til børn fra Microsoft Store?

For det første så kræver det en PC med Windows 10 eller Windows 11 at hente og spille gratis spil fra Microsoft Store, og vi anbefaler ikke Windows 7 eller Windows 8.1, da Microsoft er ophørt med support af de to gamle styresystemer. Under de enkle spil i Microsoft Store, kan du se en beskrivelse af de tekniske systemkrav til de enkelte computerspil.

Derudover skal der oprettes en Microsoft konto for at få adgang til Microsoft Store og download af gratis computerspil til børn - og her skal du være opmærksom på, at det ikke rækker at have en lokalkonto.

Hvordan opretter man en Microsoft konto?

Du skal altså bruge en Microsoft konto for at få adgang til Microsoft Store med gratis computerspil til børn. En Microsoft-konto  iver dig adgang til Microsoft-produkter og -tjenester med et enkelt logon, og du opretter en Microsoft konto sådan her:


Hvis dit barn bruger din PC til at spille på, så kan du vælge at oprette en ekstra brugerkonto, så du med ro i sindet kan dele din PC med dit barn.

Hvordan downloader og installerer man computerspil fra Microsoft Store?

Når du har først har oprettet en Microsoft konto på computeren, så er du eller dit barn klar til at hente gratis computerspil fra Microsoft Store og installere disse på computeren og efterfølgende spille spillene på samme. Du downloader og installerer gratis computerspil til børn fra Microsoft Store, sådan her:
  1. Klik på vores direkte link til gratis computerspil til børn i Microsoft Store
  2. Find det spil fra listen, som du vil installere
  3. Vælg det pågældende spil
  4. Klik på Hent
  5. Klik på Start-knappen i Microsoft Store eller klik på spilikonet på skrivebordet for at starte spillet
Nu hentes og installeres det gratis computerspil til børn, som du har valgt i Microsoft Store på computeren, hvorefter det er klar til at blive spillet, hvis du har fulgt vores vejledning..