Se hvordan du selv indstiller din Gamer PC, så du slipper med at spille med standardindstillingerne, som i det fleste tilfælde ikke er tiltrækkelige.

Det er vigtigt, at du gør alt, hvad du kan for at maksimere ydeevnen på din Gamer PC for at få det bedste ud af maskinen.

For at opnå det, så er der flere ting, som du selv kan gøre for at maksimere ydelsen på din dyrekøbte Gamer PC.

Vi kigger her på, hvordan du opsætter din Ganer PC korrekt for at opnå maksimal ydelse og den bedste spiloplevelse.

Benyt ikke standardindstillinger for strømstyring på din Gamer PC

Din Gamer PC er fra fabrikken og i Windows opsat med standardindstillinger, som der kan påvirke ydelsen. Vi vil anbefale dig er at ændre er selve strømstyringen, således at du også opnår maksimal ydelse, når din maskine kører på batteriet. Din PC er nemlig som standard opsat med strømsparetilstand, hvor ydelsen er tilpasset batteriet, så det rækker længst muligt på en opladning. Du indstiller strømstyringen i Windows 11 under funktionen Strøm og Batteri.

Spil altid med din Gamer PC tilsluttet stikkontakten

For alle tilfældes skyld selvom du har ændret på strømstyringen, som vi har anbefalet dig ovenfor, så spil altid med din Gamer PC med strøm på, hvor den hele tiden er tilsluttet stikontakten, så er du altid garanteret den maksimale ydelse på maskinen.

Sørg for rigelig ventilation og nedkøling af din Gamer PC

Generelt så yder en computer kun det maksimale, når der er tilstrækkelig med nedkøling i form af en blæser. Derfor sørg altid for, at der er fri udgang til blæserne i din Gamer PC, så der ikke er noget der spærrer for blæserne, så din maskine bliver overophedet, da det mindsker ydelsen og ultimativt kan din Gamer PC brænde sammen. Hvis du oplever, at de indbyggede blæsere din Gamer PC er underdimensionerede, således at din maskine ret hurtigt bliver varm, så anbefaler vi dig at supplere på med en Laptop Cooler, der kan hjælpe med at nedkøle din maskine.

Individuel tilpasning af grafikkortets indstillinger på din Gamer PC

Når du har et NVIDIA-, AMD- og Intel-grafikkort, så medfølger der en lille app, hvor du selv kan bruge til at finjustere grafikkortets indstillinger, så du efterfølgende opnår en forbedre ydelse, når du spiller på din Gamer PC, og det anbefaler vi, at du gør, da det kan forbedre ydelsen betydeligt på din maskine.

Aktivering af Spiltilstand i Windows på din Gamer PC

Hvis du har en Gamer PC med Windows 11, så kan du forbedre spiloplevelsen ved at aktivere den indbyggede funktion: Spiltilstand, som i praksis optimere din PC til spil ved at slå ting i baggrunden fra. Du aktiverer Spiltilstand sådan her: Indstillinger > Spil > Spiltilstand > Vælg Slået til.

Hvis du har en Gamer PC med Windows 10, så anbefaler vi, at du indstiller den grafiske ydeevne på App-niveau.