Du får bedre lyd, når du spiller med et gaming headset, og du kommer sikkert i mål ved at læse vores køberguide, før du investerer i hovedtelefoner.

Det vigtigste du skal være opmærksom på, når du skal vælge et gamer headset, er efter vores mening først og fremmest lyd og komfort, derefter kommer design, features og funktionalitet.

I denne omfattende køberguide gennemgår vi alt, der er værd at overveje, før du træffer nogen beslutninger omkring køb af et gaming headset.

Hvor mange penge vil du bruge på et gaming headset?

Lad os start med, hvor stort til køber budget er, når du skal smide pengene efter et gaming headset. Ligesom almindelige hovedtelefoner, der ikke specifikt er udviklet til gaming, så findes dedikerede gaming headsets også i forskellige prisklasser og kvaliteter. Generelt så er det sådan, at jo flere penge du er villig til at betale for et gaming headset jo bedre et køb gør du og jo bedre kvalitet kan du tilføre lydsiden på dine spil.

Generelt synes vi ikke, at man kan sige, at et godt gaming headset må koste så og så meget, men som en rettesnor så bør du generelt regne med at skulle bruge omkring 500 kroner og opefter for at være sikker på at få et ordentligt gaming headset, der lever op til dine krav og forventninger.

Vigtigt at du overvejer et gaming headset med god komfort

Den måske vigtigste faktor at overveje ved et gaming headset, sammen med god kvalitetslyd, er selve  komforten, så hovedtelefonerne sidder godt og stabilt på dit hoved. Spiller du i længere tid med et gaming headset med dårlig komfort, så kommer det til at påvirke din samlede spiloplevelse negativt. 

Det hjælper ikke ret meget, at lyden i dit nye gaming headset er nok så god, hvis du synes hovedtelefonerne sidder ubehageligt.

Vi anbefaler derfor, hvis det er muligt, at du afprøver dit måske kommende nye gaming headset i en fysisk butik, så du er sikker på at hovedtelefonerne sidder godt.

Når vi kigger på hvilke ting, der er med til at gøre en god komfort ved et gaming headset, så har det noget med vægten at gøre, justeringsmulighederne omkring ørene, så det ikke bliver for tungt og for varmt at have det nye gaming headset til at side omkring hovedet og på ørerne.

Du bør derfor generelt gå efter et gaming headset, der ikke er for tungt, og føler du allerede i butikken, at det pågældende headset er for tungt, så bliver følelsen kun tungere efter nogle timers gaming foran din PC. Med hensyn til justeringsmulighederne, så er det vigtigt, at hovedtelefonerne kan justeres, så de ikke sidder for stramt omkring hovedet og ørerne.

Lydkvaliteten skal være i topklasse på et gaming headset

Det hjælper et fedt, hvis du har en superfed gaming PC eller spilkonsol, der er udstyret med et topdollar lydkort, der på papiret leverer sublim lydoplevelse, hvis du tilslutter et gaming headset med dårlig lyd. 

Skal vi kigge lidt mere på, at give dig nogle tips til, hvordan du sikrer dig, at det pågældende gaming headset leverer lyd af højkvalitet, så er der her et par punkter, som du med fordele kan tage med i dine overvejelser:

  • Der findes programmer hvor du kan se målinger af lydfrekvenser på nogle af de mest populære gaming headsets, så du er sikker på at bassen og lign. ikke overeksponeret i det samlede lydbillede - en god side til formålet er rtings.com
  • Active Noise Cancellation er et must, læs mere nedenfor
  • Kig efter Surround Sound standarderne:Dolby Atmos og DTS Headphone: X, der indikerer god surround lyd 

Topklasse lydkvalitet i et gaming headset er mangt og mere end blot hvor højt, det er muligt at skrue op for lydstyrken og sekundært bassen. Det handler lige så meget om, hvordan du som spiller oplever de enkelte lyddetaljer i et spillets samlede lydside, når du bruger og får leveret lyden gennem hovedtelefonerne. Derfor er det vigtigt, at du afprøver hovedtelefonerne i butikken, så du er sikker på, at du kan godkende lydkvaliteten, inden du smider pengene efter et nyt gaming headset. Der er bare intet som dårlig lyd, der kan dræbe et ellers godt spil, og det samme gør sig gældende omkring lyddetaljerne.

Indbygget støjreduktion er et must i et gaming headset

Active Noise Cancellation, også kendt som (ANC)-teknologi, betyder i praksis, at der er tale om et par støjreducerende hovedtelefoner, der kan filtrere lyden af omgivelserne fra eller i det mindste reducere lyden fra omgivelserne til et punkt, hvor der ikke forstyrrer dit spil, når du benytter dit gaming headset som lydkilde.

Det er ret åbenlyst, at jo bedre et gaming headset er til at isolere lyden fra omgivelserne ved hjælp af aktiv støjreduktion, jo bedre en spiloplevelse vil du som gamer få på lydsiden, men så absolut også når det kommer til den generelle spiloplevelse. 

Vi kan derfor kun pointere, at et aktiv støjreduktion, bør være en del af pakken, når du investerer i et gaming headset, hvor et fravalg efter vores mening er lig med fortrydelse. Du kan derfor med fordel, når du alligevel skal teste komforten på hovedtelefonerne i butikken også tjekken sammes evne, når det kommer til den aktive støjreduktion, da det alligevel larmer i de fleste butiksmiljøer.

En ordentlig mikrofon på et gaming headset betaler sig i længden

En stor del af gaming i dag er at kunne tale med sine team medlemmer, da de fleste spil er fokuseret på samarbejde og holdindsats. Lige så vigtigt, at du kan høre, hvad teamet siger til dig, lige så vigtigt er det altså, at de team kan høre hvad du siger, da det i mange spil gør forskellen på liv og død.

Når du kigger på gaming headset, skal du altså gå efter en model, der har en rigtig stærk mikrofon, og der arbejdes med to vigtige standarder på den konto., hvor der findes to typer mikrofoner:

  • Ensrettede mikrofoner: Mest følsomme over for lyd i en enkelt retning og peger derfor mod munden
  • Omnidirektionelle mikrofoner: Opfanger lyd fra alle retninger, hvilket gør dem lettere at bruge, men mere tilbøjelige til ekstern støj

Derudover er det vigtigt, at du overvejer, om du har behov for, at mikrofonen kan afmonteres, hvis du vil bruge dit gaming headset til andre formål, som at lytte til musik eller i forbindelse med streaming af  en film.

En afsluttende detalje omkring mikrofoner på gaming headsets er selve placeringen af mikrofonen på selve hovedtelefonerne. Der er ikke noget mere irriterende, end hvis mikrofonen på dit gaming headset sidder placeret et forkert sted, som er til gene for dig, når du gamer. Derfor bør du vælge et gaming headset, hvor du er tilfreds med placeringen af mikrofonen, så den ikke kommer til at sidde i vejen.

Trådløst eller et kablet gaming headset?

Der er lige så mange meninger, som der er mennesker, omkring dette evige dilemma. Nogle foretrækker trådløse hovedtelefoner, og andre foretrækker kablede hovedtelefoner. Uden at have lavet nogen former for statistik, så er det vores oplevelse, at de fleste gamere foretrækker et kablet gaming headset over en trådløs model. Den eneste gode grund vi kan finde til det, er at lyden må være bedre, og vi foretrækker også selv hovedtelefoner med kabel, da vi synes, at lydoplevelsen er bedre.

Omvendt kan man så sige, at et trådløst gaming headset giver en større frihed foran tastaturet og skærmen, når det games, hvor et kabel altid vil være en smule i vejen, når der spilles på comuteren.

Du bør vælge den løsning, der passer dig bedst, da lydoplevelsen i et par ligestillede hovedtelefoner, trådløse eller med kablet, bør være nogenlunde ens i dag, som den konstante forbedring af den trådløsge teknologi.

Design, funktionalitet og features i et gaming headset

Design og farvevalg på gamer udstyret har altid været af rigtig stor betydning i gamermiljøet, men vi mener dog ikke, at det bør gå forud for lydkvaliteten i et gaming headset. Først og fremmest så gå efter det headset, som har den bedste lyd og ergonomiske komfort og kig dernæst på design og farvevalg. Når det kommer til funktionalitet og features, så er det altid fedt med en masse fede muligheder, og i princippet jo flere jo bedre. På den konto er vi nok lidt mere old school, og vægter de basale funktioner højere, og jo flere funktioner og features et headset har, jo flere ting er der også, der potentielt kan gå i stykker.

Hvordan vælger du så det perfekte gaming headset?

Vejen mod perfektion kan være både lang og træls, og det samme gælder, når du er på udkig efter det perfekte gaming headset. Vi tror ikke rigtig på, at der findes et enkelt perfekt gaming headset til alle gamere. Vi tror derimod på, at smag er individuel, og at der findes en lang række perfekte gaming headsets, der er lige så forskellige, som alle gamere er. Et perfekt gaming headset for dig, er derfor ikke nødvendigvis et perfekt gaming heaadset for en anden gamer på dit team. 

Konklusionen er derfor, lad nu være med at købe et gaming headset, bare fordi din kammerat eller veninde, synes det er perfekt. Følg vores i stedet vores "Store køberguide til gaming headsets" og husk at afprøve hovedtelefonerne i en fysisk butik - og ja måske så ender du alligevel ud med det samme valg din kammerat eller veninde har truffet med hensyn til gaming headset. 

En god grund til at gøre dit hjemmearbejde ordentligt, er sandsynligheden for at undgå et surt fejlkøb, hvor du ender ud med at stå tilbage med et forkert og dyrt gaming headset, som du så skal sælge med tab for at kunne købe et nyt.