Du kan personliggøre Apple CarPlay ved selv at vælge baggrund og andre indstillinger.

Er du også træt af, at din flotte personlige baggrund ikke kommer med over fra din iPhone, når du tilslutter den til din bil med Apple CarPlay? Heldigvis kan du selv gøre noget ved det.

Vi vil hermed guide dig igennem, hvordan du skifter baggrund og meget mere på Apple CarPlay.

Apple CarPlay

Din køretur kan både blive mere behagelig og mere sikker, hvis du vælger at bruge Apple CarPlay fremfor at betjene din iPhone manuelt, mens du kører bil. For Apple CarPlay giver dig mulighed for at tilslutte din iPhone til din bil og på den måde få vist en forenklet iOS udgave via bilens infotainment system.

Skift baggrund i Apple CarPlay

Hvis du gerne vil skifte baggrund eller bruge et bestemt wallpaper, når du bruger Apple CarPlay, er der ikke i din iPhone, du skal lede. Du skal derimod gå ind i din bils indbyggede betjeningsmuligheder, du kan finde i infotainment systemet.

For at få adgang til at skrifte baggrund på Apple CarPlay skal du derfor starte med at tilslutte din iPhone til din bil som du plejer og starte CarPlay. Herefter skal du gøre følgende:
 1. Åbn Indstillinger i CarPlay ved hjælp af din bils indbyggede betjeningsmuligheder
 2. Vælg Baggrund
 3. Vælg herefter mellem de forskellige muligheder
Nu vil din baggrund i Apple CarPlay ikke længere være den standard baggrund, som den er født med, men derimod en baggrund, som du selv har valgt.

Indstillinger i Apple CarPlay

Det er ikke kun muligt for dig at skrifte til en anden baggrund, hvis du gerne vil gøre dit udseende af Apple CarPlay mere personligt. For du har nemlig mulighed for at indstille flere forskellige tilstande i Apple CarPlay. Udover at ændre på baggrund kan du også slå fokusfunktionen I bil til, vise eller skjule albumsbilleder, ændre på udseendet af selve CarPlay-skærmen og slå forslag på Dashboard til.

Fokusfunktionen I bil på Apple CarPlay

Det kan være, at du gerne vil holde dit fokus på vejen og trafikken, når du kører bil. Dette er nemt at sige, men kan være lidt sværere at holde, hvis du hele tiden bliver forstyrret af notifikationer og beskeder. Men du kan vælge at slå fokusfunktionen I bil til, hvis du gerne vil have hjælp til at bevare dit fokus det rigtige sted. For hvis du slår denne funktion til på Apple CarPlay, vil det betyde, at de forstyrrende beskeder og notifikationer begrænses og gøres lydløse så længe din iPhone har forbilendelse til Apple CarPlay. 

For at få adgang til at slå fokusfunktionen I bil til på Apple CarPlay skal du starte med at tilslutte din iPhone til din bil som du plejer og starte CarPlay. Herefter skal du gøre følgende:
 1. Åbn Indstillinger i CarPlay ved hjælp af din bils indbyggede betjeningsmuligheder
 2. Vælg Fokusfunktionen I bil
 3. Vælg derefter Aktiver med CarPlay
Så længe din iPhone er forbundet med Apple CarPlay vil du automatisk have fokusfunktionen slået til. Du kan selv vælge at slå den fra igen, hvis du ikke længere ønsker at funktionen skal være aktiv.

Vis eller skjul albumsbilleder i Apple CarPlay

Det er også muligt for dig selv at bestemme, om Apple CarPlay skal kunne vise dine albumsbilleder.

For at kunne vise eller skjule albumsbilleder i Apple CarPlay skal du starte med at tilslutte din iPhone til din bil som du plejer og starte CarPlay. Herefter skal du gøre følgende:
 1. Åbn Indstillinger i CarPlay ved hjælp af din bils indbyggede betjeningsmuligheder
 2. Vælg om du vil slå Vis eller skjul albumsbilleder til eller fra
Det giver næsten sig selv, at du skal sælge at slå funktionen til, hvis du gerne vil have at Apple CarPlay skal kunne vise dine albumsbilleder og at du i modsat fald skal slå funktionen fra.

Ændre udseende på Apple CarPlay

Ved langt de fleste biler vil Apple CarPlay være indstillet til at bruge et mørkt udseende. Men du behøver ikke være underlagt denne standard indstilling. For du kan få Apple CarPlay til at skrifte mellem et mørt og et lyst udssende, hvis du hellere vil have dette.

For at få adgang til skifte mellem mørkt og lyst udseende på Apple CarPlay skal du starte med at tilslutte din iPhone til din bil som du plejer og starte CarPlay. Herefter skal du gøre følgende:
 1. Åbn Indstillinger i CarPlay ved hjælp af din bils indbyggede betjeningsmuligheder
 2. Vælg Udseende
 3. Her kan du vælge mellem mørkt og lyst udseende
Det mørke udseende anbefaler Apple selv til brug i svagt lys eller efter solnedgang. Det er nemlig optimeret til disse omgivelser. Men du kan med fordel vælge et lysere udseende, når du kører midt på dagen.

Vis eller skjul forslag på Dashboard i Apple CarPlay

Du har også selv indflydelse på, om du ønsker at Dashboard skal komme med forslag eller ej, når du har Apple CarPlay åbent. 

For at få adgang til vise eller skjule forslag på Dashboard i Apple CarPlay skal du starte med at tilslutte din iPhone til din bil som du plejer og starte CarPlay. Herefter skal du gøre følgende:
 1. Åbn Indstillinger i CarPlay ved hjælp af din bils indbyggede betjeningsmuligheder
 2. Herefter kan du slå Forslag i CarPlay til eller fra
Hvis du gerne vil have forslag på Dashboard, når du bruger Apple CarPlay, skal du selvfølgelig slå funktionen til. I modsatte fald skal du vælge at slå funktionen fra.

Prøv dig frem

Selvom det ikke er lige så enkelt og ligetil at ændre udseende i Apple CarPlay, som det er direkte på din iPhone, kan det sagtens lade sig gøre. Så prøv dig frem og find dine egne favorit indstillinger. Du kan altid ændre dine valg tilbage igen, hvis det ikke lige var dig alligevel.