Er det muligt at benytte et eksternt webkamera til videosamtaler, når min enhed er lukket sammen?

De smarte MacBook modeller fra Apple kan godt bruges sammen med eksempelvis en ekstern skærm, selvom du vælger at lukke dem sammen. På den måde kan du både spare plads på dit skrivebord og strøm på din MacBook.

Men kan det lade sig gøre at bruge et eksternt webkamera, hvis du samtidig gerne vil lukke låget på din MacBook? Det dilemma har vi kigget lidt nærmere på her.

"Closed clamshell" mode

Hvis du har en MacBook har du måske allerede prøvet at forbinde den med en ekstern skærm. Du kan nemlig sagtens lukke skærmen på din bærbare Apple computer ned og stadig få et billede frem på den eksterne skærm. Dette er måske bedre kendt som "closed clamshell" mode. 

Når denne metode benyttes, vil det være en spejling af din MacBooks skærm, der bliver vist på den eksterne skærm. Men det er samtidig ikke nødvendigt at du har åbnet for din MacBook. Du vil derfor godt kunne bruge din MacBook som en del af en stationær computer, hvis du også har forbundet et eksternt tastatur og eventuelt en ekstern mus.

Men kan denne metode med "closed clamshell" mode også bruges til andre ting? Det kan jo godt tænkes, at du gerne vil have andre eksterne enheder aktive, men at du ikke har behov for at bruge din skærm på din MacBook imens. For hvad nu, hvis du gerne vil have mulighed for at have et eksternt webkamera i brug, mens du har din MacBook lukket sammen.

Det vil vi se lidt nærmere på her.

Brug et eksternt webkamera til MacBook

Når du køber en MacBook har den allerede et indbygget kamera, der sidder tæt på skærmens øverste kant. Hvis dette kamera ikke længere virker, eller hvis du bare gerne vil bruge et eksternt webkamera, kan dette godt lade sig gøre. Du kan både vælge at investere i et eksternt kamera, som du gerne vil bruge, men du kan også vælge at bruge kameraet på din iPhone som webkamera på din Mac. Du bestemmer med andre ord selv, hvilket type af kamera, du gerne vil bruge sammen med din MacBook. 

Det er nemt nok at forbinde et eksternt webkamera til din MacBook. Så det er ikke her udfordringen ligger. Du skal blot gøre følgende:
  1. Start med at forbinde kameraet til din Mac enten trådløst eller vha. det korrekte kabel (det afhænger af modellen af dit valgte kamera)
  2. Åbn den app, du gerne vil bruge sammen med kameraet
  3. Hvis du vælger FaceTime skal du klikke på Videomenulinjen, og vælg derefter et kamera
  4. Hvis du vælger Photo Booth skal du klikke på Kameramenulinjen, og vælg derefter et kamera
  5. Hvis du vælger QuickTime Player skal du klikke på Arkiv og herefter Ny filmoptagelse, hold markøren over vinduet, klik på pil ned, og vælg et kamera
Nu er din MacBook klar til at bruge det eksterne kamera i stedet for det interne.

Eksternt webkamera med "Closed clamshell" mode

De store udfordringer kommer ikke i at forbinde et eksternt kamera med din MacBook. Det er derimod en helt anden sag, hvis du gerne vil have mulighed for at benytte webkameraet samtidig med, at du gerne vil kunne lukke din MacBook sammen. Problemet er, at selvom du godt kan indstille din macBook til at blive ved med at spejle indholdet på skærmen til en ekstern skærm selvom du har lukket den sammen, så kan du ikke på samme måde få den til at blive ved med at bruge webkameraet når den er lukket.

Du kan i stedet vælge at komme så tæt på som muligt. Det vil sige, at du kan indstille din MacBook til at dæmpe skærmen efter en kort periode. Dette skal du så kombinere med, at du vælger at holde låget på din MacBook ganske lidt åbnet. Du vil herved ikke få forstyrrende lys fra skærmen på din MacBook og den vil næsten se ud til at være helt lukket.

Du kan indstille lyset på skærmen på følgende måde:
  • Hvis du har Monterey eller tidligere versioner, skal du åbne Systemindstillinger, herefter skal du under batteri og i visningen Strømadapter markere Undgå, at din Mac automatisk sover, når skærmen er slukket
  • Hvis du har Ventura skal du gå til Systemindstillinger, herefter skal du under skærme klikke på Avanceret og derefter aktivere Undgå automatisk dvale på strømadapteren, når skærmen er slukket
Nu skulle du gerne kunne blive ved med at bruge dit webkamera selvom du næsten har lukket din MacBook helt sammen. 

Både ekstern webkamera og skærm

En helt anden vej du kan gå, hvis du gerne vi have mulighed for at bruge et eksternt webkamera når du du har lukket din MacBook helt sammen, så kan du vælge at forbinde med en ekstern skærm udover kameraet. Herved kan du undgå at din MacBook går i dvale og derved lukker ned for dit webkamera. Du kan så derefter vælge at skrue helt ned for lyset i skærmen, hvis det er fordi, du gerne vil have så lidt lys fra din computer som muligt.

Du skal dog blot være opmærksom på, at du ikke må slukke for strømmen på den eksterne skærm, når du bruger denne opsætning. For i så fald vil den eksterne skærm ikke længere blive vist som tilgængelig for din MacBook og den vil derfor skifte skærmkontrollen tilbage til den interne skærm.