Dette flagskibs mellemformatkamera er et udstyrsstykke med en fordobling af antallet af megapixel til 100 og indbygget hukommelse på 1 TB.

En vejledende udsalgspris tæt på 70.000 danske kroner kræver et dybt greb i lommerne selv for et virkeligt vellykket mirrorless kamera i flagskibsklassen.

Plusser

  • 100 MP
  • 1 TB hukommelse
  • Hurtig autofokus
  • Nikon TTL flash kompatibel
  • Lækkert design

Minusser

  • Prisen
  • Batterilevetid
  • Udelader video

Er det pengene værd?

Hasselblad X2D 100C er et luksuskamera med et prisskilt, hvor du for de samme penge kan købe et godt Leica kamera - måske ikke så avanceret - men alligevel et Leica kamera. Prisen på mellemformatkameraet fra Hasselblad er høj - måske også for høj! Men, kigger vi lidt på, hvad du som fotograf får for pengene, så udlignes det lidt. Billedkvaliteten er i top, autofokus er hurtig og en hukommelse på 1 TB. Det er alt i alt slet ikke så ringe endda.

Hvad er mellemformat?

Kameraproducenter som Fujifilm og Hasselblad har gjort en dyd ud af at producere kameraer i såkaldt mellemformat – men hvad er mellemformat egentlig? Det prøver vi at svare på her.

Rent basalt så er mellemformat en betegnelse for billedchippens størrelse på et digitalt kamera, hvor det ved et analog kamera, beskriver filmens størrelse.

Mellemformatet dækker over flere forskellige størrelser, som dog har det til fælles, at at de er større end full-frame, der måler omkring 36 x 24 mm, men mindre end storformat, der er 102 x 127 mm.

Voldsom forbedring af billedkvaliteten

Hasselblad X2D 100C byder ind med en fordobling af antallet af megapixels til imponerende 100 MP i forhold til den forrige model. 

Med en ”native” ISO på 64, fanger kameraet imponerende farver og detaljer. En 16-bit farvedybde og 15 stop dynamisk omfang giver X2D 100C mulighed for at fange de fineste højlys og de dybeste skygger. 

Hurtig og præcis autofokus

X2D 100C fra Hasselblad bruger Phase Detection Autofocus (PDAF) til at fange motiverne, og 294 PDAF-zoner fordelt over 100 megapixel sensoroverfladen giver hurtig og præcis fokus med et tryk på en knappen.

Skarp billedstabilisering

X2D 100C har 5-akset 7-trin in-body billedstabilisering (IBIS) for at hjælpe med at fange skarpe håndholdte skud.

Indbygget 1TB hukommelse

Hasselblad X2D 100C er det er det første mellemformatkamera med indbygget 1TB SSD hukommelse med en skrivehastighed på 2370MB/s og en læsehastighed på op til 2850MB/s.