Sådan indstiller du din iPhone til at vise dine nyeste mails først.

Hvis du gerne vil modtage dine mails i den mest læsevenlige rækkefølge, så er det en god idé, at du får de nyeste mails øverst i din indbakke. Denne indstilling er ikke standard, hvis du har en iPhone med iOS 16 som styresystem. 

Men du kan heldigvis hurtigt og nemt indstille din iPhone til dette.

Sådan tilføjer du en mailkonto på din iPhone

Hvis du gerne vil kunne modtage og afsende mails via din iPhone, kræver dette, at du har opsat en din mailkonto på denne.

Du skal blot gøre følgende for at få tilføje din mailkonto:
  1. Gå ind i Indstillinger
  2. Vælg Mail og tryk herefter på Konti
  3. Vælg Tilføj konto og vælg herefter din udbyder
  4. Derefter skal du udfylde din mailadresse og adgangskode
  5. Tryk på Næste indtil Mail har bekræftet din konto
Nu er din mail tilføjet på din iPhone og du har både adgang til at modtage, skrive og afsende mails.

Rækkefølgen på mails i iOS 16

Når du modtager mails på din iPhone med iOS 16, vil du opleve, at dine mails måske godt nok er sorteret i tråde, der holder styr på dine lange samtaler, men at du ikke lige nødvendigvis får den nyeste mail præsenteret først i din indbakke.

Dette kan både være kilde til stor besvær og ikke mindst oversete mails. For hvis du ikke umiddelbart kan se i oversigten i din indbakke, at du har fået et svar på en mail, der indgår i en længere mailkorrespondance, så er det ikke sikkert, at du lige opdager og derved forholder dig til denne mail. 

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilken rækkefølge du modtager dine mails i. Hvis dine nyeste mails stå længere nede og gemmer sig under en længere tråd af mails, så er der en langt større sandsynlighed for, at du ikke opdager de nyeste mails.

Det kan også være, at du gerne vil vide, hvordan du kan annullere en mail på din iPhone.

Få den nyeste mail først i indbakken

Heldigvis kan du selv indstille, hvordan du gerne vil modtage dine mails i indbakken på din iPhone. Det gør du på følgende måde:
  1. Gå ind i Indstillinger
  2. Vælg Mail 
  3. Herefter scroller du ned til du finder Visning af tråde
  4. Her findes fire valg, du kan klikke til eller fra
Det du selv kan vælge under disse indstillinger er, om du vil have dine mails organiseret efter tråd, om du vil have vist eller skjult læste beskeder, om du vil have vist hele tråde og sidst men ikke mindst om du vil have dine seneste beskeder øverst. Hvis du gerne vil have præsenteret dine nyeste mails først i din indbakke, er det denne mulighed du skal vælge at til.