Hvis du gerne vil have et eksternt webkamera til din Mac, kan du benytte en iPhone ved hjælp af den indbyggede funktion Continuity.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det indbyggede webkamera på din Mac måske ikke er det bedste i verden. Derimod har din iPhone et virkelig godt kamera med mange smarte funktioner. Så hvorfor ikke bruge din iPhone som kontinuitetskamera, hvis du gerne vil have en lidt bedre kvalitet, når du bruger dit webkamera?

Undnyt kameraet på din iPhone

Apple har gjort rigtig meget ud af at gøre kameraet i din iPhone virkelig godt og har givet det mange funktioner. Derfor er der ingen grund til ikke at udnytte det rigtig gode kamera, du har lige ved hånden, hvis du gerne vil bruge et eksternt webkamera til din Mac. Du kan nemlig bruge din iPhone som kontinuitetskamera til din Mac.

Så udnyt styrken ved kameraet på din iPhone og gør det muligt at bruge funktioner, der aldrig før har været muligt med dit webkamera. Du kan blandt andet benytte dig af Portræt-tilstand, Studio Light, Desk View og meget mere.

Hvad er kontinuitetskamera?

Apple har indbygget en lang række funktioner i iOS og macOS, der giver dine forskellige enheder mulighed for at arbejde tæt sammen. Apple kalder det Continuity - eller kontinuitet på dansk. En af disse funktioner er Continuity Camera, der altså kan oversættes til kontinuitetskamera. Det dækker over, at du blandt andet kan bruge kameraet i din iPhone til at tage et billede og du vil så med det samme få billedet sat ind i et valgt dokument på din Mac. Hvis du gerne vil bruge Kontinuitetskamera på din Mac, skal du holde Ctrl-tasten nede og klikke på det sted, hvor du gerne vil have, billedet skal sættes ind. Herved fremkommer der en menu, hvor du under din iPhones navn skal vælge at tage et foto.

Men det er ikke kun, hvis du vil bruge din iPhone til at tage et enkeltstående billede, at du kan bruge kontinuitetskameraet. Denne funktion giver dig nemlig også mulighed for at bruge din iPhone som ekstern webkamera på din iMac eller MacBook.

Hvad kræver kontinuitetskamera?

Der er nogle enkelte krav til dit udstyr, hvis du gerne vil have mulighed for at bruge kontinuitetskamera. For det første skal din iPhone være opdateret til iOS 12 eller nyere version. Ligeledes skal din Mac være opdateret til macOS Mojave eller nyere version.

Når du har styr på, at dine enheder opfylder kravene, kan du du gå videre til næste del. For din iPhone og din Mac skal fysisk befinde sig i nærheden af hinanden. Derudover skal de begge have både Wi-Fi og Bluetooth tændt. Du skal også sørge for at begge enheder er logget ind på samme iCloud-konto samt at tofaktorgodkendelse er slået til på kontoen.

Når alle ovenstående ting er opfyldt, er du klar til at bruge kontinuitetskamera.

Monter din iPhone på din Mac

Hvis du gerne vil bruge din iPhone som webkamera til din Mac kan du med fordel vælge at montere iPhonen på computeren. Der findes mange forskellige beslag og stativer, som kan bruges til formålet. Når din iPhone er monteret, skal du sikre dig at den er placeret stabilt og med bagkameraerne vendt mod dig. Sørg også for, at der er uhindret adgang til bagkameraerne. Derved får du det bedste billede, når du skal bruge webkameraet på din Mac.

Kontinuitetskamera fungerer både trådløst, men også som kablet løsning. Hvis du gerne vil sørge for, at din iPhone hele tiden er opladet, kan du vælge at slutte den til din Mac via kabel. Men bare rolig, din Mac skal nok give dig besked, hvis batteriniveauet på din iPhone bliver lavt mens den bliver brugt som webkamera.


Vælg din iPhone som webkamera

Når du har valgt at bruge din iPhone som kontinuitetskamera, kan du både bruge din iPhones kamera men også dens mikrofon på din Mac.

Hvis det eksempelvis er FaceTime appen du gerne vil bruge sammen med din iPhones kamera, er det ikke sikkert, at appen selv finder kameraet. Du skal derfor bede den om at bruge kameraet på din iPhone i stedet for det indbyggede kamera på din Mac. Det gør du ved at finde din iPhone-kamera i FaceTime appens videomenu eller kameramenu. 

Vil du også gerne have din Mac til at bruge din iPhones mikrofon, kan du indstille dette på din Mac. Det gør du på følgende måde:
 1. Åbn Apple menuen
 2. Vælg Systemindstillinger
 3. Klik på Lyd i indholdsoversigten
 4. Vælge din iPhone på fanen Input
Nu vil din Mac bruge mikrofonen på din iPhone, når du skal tale eller optage lyd.

Brug smarte videoeffekter 

En rigtig stor grund til, at du bør vælge at bruge din iPhone som eksternt webkamera, er, at du får mulighed for at udnytte mange af de smarte videoeffekter, der er tilgængelige på din iPhone. 

Hvis du gerne vil benytte dig af Center stage, Studio Light, Portræt-tilstand og Desk View skal du aktivere dette i Kontrolcenter.

Center Stage

Ved at bruge ultravidvinkelkameraet på din iPhone sørger Center Stage for at holde dig centreret i kamerarammen, selv mens du bevæger dig rundt.

Du kan få adgang til Center Stage ved at gøre følgende:
 1. Åbn Kontrolcenter, som du finder på menulinjen
 2. Klik på Videoeffekter
 3. Vælg på Center Stage
Nu vil Center Stage være aktiveret, når du bruger din iPhone som webkamera. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan aktivere en videofunktion, hvis du ikke har adgang til den på din iPhone.

Portræt-tilstand

Ved at bruge Portræt-tilstand sløres baggrunden. På den måde bliver fokus holdt på dig i stedet.

Du kan få adgang til Portræt-tilstand ved at gøre følgende:
 1. Åbn Kontrolcenter, som du finder på menulinjen
 2. Klik på Videoeffekter
 3. Vælg på Portræt-tilstand
Nu vil Portræt-tilstand være aktiveret, når du bruger din iPhone som webkamera. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan aktivere en videofunktion, hvis du ikke har adgang til den på din iPhone.

Studio Light

Ved at bruge Studio Light dæmpes baggrunden og dit ansigt blive lyst op, så du ikke behøver at stole på ekstern belysning. Studio Light ideel til lidt mere vanskelige belysningssituationer, såsom baggrundsbelyste scener eksempelvis foran et vindue.

Du kan få adgang til Studio Light ved at gøre følgende:
 1. Åbn Kontrolcenter, som du finder på menulinjen
 2. Klik på Videoeffekter
 3. Vælg på Studio Light
Nu vil Studio Light være aktiveret, når du bruger din iPhone som webkamera. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan aktivere en videofunktion, hvis du ikke har adgang til den på din iPhone.

Desk View

Ved at bruge ultravidvinkelkameraet på din iPhone viser Desk View både dit skrivebord og dit ansigt på en og samme tid. Det er iddelt, hvis du vil optage DIY-videoer eller lignende.

Du kan få adgang til Desk View ved at gøre følgende:
 1. Åbn Kontrolcenter, som du finder på menulinjen
 2. Klik på Videoeffekter
 3. Vælg på Desk View
Nu vil Desk View være aktiveret, når du bruger din iPhone som webkamera. Du skal være opmærksom på, at du ikke kan aktivere en videofunktion, hvis du ikke har adgang til den på din iPhone.

Hvis du får brug for at zoome ind eller zoome ud på dit skrivebord, skal du trække kontrolelementet på skærmen i opsætningsvinduet Desk View. Hvis du synes at det kniber med at få et godt billede med både dit ansigt og dit skrivebord, kan du eventuelt prøve at skifte stilling på din iPhone. Det kan nemlig godt have stor betydning, om du vælger at optage i stående eller liggende retning.

Vælg mikrofontilstande

Når du bruger din iPhone som kontinuitetskamera, kan du også med fordel bruge din iPhones mikrofon i samme omgang. 

Du kan let få adgang til at bruge din iPhones mikrofon. Du skal blot gøre følgende:
 1. Åbn Kontrolcenter, som du finder på menulinjen
 2. Klik på Mikrofontilstand
Herunder kan du også vælge forskellige indstillinger af mikrofonen. Du kan blandt andet vælge stemmeisolering. Dette sørger for at give en høj prioritet til din stemme. Derved minimeres andre lyde som eksempelvis trafik, hunde der gør, og anden baggrundsstøj, der må befinde sig omkring dig.

Du kan også vælge bredt spektrum, der sørge for både at få din stemme, men også alle lyde omkring dig, såsom lyden af musik eller andre mennesker med.

Hvis din iPhone modtager et opkald

Når du bruger din iPhone som kamera til din Mac, kan du godt løbe ind i at du i mellemtiden modtager et opkald. Hvis du modtager et opkald på din iPhone, mens du bruger dennes kamera eller mikrofon, vil din Mac vise en meddelelse om, at du har et indgående opkald.

Det er så smart, at hvis du vælger at besvare opkaldet på din iPhone, så sættes video og lyd automatisk på pause, indtil du har afsluttet opkaldet og igen monterer din iPhone som kontinuitetskamera.