Sådan kombinerer du AI robotten ChatGPT med Apples Siri på din iPhone.

Vi bliver oftere og oftere præsenteret for hjælpemidler i form af kunstig intelligens, når vi skal finde eller lave noget på vores computere eller smartphones. Blandt andet vil Chatbotten ChatGPT gerne hjælpe dig i hverdagen

Få hjælp af AI

Der er efterhånden mange områder, hvor du kan få hjælp af kunstig intelligens, når du skal løse en opgave. Du kan blandt andet få hjælp af en AI robot, når du skal lave Excel formler. Hvis du har fået øje på Bing Chat AI, men ikke er den store fan af Microsoft Edge. Så har vi også tidligere skrevet om, hvordan du får adgang til Bing Chat AI på på Chrome og Firefox browser.

Men AI er ikke noget nyt og pludselig opstået. For i mange år har du kunnet benytte dig af værktøjer, der bygger på AI. Du kender sikkert allerede stemmeassistenterne Siri og Alexa, som er ved at være gamle kendinge. Det er ikke sikkert, at AI er det første ord, der popper ind i hovedet på dig, når du tænker på disse stemmeassistenter, men der er faktisk tale om teknologi, der bygger på AI.

Men der skal ikke herske nogen tvivl om at AI-chatbotterne som ChatGPT og Googles LaMDA byder på noget helt andet end både Apples Siri og Amazons Alexa.

Hvad er AI?

Først vil vi dog kigge lidt på, hvad AI er. Det er en forkortelse for artificial intelligence, hvilket på dansk betyder kunstig intelligens. Der er tale om en underkategori indenfor datalogi, der beskæftiger sig med at gøre maskiner i stand til at "tænke og lære". 

Kunstig intelligens dækker over maskiner eller systemer, der gerne vil efterligne den menneskelige intelligens. Dette er selvsagt en yderst kompleks opgave.

ChatGPT og Siri

Selvom der som sagt er stor forskel på AI-chatbotten ChatGPT og stemmeassistenten Siri fra Apple, kan du faktisk godt vælge at kombinere de to på din iPhone. Dette samarbejde kan give dig adgang til det bedste fra begge værktøjer.

For du kan faktisk godt få Siri til at arbejde sammen med CharGPT på din iPhone. Det er endda nemmere end du måske går og tror.

Få ChatGPT til din iPhone

For at kunne få Siri og ChatGPT til at kunne samarbejde på din iPhone, kræver det, at de to programmer kan kommunikere sammen. For at de to programmer kan samarbejde, kræver det, at du både har en Siri ChatGPT genvej og en ChatGPT API-key.

Der er lavet en Siri ChatGPT genvej, som gør at stammeassistenten kan bruges sammen med CharGPT. Denne genvej hedder Siri Pro. Du kan downloade genvejen Siri Pro her.

Nu mangler du kun en ChatGPT API-key. Denne åbner op for, at du kan bruge ChatGPTs tjenester sammen med Siri på din iPhone. 

Du kan få adgang til din ChatGPT API-key via din OpenAI-konto. Tryk på linket og log ind på din konto. Her kan du vælge at oprette en ny nøgle ved at trykke på “Create new secret key.” Nu genereres en API-key som kan bruges sammen med Siri Pro.

Sørg for at gemme en kopi af din ChatGPT API-key et sikkert sted, for når du først har lukket pop op-boksen, kan du ikke længere kopiere API-nøglen igen.

Sådan får du ChatGPT til at virke med Siri på din iPhone

Når du har downloadet Siri ChatGPT genvejen samt kopieret API-nøglen er du klar til næste skridt. Nu skal du få begge programmer til at arbejde sammen på din iPhone. Det gør du på følgende måde:
  1. Åbn appen Genveje
  2. Find Siri Pro genvejen
  3. Tryk på de tre prikker for at åbne indstillingerne for Siri Pro
  4. Under dialogboksen Tekst kan du læse Indsæt ChatGPT API-key her
  5. Her skal du indsætte den tidligere kopierede API-key
  6. Tryk på Udfør, som du finder øverst til højre
Nu er ChatGPT blevet integreret med Siri på din iPhone. 

Sådan bruger du ChatGPT med Siri på din iPhone

Du er nu klar til at bruge Siri sammen med ChatGPT på din iPhone. 

Du kan vælge enten at trykke på Siri Pro, som du finder i appen Genveje eller du kan sige Hej Siri efterfulgt af Siri Pro. På den måde bruger du Siri til at åbne for genvejen Siri Pro, der sikrere, at Siri og ChatGPT kan kommunikere med hinanden.

Nu kan du snakke til Siri og få den til at bruge ChatGPT via stemmestyring.

Herefter er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan vælge at bruge de to programmer til.

Hvis du oplever, at der er udfald, kan det skyldes, at der nogle gange er overbelastning på ChatGPT serverne. Derfor kan du godt blive mødt med en besked om, at du skal prøve igen senere. 

Mens du venter kan du eventuelt venter på at få forbindelse, kan du vælge at prøve nogle af de syv smarte Siri-kommandoer