Denne budgetdrone med de mest basale funktioner gør det muligt at komme i gang med droneflyvning uden at tømme sparegrisen.

Efter rigtig mange forespørgsler fra vore læsere, så har vi nu endelig fundet og anmeldt en vaskeægte budgetdrone, som er velegnet til den nye pilot, der vil have den bedst mulige start med hensyn til pris og funktioner.

Vi anmelder her Thunder Glow, der er en fjernstyret drone til indendørs brug med en vejledende udsalgspris på 249,00 kroner.

Plusser

 • Prisen
 • Let at styre og betjene
 • Controller med god ergonomi
 • Hårdfør konstruktion
 • Batteri giver fornuftig flyvetid
 • Let at skifte propeller og batteri
 • Høj underholdningsværdi

Minusser

 • Opladning af batteri
 • Kan mindre end vejledningen oplyser

Samlet bedømmelse

Thunder Glow dronen til indendørs brug kommer i mål på de fleste områder, som en budgetvenlig drone til nybegynderen og børn. Den er enkel at bruge. Den er hårdfør. Den har de mest basale funktioner, som du kan forlange til prisen. Den effektive flyvetid på en enkel opladning er på den anden side af 7 minutter. Desværre er flere af knapperne på controlleren funktionsløse, og batteriopladningen er efter vores mening bøvlet, og du skal være meget omhyggelig og præcis med oplader og batteri for, at du er sikker på, at batteriet bliver fuldt ladet op, hvilket sker på omkring 60 minutter. Med hensyn til at flere af knapperne ikke virker på controlleren herunder indstilling af lys og hastighed, har vi været i kontakt med forhandleren, som oplyser, at det er korrekt nok, at der er flere af de funktioner, som brugervejledningen angiver, som dronen ikke kan udføre i praksis. Generelt ændrer det dog for vores vedkommende ikke på det samlede billede, hvor vi synes, at du får rigtig meget begynderdrone for et relativt beskedent beløb.

Specifikationer for Thunder Glow

Specifikationerne er indhentet direkte fra forhandlerens hjemmeside.

 • Rotor diameter: 41mm
 • Total diameter: 155mm
 • Startvægt: 45g
 • Radio: 2.4GHz
 • Ekstra i pakken: 4 propeller
 • Batteripakke: 400 mAh LiPo (kan skiftes)
 • Oplader: USB oplader
 • Flyvetid / ladetid: 4-6 minutter / max 60 minutter
 • Brugervejledning: Engelsk
 • Anbefalet alder: 14+
 • For at kunne flyve mangler du: 3 x AAA alkaline batterier til senderen

Unboxing af dronen

Kassen indeholder drone, batteri, USB-oplader, controller, 4 ekstra propeller og en brugervejledning.

Klargøring af dronen til flyvning

Der skal isættes 3 x AAA batterier i controlleren, som ikke medfølger i den originale pakke. Batteriet i selve dronen skal tilsluttes, hvis det ikke allerede er det, ved at skubbe et lille panel i bunden til siden, hvorefter batteriet kan forbindes til selve dronen. Vi anbefaler samtidig, at du lige tjekke at alle propellerne sidder som de skal, inden du påbegynder flyvning med Thunder Glow og vær samtidig opmærksom på, at du har at gøre med en indendørs drone, der ikke er velegnet til udendørs brug.

Hvilke funktioner har controlleren til dronen?

Den medfølgende controller til Thunder Glow dronen, har vi testet at kunne udføre følgende funktioner:

 • Start/stop af propeller
 • Flyve op og ned
 • Flyve til siderne
 • Lette/lande
 • Auto landing/auto start

Der er en række flere funktioner, som vi ikke kan få til at virke herunder justering af lys, fart og propeller.

Før dronen kan lette

Først tænder for dronen på knappen under enheden, hvorefter vi aktiverer controlleren op tænd/sluk knappen. Nu er dronen og cortroller og drone aktiveret, og herefter kan vi lette starte dronen manuelt på controlleren og få den til at lettet manuelt eller via den indbyggede auto start knap på controlleren. Ret hurtigt bruger vi den manuelle start, da det fungerer bedst, synes vi.

Flyvning og betjening af dronen

Thunder Glow Dronen er udstyret med flot LED-lys, så det er muligt at flyve i mørke med den, og det ser ret godt ud, og er en fed detalje, som adskille denne budgetvenlige drone fra andre droner i samme prisklasse. Selve dronen er let og præcis at flyve med, og controlleren er virkelig præcis og responsiv. Dronen reagerer med det samme, når vi rykker på knapperne på controlleren, og der er tale om en drone, der er nem at flyve med indendørs, og samtidig er den ret hårdfør, og kan holde til et bump eller to uden at tage skade på grund af den solide konstruktion.

Vi har ikke den store erfaring med at flyve med droner, og vi synes faktisk at det går rigtig godt, og samtidig lader vi et par teenagedrenge prøve dronen, og de får styr på betjening og flyvning med dronen med det samme. Så der er altså tale om en drone, som er særdeles velegnet til nybegyndere og større børn at flyve med.

Samtidig er underholdningsværdien helt i top, da droneflyvning faktisk er ret sjovt, som vel egentlig beskriver vores oplevelse med Thunder Glow dronen allerbedst.

Dronens effektive flyvetid

Flyvetiden angives af producenten/forhandleren til mellem 4 og 6 minutter, hvor vi i praksis måler 6 minutter og 7 minutter og 11 sekunder, hvilket er mere end godkendt effektiv flyvetid på en opladning af dronens batteri. Normalt kan batteritiden på elektroniske produkter godt være væsentlig kortere, end producenten oplyser, men det er ikke tilfældet med denne drone. Vi anebefaler, at du tilkøber et ekstra batteri for at forlænge flyvetiden med dronen.

Opladning af batteri

Opladningen af dronens batteri foregår på denne måde. Batteriet udtages af bunden på dronen, hvorefter stikket fra batteriet tilsluttes den medfølgende USB-oplader, som skal tilsluttes et hanstik. Den effektive opladningstid er 60 minutter, og tiden skal du selv holde styr på, da der er ikke er en indbygget batteriindikator. Derudover skal er det vigtigt at USB-adapteren og batteriet ligger i en helt specifik stilling for at batteriet vil oplade. Opladning af batteriet finder vi bøvlet, og kan sikkert volde problemer for mange, men får du først har prøvet det et par gange, så er det ikke det store problem mere.

Udskiftning af batteri og propeller på dronen

Udskiftning af batteriet/udtagning af batteriet i selve Thunder Glow dronen er ok simplet, dog skal du ikke have for store fingre, når batteriet skal til- og frakobles, da stikket godt nok er småt. Udskiftning af propeller er nemt, det er bare af og på, så ikke de store ben i det.

Se forhandlerens drone-videoer

Vi anbefaler, at du gør dig selv den ulejlighed, og ser de udmærkede videoer omkring Thunder Glow dronen, da den medfølgende brugervejledning ikke er store bevendt, og bogstaverne er virkelig små.

Skal du så købe Thunder Glow Dronen?

Vil du eller et af dine større børn eller børnebørn gerne prøve kræfter med indendørs droneflyvning for første gang, så er Thunder Glow dronen et fornuftigt køb til prisen, da du ikke skal optage et langfristet banklån for at komme i gang med droneflyvning. Du skal samtidig være opmærksom på, at der er tale om en basisdrone, der kan de mest basale ting - hverken mere eller mindre, og det er faktisk slet ikke så ringe endda.

Du kan købe Thunder Glow dronen hos morfars.dk her!

Tak til Morfars.dk

Vi vil gerne takke morfars.dk for at stille et testeksemplar til rådighed for brug i vores anmeldelse. Morfars er en dansk online forhandler af fjernstyret elektronik: biler, både, droner og legetøj med egen fysisk butik, kundeservice, værksted og lager i Danmark. morfars.dk har samtidig en rigtig høj positiv score på Trustpilot.