Vi har testet den samlede oplevelse ved at oplade en ikke-Tesla elbil på en Tesla Supercharger station fra app, opladning til betaling.

Det kan godt være, at du ikke lige har en Tesla stående i indkørslen. Det kan der være mange grunde til. Måske er du en af dem, der har så høje børn, at der ikke er plads til dem på bagsædet i en Tesla. Eller måske er du blot faldet for en anden bilproducents udvalg af elbiler. 

Ligegyldigt hvad grunden er, så er du heldigvis ikke afskåret fra at bruge Tesla Supercharger stationerne, når du skal lade din bil.Vi har derfor testet opladning af en ikke Tesla elbil på Tesla Supercharger stationerne.

Plusser

 • Mange standere pr. station
 • Ledning er nem at håndtere
 • Smart oversigt på app
 • Konkurrencedygtig pris

Minusser

 • Ikke alle elbiler kan oplades
 • Ustabil app
 • Kun betaling via app

Samlet bedømmelse

Vi har testet opladning af en ikke Tesla elbil på Tesla Supercharger stationer. I testen har vi både brugt Tesla appen på en iPhone og en smartphone med Android. Vi har desværre oplevet at appen til tider var ustabil, men når den virker, er det nemt og hurtigt at oplade en Non-Tesla elbil.

Windows365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Opladning af elbil

Der kan ligge mange grunde til vægt for, hvilken elbil du har valgt at investere i. Men heldigvis er infrastrukturen for opladning af elbiler i Danmark efterhånden så god, at du ikke udelukkende behøver at kigge på dine muligheder for opladning, når du vælger hvilket mærke du skal købe, når du vælger en elbil. For heldigvis er der efterhånden åbnet så meget op for lademulighederne, at du næsten kan vælge og vrage, når du vil vælge ladestation til din elbil. Endvidere har du også selv indflydelse på, hvordan du kører længere på en opladning.

Kan alle elbiler lade på Tesla Supercharger stationer?

Tesla har også valgt at springe med på vognen, når det kommer til muligheden for at opladning af elbiler. For de har nemlig også åbnet op for, at de fleste elbiler nu kan benytte sig af Tesla lynladerne. De stik, du finder på en Tesla Supercharger station er CCS-kompatible. Derfor kan de fleste elbiler godt bruge stikket, når der skal strøm på bilen. Du skal dog lige være sikker på, at den Tesla Supercharger station, du gerne vil lade din Non-Tesla elbil på har åbnet op for alle elbiler. Hvordan du tjekker dette, gennemgår vi senere.

Disse elbiler kan ikke lade på Tesla Supercharger stationer

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke alle elbiler, der kan lade på de Tesla Supercharger stationer, der er åbnet op for også Non-Tesla elbiler. For Tesla har ikke CHAdeMO stik på deres ladere. Der er heller ikke mulighed for, at du blot kan bruge dit eget stik og tilslutte dette ladestanderen. Derfor kan elbiler, der bruger CHAdeMO stik ikke lade hos Tesla Supercharger. Det er primært Nissan Leaf-ejere, der af den grund bliver udelukket fra at kunne lade på en Tesla lynlader.


På hvilke Tesla Supercharger stationer kan alle elbiler lade?

Hvis du gerne vil se, hvilke Tesla Supercharger stationer, der er åbnet op for, at du kan oplade en Non-Tesla (en anden elbil end Tesla) kan du finde oversigten på Teslas hjemmeside.
Du vil her kunne læse en beskrivelse af de enkelte Tesla Supercharger stationer, ved at trykke på ikonet ud for stationen og herunder læse, om stationen er åbent for alle bilmærker. En beskrivelse på en ladestation, der er åbnet for alle bilmærker kan blandet andet lyde som følger: "Opladning: 16 Superchargere, tilgængelige 24 timer i døgnet, op til 250kW, CCS-kompatibilitet. Denne Supercharger er åben for Teslaer og non-Tesla-køretøjer med CCS-kompatibilitet".

Ved at tjekke kortet hjemmefra kan du undgå at holde på en Tesla Supercharger station, der måske ikke er åbnet op for andre elbiler end Tesla endnu. Det er ikke kun Tesla Supercharger stationer i Danmark du kan se på dette kort. Du kan nemlig vælge at læse beskrivelsen af en hvilken som helst Tesla Supercharger station i Verden.

Hvordan oplader jeg min elbil på Tesla Supercharger?

Hvis du gerne vil lade på en Tesla Supercharger ladestation, skal du bruge Tesla appen. Det er den eneste måde, du kan få adgang til at åbne op for elektriciteten, når du holder og er klar til at lade. Det vil med andre ord sige, at du ikke kan bruge hverken dankort, mobilpay eller kontanter.

Sådan kommer du i gang med at lade hos Tesla Supercharger

Hvis du gerne vil have adgang til at lade din ikke Tesla elbil ved en Tesla Supercharger station, skal du starte med at downloade Tesla appen til din smartphone. Det er nemlig den eneste måde, du kan betjene og betale med, når du vil oplade din elbil her.

Opret dig i Tesla appen

Hvis du har en iPhone skal du finde appen i App Store. Vi har lavet et direkte link til Tesla appen i App Store her. Har du derimod en smartphone, der kører Android, så skal du finde appen i Google Play. Vi har lavet et direkte link til Tesla appen i Google Play her.

Efter du har downloadet og installeret Tesla appen, skal du oprette dig. Det gør du på følgende måde:
 1. Åbn Tesla appen
 2. Følg vejledning på skærmen
 3. Opret en konto, hvor du opgiver din mailadresse og et selvvalgt kodeord
 4. Du bestemmer selv, om du vil oplyse dit mobilnummer
 5. Vælg hvilken bil du har, herunder om det er en Tesla eller en Non-Tesla
 6. Udfyld punkterne under Faktureringsadresse
 7. Tilføj betalingskort
Nu er du klar til at oplade din bil på Teslas Supercharger stationer. Du kan også i Tesla appen finde oplysninger om Tesla Supercharger stationerne herunder om du kan oplade en Non-Tesla.

Sådan starter du opladning ved Tesla Supercharger

Når holder udfor en Tesla lynlader, skal du starte med at sætte opladningsstikket i din bils ladestik. Sørg for at placering er slået til på din smartphone og åbn herefter Tesla appen. Derefter gør du følgende:
 1. Du kan nu i Tesla appen vælge, at du gerne vil starte opladning af din bil
 2. Du bliver bedt om at vælge det standernummer, der står på den Tesla stander, du har valgt
 3. Når alt er forbundet korrekt og ladningen påbegyndes, vil ladeindgangens lille LED-lampe blinke grønt for at indikere, at der oplades
Du kan overvåge status for opladningen i Tesla-appen.

Når du vil lade med en anden elbil end en Tesla ved en Tesla Supercharger station, skal du være opmærksom på, ladernes placering og korte kabel, er tiltængt en Teslas ladeport bagtil. Det kan give lidt udfordringer for nogen. Derfor skal du være opmærksom på, at du måske skal holde i en anden retning end pilen foran laderen indikere. Det kommer an på, hvor du skal tilslutte ladekablet på din elbil. Men heldigvis er ladekablerne på standerne nemme at håndtere og smidige at arbejde med.

Hold øje med din opladning

Mens du lader din elbil ved en Tesla Supercharger station, kan du holde øje med selve opladningen på din Tesla app. For der er ikke meget at se på den fysiske stander. I appen kan du både se hvor mange procent af din bils batteri, der er opladet, hvor meget strøm du har fået på indtil videre samt med hvilken opladningshastighed det sker. Sidst men ikke mindst kan du også se, hvor meget du har tanket for i alt. Alle disse tal ændre sig løbende i forbindelse med, at du oplader din bil mere.

Sådan afslutter du opladning ved Tesla Supercharger

Når du har opladet din bil tilpas, skal du afslutte opladningen igen. Dette gør du også inde i selve Tesla appen. Du finder nemlig en stor knap med ordene "Stop opladning" i den åbne side, hvor du også kan se, hvor meget du har opladet for samt hvor meget strøm, der er kommet på din elbil i alt. Derfor skal du gøre følgende:
 1. Tryk på knappen Stop opladning
 2. Tag stikket ud af din bil
 3. Hænge opladningskablet tilbage på standeren
Du skal være opmærksom på, at Tesla opkræver en spærreafgift, hvis du ikke flytter din bil, når du er færdig med at lade den op. 

Teslas app

Som beskrevet ovenfor, skal du bruge Tesla appen, hvis du gerne vil oplade med en Tesla lynlader. Men appen kan mere end det. Hvis du gerne vil finde vej til den nærmeste Tesla Supercharger station, kan du finde den på oversigten i appen. Du får også oplyst, hvor mange ledige standere, der er samt om den givne station kan bruges til at oplade andre biler end Tesla. 

I appen finder du også en oversigt over de prisintervaller, der er gældende for opladning den pågældende dag. Du kan derfor vælge at oplade din elbil i et af de intervaller, hvor du betaler mindre for strømmen. Hvis du gerne vil oplade din bil til en endnu lavere pris, kan du i Tesla appen også vælge at købe et medlemskab til en månedlig pris. Herved får du en lavere pris pr. kWh.

Udfordringer vi har oplevet

Selvom vi både har downloadet og afprøvet Tesla appen på en smarthpone med iOS og en med Android har vi desværre oplevet, at der godt kan være lidt udfald på Teslas app. Det er ikke så at vi ikke kunne åbne appen, men desværre forsvandt muligheden for at trykke på "Oplad din bil". Herved kunne det ikke lade sig gøre at finde frem til den nærmeste Tesla Supercharger station og heller ikke at oplade, selvom vores bil og smartphone var fysisk på lokationen. Desværre er det heller ikke muligt at betale på anden måde ved standeren, så vi var nødsaget til at køre igen.