Tesla leverede over 405.000 elbiler i 4. kvartal 2022, hvilket er nn rekord for den amerikanske producent af elbiler med lang rækkevidde. 

Tesla er kendt for at producere elbiler med den længste rækkevidde i verden, og mærker er også særdeles populært i Danmark.

Sikkerheden er også et af de områder, som Tesla udmærker sig ved eksemplificeret ved Tesla Model Y, der opnår 5 stjerner i sikkerhedstest.

Der er altså mange fordele ved at vælge en elbil fra Tesla, men det ændrer dog ikke ved det faktum, at en Tesla er en dyr elbil i indkøb, som gør at mange potentielle købere får brug for elbilfinansiering.

Til trods for de relativ høje priser, så har Tesla netop sat produktionsrekord med over 405.000 leverede elbiler i 4. kvartal 2022, hvor meget af den øgende efterspørgsel sikkert er hjulpet på vej de nye Tesla modeller som Model S Plaid og Model X Plaid. 

I den samme periode i 2021 lykkes det for Tesla at levere 308.000 elbiler, hvorfor der i samme kvartal 2022 næsten er leveret 100.000 flere nye elbiler fra Teslas fabrikker.

Ifølge Tesla udgjorde Model 3 og Model Y de fleste af virksomhedens leverancer i fjerde kvartal af 2022 

Den store produktionsstigning afspejles desværre ikke i Tesla aktien, som er faldet hele 45 procent over de sidste 6 måneder siden Elon Musk overtog Twitter.

Hvis du overvejer at investere i en elbil, kan du med fordel læse vores guide til køb af elbil.