Sådan overfører du nemt billeder og data fra din iPhone til din nye Android mobil.

Det kan nemt føles som en lidt uoverskuelig opgave, hvis du vil have overført både tekst og billeder fra Apples iOS systemer til en mobiltelefon med Android. Men det behøver slet ikke være så svært som det måske lyder. Det er ikke samme måde, du skal gribe problemet an på, for det kommer meget an på, hvilket mærke af Android mobil, du vil skrifte til. Der er nemlig stor forskel på, om du vælger at overføre data til en Google eller en Samsung mobil.

Vi guider dig her gennem processen, hvis du vil skifte fra en iPhone til enten en Google Pixel eller en Samsung Galaxy.

Skift af operativsystem

Der kan være mange grunde til, at du måske overvejer at skifte fra en mobil med Apples iOS styresystem til en, der i stedet bruger Android. Men hvis du har valgt at tage springet og vil skifte din iPhone ud med en Android-mobil, vil du opleve, at det ikke er så lige til. For du vil have en helt række ting på din tjekliste, som du skal gennemføre, inden du for alvor kan begynde at bruge din nye mobil.

Hvis du ikke kender den mest effektive måde, hvorpå du kan flytte dine data fra din iPhone til din nye mobil med Android, kan det hurtigt blive en både frustrerende og besværlig oplevelse, når du skal skifte operativsystem. 

Smart adapter

Men det behøver heldigvis ikke koste hverken blod, sved eller tårer, når du skal skifte mobilen ud. For med den rette genvej, bliver det en noget nemmere opgave for dig at flytte din vigtige data over på din nye mobil. Denne genvej kommer i form af et lille stykke plastic. Der er nemlig tale om en lille plastikadapter, som Google og Samsung nogle gange er så venlige at inkluderer i kassen, når du køber en Android mobil. 

Den smarte adapter har i den ene ende et USB-A-stik og i den anden ende et USB-C-stik. Herved får du med adapteren mulighed for at forbinde din gamle iPhone med din nye mobil. Hvis du har en nyere iPhone som eksempelvis en iPhone 11, kan du også vælge at bruge et USB-C til Lightning-kabel.

Efter du har forbundet de to mobiler, kan du nemt og hurtigt overføre både billeder, videoer, musik, filer og andet, som du gerne vil have med over på din nye Android mobil. Men ikke nok med det. For du får også mulighed for at downloade de gratis Android-versioner, der findes af dine yndlings iOS-apps, som du er vant til at bruge på din gamle Apple-telefon. Selvom iMessage ikke virker på en Android mobil, kan du alligevel godt flytte både din beskedhistorik og dine beskedtråde fra din iPhone over på din nye Android mobil.

Sådan overfører du data

Der er lidt forskellige måde at gribe opgaven an på, alt efter, hvilken Android mobil, du vælger at skifte over til. Derfor har vi valgt at gennemgå skiftet fra iPhone til både Google Pixel og Samsung Galaxy herunder.

Skift fra iPhone til Google Pixel

Hvis den nye mobil, du har kastet din kærlighed på, er en Google Pixel, vil vi her gennemgå, hvordan du nemt og hurtigt laver skiftet fra din gamle iPhone. 

Det første du skal gøre er at lade begge mobiler op. Herefter skal du starte med at deaktivere iMessage. Det skal gøres på tværs af alle dine Apple enheder. For at deaktivere iMessage, skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Beskeder
 3. Herefter kan du slå iMessage fra
Nu har du deaktiveret iMessage på alle de enheder, hvor du er logget ind med samme Apple-ID.

Du er nu klar til at sætte din nye Google Pixel op og overføre dine data hertil. Det gør du på følgende måde:
 1. Sæt SIM-kortet over i din nye Google Pixel 
 2. Herefter skal du tænde mobilen og trykke på knappen Start
 3. Opret derefter forbindelse til et WiFi netværk
 4. Vælg Kopier din data
 5. Herefter skal du låse din gamle iPhone op og sætte dit Lightning-kabel til din iPhone
 6. Den anden ende af kablet skal du isætte Google Pixel via adapteren. (Google kalder denne adapter for en (QSA) Quick Switch Adapter)
 7. Din iPhone vil bede dig acceptere og have tillid til den nye mobil. Dette skal du acceptere
 8. Log på din Google-konto på Pixel
 9. Vælg herefter, hvad du vil kopiere (billeder, musik, beskeder osv.), og tryk derefter på Kopier
Nu vil din Google Pixel gå i gang med at overføre alt, hvad du har bedt den om. Hav lidt tålmodighed, for det kan godt tage noget tid, alt afhængig af, hvor meget du har bedt den om at overføre. Det kan derfor tage alt fra nogle minutter til et par timer. Heldigvis kan du godt fortsætte med at konfigurere din Pixel mens dine data bliver overført. Derfor kan du med fordel vælge at oprette en pinkode eller konfigurere Google Assistant og Google Pay. Din Pixel vil give dig besked, når overførslen er fuldført. Herefter er du færdig. Det kan være en fordel, hvis du lige bruger et par minutter på at tjekke, at alt er, som det skal være.

Du er nu klar til at kaste dit ud i glæden ved at være ejer af en mobil med Android.

Skift fra iPhone til Samsung Galaxy

Hvis du har valgt at investere i en ny Samsung Galaxy mobil, har Samsung heldigvis også valg at vedlægge en adapter til dig. Så selvom du kan vælge at overføre din data udelukkende ved at bruge WiFi, kan du også vælge at bruge den smarte adapter i stedet. Dette gør din overførsel af dine data endnu hurtigere end med den trådløse metode.

Ligesom beskrevet ovenfor med skift fra iPhone til Google Pixel, er den første ting, du skal starte med at gøre, at oplade begge mobilerne og herefter deaktivere iMessage på din iPhone. For at deaktivere iMessage, skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Beskeder
 3. Herefter kan du slå iMessage fra
Nu har du deaktiveret iMessage på alle dine Apple enheder, hvor du er logget ind med samme Apple-ID.

Du er nu klar til at sætte din nye Samsung Galaxy op og overføre data hertil fra din iPhone. Her møder du den første forskel der er på Google og Samsung. For modsat tilfældet med Google Pixel, hvor du skulle overføre dine data inden du kunne komme videre med at sætte din nye Android mobil op, kan du med en Samsung Galaxy model vælge at konfigurere din mobil som en ny og først derefter overføre dine data fra din iPhone. Det betyder i praksis, at du kan bruge din nye Android mobil med det samme i stedet for, at du er nødsaget til at vente på, at dine data bliver overført inden du kan tage den i brug.

Du kan overføre dine data på følgende måde:
 1. Åbn Smart Switch appen på din Samsung Galaxy
 2. Hvis du bliver bedt om at sende eller modtage data, skal du acceptere dette
 3. Tryk på Modtag
 4. Vælg herefter, hvordan du vil overføre - enten via WiFi eller kabel
 5. Tilslut begge mobiler via kabel og adapter (se punkt 5 og 6 ovenfor)
 6. Din iPhone vil bede dig acceptere og have tillid til den nye mobil. Dette skal du acceptere
 7. Din Samsung Galaxy vil vise en pop op-meddelelse, hvor du Opretter forbindelse til din iPhone
 8. Hvis din iPhone bruger kryptering til sikkerhedskopiering, bliver du muligvis bedt om at indtaste din adgangskode. Her er tale om dit Apple ID-adgangskode
 9. Din Samsung Galaxy vil du scanne din iPhone for data. Dette kan tage et par minutter
 10. Hvorefter kan du vælge præcis, hvilken slags data du vil overføre
 11. Tryk derefter på overførselspilen
Nu vil din Samsung Galaxy gå i gang med at overføre alt, hvad du har bedt den om. Hav lidt tålmodighed, for det kan godt tage noget tid, alt afhængig af, hvor meget du har bedt den om at overføre. Det kan derfor tage alt fra nogle minutter til et par timer. Når overførslen er komplet er du færdig. Det kan være en fordel, hvis du lige bruger et par minutter på at tjekke, at alt er, som det skal være.

Vær opmærksom på, at hvis du ikke kan finde dine billeder og videoer i appen Galleri, skal du i stedet prøve at tjekke i appen Google Fotos.

Du er nu klar til at kaste dit ud i glæden ved at være ejer af en mobil med Android.