Forelsket i designet på den lille Mac mini? Men, lige så forelsket i Windows? Måske du kan få begge dele med den lille mini PC Windows Dev Kit 2023.

Hvem har ikke drømt om en Mac mini med Windows 11 på? Det må vi tilstå, det har vi da, da vi altid har været fan af designet på den lille Apple mini, siden vi købte den første for flere år siden.

Vi har også af flere omgange skrevet om, hvordan du installerer du Windows 11 på en Mac, og hvordan du kan afvikle Windows på en Mac med trediepartsprogrammet Parallels Desktop, hvor Windows køres sidestillet med macOS i en snadkasse.

Men, det kan være de trange tider snart er ovre, da Microsoft netop har præsenteret Windows Dev Kit 2023, som er en lille mini PC til udviklere, der skal teste og udvikle apps til Windows computere med en ARM-processor.

Måske den lille PC fra Microsoft også kan bruges som en vaskeægte Windows PC til dagligdagsopgaver, så vi endelig har en mini PC, er kan spille op med Mac mini? 

Det kigger vi på her.

Er Microsoft Windows Dev Kit 2023 et alternativ til Mac mini?

Windows Dev Kit 2023

Ud af boksen er Windows Dev Kit 2023 ikke et alternativ til en Mac mini til dagligdagsbrug, da den primært er målrettet udviklere, der udvikler og tester ARM-basrede apps til Windows.

Men, nu skal man jo som bekendt ikke altid skue en hund på hårene, så lad os starte med at tage et nærmere kig på specifikationerne.


Specifikationer for Windows Dev Kit 2023

Specifikationerne for Windows Dev Kit 2023 som vi har indhentet direkte fra Microsofts hjemmeside:

 • Memory: 32GB LPDDR4x RAM 
 • Processor: Snapdragon® 8cx Gen 3 compute platform
 • Storage: 512GB fast NVMe Storage
 • Graphics: Qualcomm® Adreno™
 • GPU: Snapdragon™ 8cx Gen 3
 • Connections: 2x USB-C USB3.2 Gen 2, 3x USB-A USB3.2 Gen 2, Mini-Display Port (supporting HBR2) connecting to primary monitor, Ethernet Port (RJ45) 
 • Wireless: Wi-Fi 6,  Bluetooth 5.1
 • Dimensions: 196 mm x 152 mm x 27.6 mm
 • Weight: 960g
 • Materials: Shell made with 20% recycled ocean plastic 
 • Color: Black 
 • Physical buttons: Power button, boot button and UEFI button 

Hvad siger specifikationerne på Windows Dev Kit 2023?

Kigger vi på specifikationerne på den lille all in one enhed fra Microsoft, så har den tilstrækkelig med hukommelse, lagerplads, kvik processor, stort grafikkort, mange forbindelsesmuligheder, lynhurtig WiFi 6 og ikke mindst Windows 11 Pro.

På papiret er den lille Windows enhed fra Microsoft altså mere en kraftig nok til at tage kampen op mod Apple Mac mini - og mere til faktisk.

Men, hvordan ser det ud i praksis, det tager vi et nærmere kig på her.

Kan Windows Dev Kit 2023 udfylde opgaven som en almindelig mini PC?

Nu er vi så kommet til det helt afgørende punkt, kan Windows Dev Kit 2023 løfte opgaven som en standard Windows PC, der kan klare de almindelige dagligdagsopgaver, som en bruger oplever og har behov for at få udført. 

Designet siger ja! Specifikationer siger ja! Men, hvordan fungerer den lille maskine så i praksis.

Og det endelige svar er et nej dog med visse forbehold, hvis du virkelig mener det. Windows Dev Kit 2023 fra Microsoft er udviklet med henblik på udviklere og programmører, der har behov for at arbejde med Windows apps på en maskine med ARM-processorer.

Det betyder, at som en almindelig dagligdags all in one computer med Windows, er enheden altså ikke supervelegnet, og da slet ikke som et realistisk Windows-alternativ til Mac mini fra Apple.

Vælger du at teame op med Windows Dev Kit 2023, så kan du periodiske komme til at opleve monitor- og skaleringsfejl, når du tilslutter enheden til en ekstern skærm, og et forlyder at især HDR-kompatibiliteten kan driller. Derudover især placeringen af USB-C portene ikke særlig hensigtsmæssig i dagligdagen.

Endvidere kommer Windows Dev Kit 2023 med en begrænset producentgaranti på kun et år, hvilket ikke er særligt hensigtsmæssigt, ligesom det heller ikke er muligt at fortryde købet på Microsofts hjemmeside, da alle køb er endelige, da der er tale om et erhvervskøb.

Har du mod på at eksperimentere og kan leve med diverse udfald, så kan Windows Dev Kit 2023 faktisk godt fungere som en lille mini PC med Windows - men vi vil ikke anbefale det, som en langsigtet løsning. 

Pris og tilgængelighed på Windows Dev Kit 2023

Windows Dev Kit 2023 står opført til $599.99 på Microsofts hjemmeside, og burde kunne bestilles hjem til Danmark, hvor der skal tillægges lokale og import afgifter.