Vi viser, hvordan du opretter et Apple-ID, og hvad du gør, hvis du glemmer koden.

Du er måske allerede stødt på begrebet Apple-ID. Men hvad er det lige, at det skal bruges til og hvordan får du et? Det vil vi gerne hjælpe dig med at blive lidt klogere på her.

Apple-ID

Et Apple-ID er en unik godkendelse af dig som bruger at Apples produkter. Et Apple-ID indeholder den enkelte brugers personlige oplysninger og giver dig mulighed for at administrere alle dine Apple-tjenester og -produkter. Man kan sige, at dit Apple-ID giver adgang til den konto, som du skal bruge for at få adgang til Apple-tjenester som App Store, iTunes, Apple Music, iCloud, iMessage og FaceTime. Uden at logge ind med et Apple-ID får du heller ikke fuldt udbytte af din iPhone, iPad eller Mac.

Til dit Apple-ID er knyttet dine personlige oplysninger såsom navn, e-mailadresse og eventuelt betalingsoplysninger. Det betyder, at hvis du bruger flere enheder, hvor du er logget ind med samme Apple-ID, vil du på alle enhederne have adgang til det samme indhold.

Hvordan opretter jeg et Apple-ID?

Hvis du har behov for at oprette et Apple-ID for første gang, kan du trøste dig med, at det er meget nemt. Det eneste du skal brug er en mailadresse eller en eksisterende iCloud-konto. Du kan både oprette dit nye Apple-ID ved hjælp af en Apple enhed eller ved at gå ind på Apples hjemmeside. Vi vil herunder guide dig gennem begge løsninger.

Hvis du vil oprette et Apple-ID på Apples hjemmeside, skal du gøre følgende:
 1. Gå ind på Apples Apple-ID hjemmeside
 2. Vælg Opret konto
 3. Følg instruktionerne på siden og udfyld de obligatoriske felter med dine oplysninger
Denne metode er smart, hvis du ikke lige har dit nye Apple produkt ved hånden.

Du kan også oprette et Apple-ID på din nye iPhone. Det gør du på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Opret konto
 3. Følg instruktionerne på skærmen og udfyld de obligatoriske felter med dine oplysninger 
Hvis du bruger en Mac til at oprette et Apple-ID skal du kigge under Systemindstillinger.

Lige så snart du har oprettet dit nye Apple-ID kan du gå i gang med at bruge alle de smarte funktioner, der er knyttet til din Apple konto.

Hvor kan jeg se mit Apple-ID?

Det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at du kommer til at glemme dit Apple-ID efter du har oprettet det. Men heldigvis kan du godt finde dit Apple-ID igen.

For når du har oprettet et Apple-ID og logget ind med det på eksempelvis din iPhone, kan du finde oplysningerne om dit brugernavn på enheden. Du skal blot gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg dit navn
 3. Under dit billede står din mailadresse, som du har knyttet til dit Apple-ID
Samme fremgangsmåde vil gøre sig gældende, hvis du vil finder frem til brugernavnet på dit Apple-ID ved hjælpe af din iPad eller iPod.

Hvis du derimod bruger din Mac til at finde dit brugernavn, kan du for eksempel gøre det på følgende måde: 
 1. Åbn Systemindstillinger 
 2. Vælg iCloud eller Mail 
 3. Gå til Indstillinger 
 4. Under Konti står dine oplysninger
På denne måde kan du altid finde oplysninger om dit brugernavn til Apple-ID.

Glemt koden til Apple-ID

Men det er jo ikke sikkert, at det kun er brugernavnet, du kan have glemt. Det er lige så frustrerende, hvis du lige pludselig ikke kan huske koden mere.

Hvis du har glemt adgangskoden til dit Apple-ID eller bare gerne vil skifte den, har vi tidligere skrevet om, hvordan du skifter adgangskode til dit Apple-ID

Du er derfor ikke helt låst, hvis du ikke længere kan huske koden til dit Apple-ID.

Kan jeg ændre mit Apple-ID?

Dit Apple-ID vil være forbundet til den mail du valgte ved oprettelsen. Men der kan være situationer, hvor du har brug for at skifte din mailadresse ud med en anden. I disse situationer er det smart, at du også kan ændre dit Apple-ID. 

Du kan ændre dit Apple-ID på følgende måde:
 1. Log på kontosiden for dit Apple-ID på Apples hjemmeside med dit Apple-ID
 2. Skriv den mailadresse, du vil bruge som Apple-ID fremadrettet
 3. Vælg Rediger Apple-ID
 4. Indtast koden hvis du modtager en mail med en bekræftelseskode
Hvis du bruger tjenester, hvor du er logget ind med dit Apple-ID, skal du logge ind på disse tjenester med dit opdaterede Apple-ID. Det kan for eksempel være iCloud.

Apple-ID og iCloud

Der kan være mange ting, du skal holde styr på, når du opretter dig som bruger hos Apple første gang. Du vil blandt andet også støde på iCloud. Mange bliver i tvivl om, hvorvidt Apple-ID og iCloud er det samme. Det er det ikke helt, men de hænger alligevel lidt sammen. For hvor Apple-ID er Apples identifikation af lige netop dig og din konto hos dem, så er iCloud, en tjeneste med lagring af data i skyen. Apple står bag begge dele og de er også begge online, men de er ikke det samme. Du skal dog også bruge dit Apple-ID, når du vil have adgang til iCloud. Det kan være, at det er dette der gør, at nogle bliver lidt forvirrede.

Kort sagt er dit Apple-ID nøglen til den konto, du skal bruge for at få adgang til din iCloud og alle andre tjenester du eventuelt tilmelder dig hos Apple. Det vil sige, at når du er logget ind på en enhed med dit Apple-ID, så har du også adgang til alle de fotos, dokumenter og andre data, som du har valgt at gemme i iCloud.