Kræsen i alle livets forhold - også når det kommer til valg af bærbar til forretningen? Så er HP Dragonfly Folio G3 måske det rigtige valg.

Sofistikeret 2-i-1 design, et præcist tastatur og ikke mindst en fantastisk touchpad er nogle af superlativerne, der karakteriserer den nye business bærbar fra HP.

Prisen stikker desværre helt af med en vejledende udsalgspris på 30.000,00 incl. moms, og det er mange penge, ligegyldigt hvilken bærbar vi snakker om, fra ThinkPad til MacBook Pro.

Det helt store spørgsmål er så, om HP Dragonfly Folio G3 er alle pengene værd? Det forsøger vi at give svaret på her.

Specifikationer for HP Dragonfly Folio G3

 • Model: HP Dragonfly Folio G3
 • Styresystem: Windows 11 Pro (kan nedgraderes til Windows 10 Pro)
 • Skærm: 13.5" WUXGA+ (1920 x 1280), touch, 1000 nits
 • Hukommelse: 16GB LPDDR5 6400
 • Lagerplads: 512GB SSD
 • Processor: 12. generations Intel® Core™ i5-1235U
 • Grafik: Intel® Iris® Xᵉ-grafikkort (integreret)
 • Porte: 2 stk. Thunderbolt 4 med USB4, Displayport, 1 kombineret stereo hovedtelefon-/mikrofonstik
 • Forbindelser: Wi-Fi 6E AX211, Bluetooth® 5.2, LTE Mobilt Bredbånd
 • Lyd: 4 højttalere fra B&O med dedikeret forstærker og to mikrofoner med støjreduktion
 • Batteri: 4-cellers HP-lithiumsbatteri på 53 Wh
 • Dimensioner: 29,64 x 23,43 x 1,79 cm , fra 1,4 kg

Det mener vi om HP Dragonfly Folio G3

Der er tale om en overbevisende 2-i-1 maskine fra HP, der brillierer med et lækkert design og et præcist og behageligt tastatur af en virkelig høj kvalitet som på en virkelig dyr bærbar skrivemaskine. Den indbyggede touchpad leverer også et overbevisende stykke præcisionsarbejde og samtidig har har pegefeltet og de indbyggede knapper den perfekte størrelse, så det er muligt at benytte touchpaden i længere tid end på en normal bærbar uden at mærkbare gener. Hvis vi skal smide lidt malurt i bægeret, så er skærmen virkelig god, men det er ikke den bedste, som vi har set til dato - og spørgsmålet er om en skærm i denne prisklasse ikke burde være enestående. Intel-chippen leverer et rigtig godt stykke arbejde, som en processor, hvor du nok aldrig vil komme til at mærke mangel på trækkræfter i den daglige brug. Skal vi også knytte en lille kommentar til vægten, synes vi altså, at 1,4 kilo for en lille 13.5 tommer bærbar er til den gode side - maskinen virker altså en lille smule gumpetung at flytte rundt med på grund af det lidt specielle design.

Er HP Dragonfly Folio G3 så alle pengene værd?

Små 24.000,00 danske kroner uden moms er altså en pæn sjat penge selv for en virksomhed som både kan fratrække momsen og afskrive på aktivet over en periode skattemæssigt i regnskabet. HP Dragonfly Folio G3 har så absolut mange fortræffeligheder, som er lette at få øje på, men om maskinen faktisk er alle pengene værd, er altså et rigtigt godt spørgsmål. Kigger vi lidt nærmere på konkurrenter som den nye Yoga Book 9i eller ASUS ExpertBook B9 til omkring 14.000,00 danske kroner incl. moms eller måske endda HP´s egen Spectre x360 14 til $999.99, så går det lige pludselig op for en, hvor meget business bærbar, der faktisk kan købes for langt færre penge. Og, det besvarer vel i sig selv vores spørgsmål.