Appen Sunbird vil give dig adgang til at bruge iMessage på en Android telefon.

Det kan være frustrerende, at du ikke kan skrive beskeder på iMessage, hvis du ikke har en iPhone. Men nu er der godt nyt til alle brugere af Android mobiler. For med appen Sunbird, kan du nu få adgang til iMessage og meget mere.

iMessage til Android

Det har indtil nu været helt udelukket, at ejere af Android mobiler kunne skrive en besked i iMessage til deres venner med iPhones. Men det vil en ny app ved navn Sunbird lave om på. For med denne smarte app vil alle, der ejer en Android mobil også være i stand til at kommunikere med deres venner, der ejer iPhones, som om alle brugte en iPhone. De vil nemlig kunne skrive i iMessage systemet, som ellers er forbeholdt Apple folket. 

Ikke flere grønne bobler

Hvis der er én ting, som både brugere af iPhone og Android mobiler kan blive enige om, så er det at de ligefrem hader de grønne bobler, der bliver brugt, når du skriver sammen. En undersøgelse har vist, at mange brugere af iMessage ligefrem mener, at de grønne bobler ødelægger iPhone-gruppebeskeder og er skyld i, at det kan være en forfærdelig oplevelse for alle involverede.

Denne ting vil Sunbird også lave om på. For hvis du bruger Sunbird, vil dine beskeder blive vist i de mere acceptable blå bobler fremfor de forhadte grønne af slagsen.

Hvordan virker Sunbird?

Først og fremmest skal du bruge din Android mobil til at downloade Sunbird appen. Herefter skal du logge ind med et Apple ID og godkend din iCloud-konto med en to-faktorautentificeringskode. Det er lidt ligesom, hvis du skal sætte en iPhone op. Umiddelbart herefter kan du begynde med at sende beskeder til dine venner med iPhones vis iMessage - dog i smarte blå bobler.

Udviklerne bag Sunbird påpeger, at da appen bruger Apples eget iMessage-system, er der ingen sikkerhedsrisiko forbundet med at bruge Sunbird. For de gemmer nemlig ikke din Apple ID-adgangskode på deres servere, og alle meddelelser er stadig ende-til-ende-krypterede. Udviklerne har udtalt, at "Brugere får sikkerhed (kryptering), internetbeskeder, medier i fuld kvalitet, iMessage-gruppechats, reaktioner / tryk tilbage, live-skrivning og læsekvitteringer med planer om at tilføje nye funktioner regelmæssigt."

Sunbird er gratis

Der er andre, der tidligere har forsøgt at give Android mobiler adgang til at kommunikere via iMessage, men løsningen med Sunbird ser ud til at være den mest enkle og lige til. For Sunbird kræver meget lidt opsætning og absolut ingen investering fra brugerens side. Det eneste, det kræver, er en gratis iCloud-konto. Udover at være enkel og lige til, så lover udviklerne også, at Sunbird vil være gratis "for nu". De har nemlig udtalt, at de ingen planer har om at tjene penge på tjenesten ved lanceringen.

Mere på vej

Sunbird stopper ikke med iMessage. For det er planen, at Sunbird også skal udvide til andre messaging-apps. Først på listen er Whatsapp. Derudover er Telegram og Messenger også på deres radar. Målet er at gøre Sunbird til en one-stop messaging-app, der vil lade dig kommunikere med alle på enhver given platform. Det uanset hvilken tjeneste eller hvilket styresystem modtagerne af dine beskeder bruger. 

Målet er, at Sunbird skal tilbyde Unified Messaging, der dækker over, at du får adgang til alle dine beskedapps på ét samlet sted. Du vil altså få en samlet indbakke til alle dine beskeder inklusive WhatsApp, FB Messenger, sms, Telegram, Discord, RCS, Slack og meget mere.

Der er også planer om at lave en web-app til Sunbird. Så vi kan se frem til, at du ikke engang behøver at have en mobiltelefon for at kunne bruge Sunbird. Du vil via deres web-app også kunne tilgå Sunbird via en computer.

Er Sunbird flyveklar?

Målet med Sunbird er, at du ikke har behov for hverken en computer eller nogen anden form for Apple enhed for at kunne sende beskeder i iMessage. Deres app kræver kun, at du har adgang til en mobil med Android. 

Dog er Sunbird ikke helt flyveklar endnu. For konceptet er indtil videre kun tilgængeligt i lukket beta. Det vil sige, at brugere, der har en Android mobil, indtil videre tilmelder sig en venteliste for at kunne deltage i en lukket beta af Sunbird. Men firmaet satser på en sommer 2023-udgivelse, hvor de endelig vil være klar til at lade den lille solfugl flyve frit.