Tilpas låseskærmen på din iPhone, så den passer bedre til dit behov.

En låst iPhone er ikke særlig inspirerende. Det er selvfølgelig smart nok, at den er låst så uvedkommende ikke har mulighed for at bruge den, men som standard er der ikke meget, som en låst iPhone kan hjælpe dig med. Men der er flere ting, du kan gøre, hvis du gerne vil tilpasse din iPhones låseskærm, så den passer bedre til dine individuelle behov og krav.

Vi giver dig et par tips, som du forhåbentligt vil få stor glæde af.

Meddelelser på låseskærmen

Det er meget begrænset, hvad du kan se af indkomne meddeleser på din låseskærm. Du kan nemlig hverken se, hvem der har sendt dig en besked eller hvad der står i beskeden.

Apple har valgt at de som standard vil skjule indholdet af meddelelser på din låseskærm. Nogle kan godt lide denne funktion, der er med til at værne om dit privatliv. Men det kan også være, at du hører til den gruppe af brugere, der finder funktionen slet og ret irriterende. For du kan selvfølgelig altid låse din iPhone op hver gang, du modtager en ny meddelelse. Men nogle af os vil også bare gerne kunne se, hvem vi modtager en meddelelse fra, uden hele tiden at skulle låse vores iPhone op.

Få fulde meddelelser på låseskærmen

Heldigvis kan du selv ændre, hvordan dine meddelelser skal vises på din låseskærm, hvis du er en af de personer, der bliver irriteret over, at du ikke kan se mere, når din iPhone er låst. Det gør du på følgende måde:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Gå under Meddeleser
  3. Vælg Vis forhåndsvisninger
  4. Vælg Altid
Fremover vil du nu kunne se flere detaljer, når du modtager meddelelser selvom din iPhone er låst. Hvis du skulle gå hen og fortryde valget, kan du bruge samme fremgangsmåde, men blot vælge Aldrig i stedet for Altid i punkt 4.

Brug funktioner selvom din iPhone er låst

Men det er ikke kun, når det kommer til meddelelser, at du kan være med til at bestemme mere over din låseskærm på din iPhone. Der findes nemlig en lang række funktioner på din iPhone, som du godt kan få adgang til at bruge, selvom din iPhone er låst. 

For der er bare visse tidspunkter, hvor det er smart at have nogle oplysninger ved hånden, også selv om din iPhone er låst. Heldigvis har Apple givet mulighed for at aktivere visse funktioner uden at det kræver, at du låser din enhed op. 

Det er blandt andet tale om funktioner som meddelelser, kontrolcenter, muligheden for at svare på beskeder, mulighed for at bruge Wallet-appen og muligheden for at se en kommende begivenhed i din kalender.

Få adgang til funktioner på din låseskærm

Du har selv meget stor medbestemmelse på, hvilke funktioner du gerne vil have adgang til, selv når din iPhone er låst. For at vælge hvilke funktioner, du gerne vil have adgang til på låseskærmen, skal du gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Tryk på Face ID & adgangskode
  3. Indtast din adgangskode, når du bliver bedt om det
  4. Vælg afsnittet Tillad adgang, når enheden er låst
  5. Her får du en række funktioner, hvor du kan du vælge til og fra efter behov
Nu kan du selv bestemme, hvad din iPhone skal give adgang til, når den er låst.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.