MP3-afspillere er i dag stort set afløst af mobilen, men i visse tilfælde kan en musikafspiller stadigvæk have sin relevans.

Lad os være helt ærlige? Der findes mennesker, der ikke aner, hvad en MP3-afspiller eller hvordan den ser ud.

Derfor kan en MP3-afspiller visse tilfælde stadigvæk have sin berettigelse, som vi vil vise dig her de, efter vores mening, bedste MP3-afspillere. 

Lad os starte ud med lidt baggrundsfakta om MP3-afspillere, inden vi anbefaler de bedste MP3-afspillere lige nu.

Hvad er en MP3-afspiller?

En MP3-afspiller er en diminutiv elektronisk enhed, der er i stand til at afspille musik i et komprimeret format. Det mest populære lyd-format er MP3, men flere apparater er også i stand til at dekode Ogg- og Wma-formater.

Hvad kan en MP3-afspiller?

En MP3-afspiller bruges kun til at lagre og afspille mediefiler af forskellig art. Nogle MP3-afspillere understøtter dog mobile datanetværk og kan bruges med streamingtjenester og forskellige andre apps.

Hvad er forskellen på MP3 og MP4?

MP3 er et populært lydkomprimeringsformat, der udelukkende bruges til lyd. Sammenlignende er MP4 et containerformat, der bruges til at gemme både video, lyd og andre data, der hjælper med at afspille videoen.

Hvad er fordelene ved at bruge en MP3-afspiller?

MP3-afspillere giver brugeren mulighed for at afspille musik, podcasts og så videre hvor som helst. Musik gemmes og administreres nemt på MP3-afspilleren, herunder spring numre over eller, på nogle modeller, arrangere afspilningslister. Fordelene ved at bruge en MP3-afspiller som musikafspiller er som følger:

 • Størrelsen: En MP3-afspiller er fysisk kompakt og langt mindre end en moderne smartphone, sp den fylder ikke meget at have med rundt på farten
 • Hårdfør: De fleste MP3-afspillere er hårdføre og kan godt tåle en tur på gulvet
 • Batteritid: De fleste MP3-afspillere har syg lang batteritid
 • Kids: Velegnet til børn på grund af hårdførheden og det kompakte format

De bedste MP3-afspillere lige nu

Her er oversigten med de MP3-afspillere, som vi anser for at være de bedste til musikafspilning på markedet lige nu, hvor alle også understøtter musiktjenester. Grunden til at du ikke finder iPod Touch 7 Gen. på listen skyldes at Apple har trukket indstillet produktionen.

1. Sony Walkman NW-A105

Sony Walkman NW-A105

Egenskaber

 • Kompatibel med lyd i høj opløsning
 • S-Master HX-digitalforstærker, der giver en ren lydkvalitet
 • DSEE HX Al analyser sangtypen og genopretter komprimerede lydfiler
 • Brug Wi-Fi til at streame og downloade musik med dine foretrukne Android-apps

Derfor skal du vælge denne MP3-afspiller

Prisen på omkring 1.500,00 danske kroner for Sony Walkman NW-A105 er godkendt, da der virkelig er tale om en MP3-afspiller af høj kvalitet fra materialevalget til lyden og den formidable batteriydelse på op til 26 timers musikafspilning på en enkelt opladning. Lyd er klar og kraftfuld, og vil være en enorm forbedring i forhold til at lytte til musik på din mobil. 

2. Astell & Kern A&ultima SP2000T

Astell & Kern A&ultima SP2000T

Egenskaber

 • Quad-core processor for bedre ydelse
 • Understøttelse af ægte DSD256 afspilning
 • 2.5, 3.5 og 4.4mm udgange 
 • Nyt grundlæggende design af kredsløb for højere lydkvalitet
 • LDAC Bluetooth for trådløs lyd i høj kvalitet
 • Op til 20 timers drift på batteri

Derfor skal du vælge denne MP3-afspiller

Astell & Kern A&ultima SP2000T er den bedste bærbare musikafspiller, du kan købe lige nu. Ja, det er dyr ret dyr MP3-afspiller med en pris lige under 6.000,00 danske kroner, men så får du premium digital lydoplevelse, som du ikke finder bedre andre steder. Er prisen ingen hindring og er du samtidig lydfascist og lytter til dine gamle plader på pladespilleren fra HiFi Klubben, da du synes, at lyden bare er lidt bedre, så er det her den helt rigtige MP3-musikafspiller for dig. Specifikationerne er overdådige og det samme er lydoplevelsen.