Windows 11 er nu en realitet på Surface Duo 2, og er du frisk, så kan du også få Windows på din Duo-mobil, men det er et stort stykke arbejde.

Udvikler Gustave Monce har frigivet en pakke til at installere Windows 11 på Surface Duo 2, og der er tale om den samme udvikler, som tidligere har udgivet værktøjer til at få Windows 11 på den originale Surface Duo, som nu for det meste fungerer.

Der er stadig tale om tidlig udgivelse, da kun en kerne af SoC fungerer, og der er endnu ingen berøringsunderstøttelse til de dobbelte skærme på Surface Duo 2, men det skulle komme hen ad vejen.

Gustave Monce, der også er kendt som@gus33000 på Twitter, har udgiver version 2211.16 af sine Surface Duo 2-drivere. Hele projektet er lagt ud på GitHub med anvisninger på, hvordan du får det hele til at fungere – og det er absolut ikke tale om et projekt for sarte sjæle.

Skal du installere en tidlig udgave af Windows 11 på Surface Duo 2

Er du frisk, har mod på nye udfordringer og ikke mindst har pengepungen i orden og er ikke bange for at komme til at ødelægge din dyre Duo-mobil fra Microsoft, som nok ikke har kostet under 9.000 kroner, så er det bare på med pandelampen og komme i gang.

For alle andre, så er det en virkelig dum idé at forsøge at proppe en indtil videre halvbagt installation af Windows 11 på en dyr Android-mobil - det kan næsten kun gå galt og komme til at koste penge.

Efter vores viden, så er det ikke muligt at lave en Sandbox-installation af Windows 11 på Surface Duo 2, så du kommer altså til at skulle slette Android for at installere Windows 11, og det er jo ligesom point of no return.

Sådan installerer du Windows 11 på Surface Duo 2

For at få adgang til installationsfilerne af Windows 11 til Surface Duo 2, så skal du besøge Github via dette direkte link, hvor du udover installationsfilerne også finder en brugervejledning til projektet.