Hvis du gerne vil værne om dit privatliv, kan du stoppe apps fra at spore din placering via din iPhone.

Alle dine private oplysninger hører dit privatliv til. Det er personlige oplysninger om dig, som du selv bør vælge, hvem du vil dele dem med. Herunder hører også din færden og din nøjagtige placering.

Visse apps skal bruge din placering

For selvom visse apps kræver at kende din nøjagtige placering for at kunne virke efter hensigten, er det ikke alle apps, der død og pine bør have adgang til din placering. De apps, der skal kende din placering for at kunne virke, er blandt andet navigationstjenester, der skal kunne spore din placering via din iPhone, for at kunne lede dig hent til det sted, du ønsker. 

Her kan du slå placering fra

Men det er langt fra alle dine apps, der konstant behøver at vide præcis, hvor du befinder dig. Det er rart selv at kunne vælge, hvilke apps, der kan spore dig og din færden. Derfor kan du på mange apps vælge, at de ikke skal have adgang til din placering og det vil slet ikke påvirke, hvordan appen virker.

Slå din placering helt fra

Hvis du gerne vil have dit privatliv i fred og undgå, at du bliver sporet vis din iPhone, kan du nemt indstille dette. Du kan sagtens vælge at slå din placering helt fra på din iPhone. Men så skal du bare lige huske at slå den til, hver gang du har behov for at bruge en app, der rent faktisk skal kunne spore din placering, for at kunne virke korrekt. 

Så denne løsning virker rigtig fint, men du kan være udsat for, at det måske er mange gange i løbet af en dag, at du skal huske at slå din placering til og fra. Hvis du gerne vil slå din placering helt fra, kan du gøre det på følgende måde:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg Anonymitet og sikkerhed
  3. Du kan nu vælge til og fra under Lokalitetstjenester
Hvis du vælger at slå din placering fra her, vil din iPhone ikke tillade nogle apps at spore dig.

Slå placering fra på visse apps

Hvis du synes, at det bliver lidt for omstændigt, at du hele tiden skal ind og slå din placering til og fra, så kan du også løse problemet på en anden måde. For du kan heldigvis nemt selv bestemme hvilke apps, der ikke konstant skal kunne spore din nøjagtige placering. På den måde kan du give tilladelse til at nogle apps får mulighed for at spore din placering, mens andre apps ikke får lov til dette. 

Hvis du gerne vil tage stilling til, hvilke apps, der skal kunne spore din placering, skal du gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg Anonymitet og sikkerhed
  3. Herefter vælges Lokalitetstjenester
  4. Lokalitetstjeneser skal være slået til
  5. Længere nede på siden, finder du en liste over dine apps, der gerne vil have adgang
Du kan nu i ro og mag gennemse og ændre på adgangsindstillingerne til en given app. Du har også mulighed for at se appens begrundelse for sin anmodning om at bruge Lokalitetstjenester, ved at trykke på appen.

Valget er dit

Det er fuldstændig dit valg, når det kommer til, hvilke apps, du vil give tilladelse til at spore din placering og færden. For du har ret til at vælge, hvem du vil dele dine oplysninger med. Nu kan du i hvert fald vælge at have dit privatliv i fred for de apps, du ikke ønsker skal kunne spore dig hele tiden. Samtidig kan du give tilladelse til at de apps, du gerne vil have skal kunne spore dig, får adgang til din placering.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.