USB4 Version 2.0 hedder den nye standard, der kan overføre data dobbelt så hurtigt som hidtil.

Den nye standard indenfor USB hedder USB4 version 2.0 og fordobler overførselshastigheden til utrolige 80 Gigabit i sekundet, hvor den ældre version USB4 kunne overkomme 40 gigabit i sekundet.

Det kræver naturligvis IT-udstyr der understøtter USB4 version 2.0-standarden for at kunne opnå den lynhurtige hastighed på hele 80 gigabit i sekundet. 

Hvad svarer 80 gigabit i sekundet til?

En overførselshastighed på 80 gibabit i sekundet angiver hvor meget data, der kan overføres i sekundet, og det kan virke ganske teoretisk at skulle forholde sig til i den virkelig verden. For hvad svarer 80 gigabit i sekundet egentlig til i praksis?

I praksis svarer 80 gigabit i sekundet til, at du kan overføre omkring 3 stk. biograffilm med høj oplæsning og i fuld længde hvert sekund med USB4 Version 2.0 , og det er dæleme hurtigt, hvor USB4 til sammenligning kan overføre cirka det halve, hvor 40 gigabit i sekundet svarer til 1 1/2 biograffilm i høj opløsning.

USB4 Version 2.0 giver mange muligheder

USB4 Version 2.0 giver mange flere muligheder end blot det at overflytte data lynhurtigt. da du vil kunne spille på gaming-skærme med en opløsning på 3840 x 2160 pixels ved hjælp af et USB4 Version 2.0-kabel eller tilslutte et eksternt grafikkort til din bærbare, så den bliver bedre og hurtigere at spille på også ved hjælp af et USB4 Version 2.0-kabel.

Sådan kommer du gang med USB4 Version 2.0

For at komme i gang med USB4 Version 2.0, så skal din computer først og fremmest understøtte den nye standard, og hvis du har en Widows-PC, så tjekker du hvilke USB-type porte din computer har sådan her:
  1. Højreklik på Start
  2. Vælg Enhedshåndtering
  3. Klik på USB-controllere på listen
  4. Listen kommer nu frem med type af USB-porte
Når du køber et nyt USB4 Version 2.0 kabel, så tjekker du, at det er den korrekte USB-type ved hjælp af det påtrykte USB4 Version 2.0-logo på indpakningen.