Tilsæt din iPhone en dosis personlighed ved at ændre start- og låseskærm.

En iPhone er en meget personlig genstand, som de fleste brugere har med sig overalt og bruger mange gange i løbet af en dag.

Når du bruger din iPhone så meget, hvorfor så ikke sørge for, at din personlige stil smitter lidt af på den mobile enhed?

Personliggør din iPhone

Nogle af de bedste iOS 16-funktioner, der kom sammen med den seneste opdatering af styresystemet til din iPhone, giver dig mulighed for at gøre din iPhone endnu mere personlig og unik. For du kan nemlig tilføje en ordentlig dosis personlighed til din låseskærm på din iPhone For der er kommet en mængde nye indstillinger, du kan gøre brug af. 

Effekter på skærmen

Du kan blandt andet vælge at tilpasse din startskærm, så du får en mere personlig iPhone. Du kan med fordel lade din iPhone afspejler dig og din stil. Apple har blandt andet tilføjet nogle nye baggrunde med et ret cool twist, da de lancerede iOS 16. Dem kan du eventuelt kan vælge at bruge, hvis du da ikke vil bruge et foto som du selv har taget.

Med den ny flerlagseffekt placerer Låseskærmen et fotomotiver foran tiden, hvilket giver et smukt dybdegående visuelt udtryk. Du kan også ændre udseendet af dato og klokkeslæt ved at benytte dig af de nye skrifttyper og farveindstillinger, om Apple har givet adgang til. Men det er ikke det eneste, for derudover gav iOS 16 os også et helt nyt låseskærmsgalleri og et komplet re-design af notifikationer og endelig med en ny funktion som hedder Live Aktiviteter, hvor det er muligt at holde styr alle dagligdagsaftalerne som tenniskampen, turen i fitness eller forældremødet på børnenes skole og meget mere.

Indstil skærmen

Det er meget nemt at indstille din startskærm på din iPhone. Du skal blot gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg Baggrunde
  3. Vælg et nyt tapet - det kan enten være Stillbilleder eller Live
Hvis du ser en cirklen nær bunden af hvert tapet, kan det være du undrer dig over, hvad den betyder. Cirklen er halvt sort og halvt hvidt. Den betyder, at det valgte tapet har både lyse og mørke tilstandsversioner. Det vil sige, at tapetet ændres helt automatisk i takt med systemstatus på din iPhone.

Vi har også tidligere skrevet om, hvordan du kan fjerne søgeknappen på din startskærm. Så hvis du ikke vil have den til at fylde på startskærmen, kan du nemt og hurtigt fjerne den.

Søgekap på startskærm

At du kan vælge mellem nogle fede baggrund til din iPhone, er dog ikke den eneste ændring, der er sket med iOS 16. Apple har også valgt at smide en ny søgeknap på din iPhones startskærm. Der er mildest talt delte meninger om, hvorvidt denne søgeknap er et fremskridt eller det modsatte. Mange mener, at søgeknappen er den mest irriterende funktion, der er kommet med iOS 16. 

Hvis du helt personlig ikke er fan af den nye søgeknap, kan du heldigvis hurtigt fjerne den. Med denne lille tilpasning, vil flere iPhone brugere med ét blive meget gladere for Apples iOS 16.

Fjern søgeknap fra startskærm

Hvis du gerne vil gerne søgefunktionen på din iPhone-startskærm i iOS 16, så skal du gøre sådan her:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Rul ned og tryk på Hjemmeskærm
  3. Under Vis søg på Hjemmeskærm slå knappen fra
Nu har du fjernet den omdiskuterede søgeknap fra din iPhones startskærm. Du kan dog stadigvæk åbne "Søg" ved at stryge ned på startskærmen eller låseskærmen. Så du har ikke mistet funktionen. Du har alene fjernet den lille knap.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.