Løber din mobil hurtigt tør for strøm? Så prøv at slå denne indstilling fra.

Hvis du har en mobil, hvor batteriet næste bliver tappet for strøm på ingen tid, så kan det være tid til, at du skal overveje om dine indstillinger står korrekt.

Skal / skal ikke

Mange diskutere, om hvorvidt vi skal lukke vores baggrundsapps for at spare lidt på telefons måske i forvejen lave batteri eller ej. Nogle siger helt klart ja. De mener at rydning af baggrundsapps øger din mobils ydeevne og gemmer data. Men andre, herunder ledere fra både Apple og Googles Android-team, siger klart nej til spørgsmålet. De påpeger, at baggrundsapps ikke optager nok af din mobils ressourcer til at det overhovedet vil påvirke mobilens ydeevne.

Begge sider har ret

Selvom du måske ikke bliver overrasket over at høre de to argumenter, vil du nok blive overrasket over at høre, at begge kan være sande. For selv om at baggrundsapps muligvis ikke bruger din mobils ressourcer alene, så opdaterer Android-mobiler og iPhones baggrundsapps med jævne mellemrum som standard. Dette bruger både din mobils batteri og dine data. 

Så selvom selvom opdatering af baggrundsapps ikke dræner ressourcer på din mobil så meget som skærmens lysstyrke og mobilforbindelse, så kan du godt overveje at slå disse opdateringer fra, når din mobil er virkelig langt nede på strøm.

Batterisparer funktioner

Du kan altid slå din batterispare funktion til på din mobil, hvis du skal spare på batteriet her og nu. Hvis du har en iPhone, kan du sætte Energibesparende tilstand til. Det forhindrer at dine baggrundsapps bliver opdateret. Hvis du derimod har en Android-mobil, skal du slå batterisparer til. 

Du skal dog være opmærksom på, at begge disse tilstande også sætter andre indstillinger på pause eller ændrer dem. For eksempel bliver skærmopdateringshastigheden og enhedens ydeevne også berørt. Disse muligheder vil helt sikkert spare på både dit batteri og dine data, men de forårsager også mere dramatiske ændringer sammenlignet med blot at stoppe baggrundsapps fra at opdatere.

Ved iPhone

Hvis du har en iPhone, og du gerne vil forhindrer baggrundsapps i at blive opdateret, kan du gøre følgende: 
 1. Åbn Indstillinger
 2. Tryk på Generelt
 3. Tryk på Opdater baggrundsapp
 4. Tryk på Opdater baggrundsapp igen
Her kan du vælge at slå baggrundsopdatering helt fra, begrænse baggrundsapps, der skal opdateres, når du har forbindelse til WiFi, eller tillade baggrundsapps at opdatere på WiFi og mobildata.

Hvis du vælger WiFi eller WiFi og mobildata, kan du få adgang til selv at vælge, hvilke apps der kan opdateres i baggrunden. For det skal du følge de første tre trin ovenfor. Derefter kan du se en liste over apps nær bunden af siden og her skal du vælge, hvilke der skal kunne opdateres i baggrunden.

Ved Android

Hvis du har en Android-mobil, og du gerne vil forhindrer baggrundsapps i at blive opdateret, kan du gøre følgende: 
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Netværk og internet
 3. Tryk på Datasparer
 4. Slå Brug datasparer til
Nu har du slået datasparer til. Denne forhindrer baggrundsapps i at bruge data, medmindre din telefon er forbundet til WiFi. 

Med en Android-mobil kan du også tillade, at visse apps bruger baggrundsdata. Sådan gør du:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Netværk og internet
 3. Tryk på Mobilnetværk
 4. Tryk på App-dataforbrug
 5. Tryk på den ønskede app
 6. Slå baggrundsdata fra eller til
Nu kan du helt selv beslutte, hvilke apps der skal have lov til at opdatere i baggrunden. Dette kan potentielt sparer både på dit batteri og dine data.

Du vælger selv

Du skal selv afgøre, hvornår og hvor ofte, du har behov for, at dine baggrundsapps ikke bliver opdateret i baggrunden. For det er kun dig, der kender din mobil og ved, om der er behov for at spare lidt på batteri og data en gang imellem.