Se hvordan du får stort set enhver PC-titel til at fungere på din Steam Deck.

Du har sikkert også prøvet at sidde i den situation, at nogle af de fede PC spil, du gerne vil kunne spille på din Steam Deck ikke er controller understøttede. Det er surt, hvis du gerne vil spille det på den smarte lille håndholdte maskine.

Men det er der heldigvis råd for.

Spil ikke-Steam spil

Hvis du gerne vil installere og spille ikke-Steam spil på din Steam Deck, kan det nemlig godt lade sig gøre. Du skal gøre det via desktop-tilstand, som vi tidligere har beskrevet. På denne måde får du nemlig afgang til at installer og spille titler fra blandt andet Epic Games samt GOG

Dog skal du være opmærksom på, at oplevelsen af spillet kan variere alt efter spillets controllerunderstøttelse og hardwarekrav. Men med vores smarte tip, skal du ikke længere lade dig stoppe af dette.

Programmer din Steam Deck

Du kan nemlig selv få indflydelse på, hvordan du gerne vil have din Steam Deck til at spille. Du kan praktisk talt få din Steam Deck til at spille ethvert spil med den bærbare konsols styrepinde, udløsere og knapper. Du kan blandt andet bruge det til at få adgang til at spille ikke er controller understøttede og derved både bruge det til nye spil, men også til at puste lidt nyt liv i dine gamle pc-spil favoritter.

Åbn menuen Controllerindstillinger

Når du har indlæst det ønskede spil på din Steam Deck skal du trykke på gøre følgende:
  1. Tryk på Steam-knappen
  2. Vælge Controllerindstillinger
  3. Hertefter skal du trykke på A-knappen
Nu har du adgang til indstillingerne for din Steam Deck og kan blandt andet stille på følsomheds indstillingerne for musen og pegefeltet, hvis du får behov for dette. Men hvis du vil have mulighed for at spille spil, der ikke er controller understøttede, kan du i dette system bygge dit eget Steam Deck controllerlayout.

Dit Steam Deck controllerlayout

Hvis du gerne vil gøre opgaven, med at lave dit eget Steam Deck controllerlayout, kan du med fordel bruge din telefon til at tage et billeder af spillets tastatur- og museopgaver. Så har du dem samlet ét sted, når du skal i gang med at indstille controllerlayoutet til spillet.

Du åbner menuen Controllerindstillinger som vist ovenfor. Her skal du vælge det aktuelle layout og derefter vælge menuen Skabeloner. Rul ned og vælg Tastatur (WASD) og mus. Dette kortlægger venstre pind til WASD-tasterne og efterligner musebevægelse med højre pind.
Fra menuen Controllerindstillinger skal du vælge Rediger layout. Brug herefter venstre sidebjælke til at vælge mellem de fysiske kontroller på dit Steam Deck. Derefter bruger du menuen til højre til at tildele kommandoer til disse kontrolelementer.

Herefter kan du gå videre ned i venstre sidebjælke for at kortlægge Steam Decks styrepinde, udløsere, D-Pad, pegefelter og bageste knapper. Du kan kortlægge disse kontroller til stort set alt, inklusive rullehjulet, museknapper og endda systemhandlinger som eksempelvis screenshot-funktionen.

Når du er færdig med at konfigurere alt, så det passer til lige netop din smag, skal du gå tilbage til menuen Controllerindstillinger og vælge tandhjulsikonet under dit layout. Du kan nu vælge mellem Eksporter for at gemme dit layout på din egen enhed eller Del for at uploade det, så du også giver adgang til, at andre kan bruge det.

Giv dit personlige layout et navn og eventuelt en beskrivelse inden du gemmer det. Det vil nu komme frem på fanen Dine layouts på din skærm. Her kan du skifte imellem de forskellige layouts, som er gemt på din Steam Deck.

God spiloplevelse

Med dette tip, håber vi, at du får mulighed for at spille flere forskellige spil samt forbedre den samlede spiloplevelse på din Steam Deck. God fornøjelse!