Brug Face ID på din iPhone mens du bærer ansigtsmaske eller mundbind.

Vi har været igennem rigtig mange udfordringer, mens Covid-19 har raset. Nogle udfordringer som lockdown og hjemmearbejdspladser har været meget store og krævet stor tilvænning. Andre udfordringer har været i den mindre afdeling og har blot været lettere irriterende. 

Som for eksempel det faktum, at store dele af befolkningen skulle bære ansigtsmaske eller mundbind. Pludselig blev ting som at låse en iPhone op med Face ID meget mere besværligt.

Men heldigvis kan du godt indstille din iPhone til at genkende dig med Face ID - både med og uden mundbind.

Hvad er Face ID

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med Face ID, får du lige en lille hurtig gennemgang. Face ID er et ansigtsgenkendelsessystem, der er designet og udviklet af Apple. Face ID er en sikkerhedsfeature, der oprindeligt blev udgivet i november 2017 sammen med lanceringen af iPhone X. 

Første gang du bruge Face ID scanner den dit ansigt, derefter lader den en 3D-model ved hjælp af avanceret kunstig intelligens. Denne model bliver gemt på din iPhone og hver gang du bruger Face ID bruges modellen til at genkende dit ansigt. Face ID bruges både til at låse din iPhone op på under ét sekund. Men du kan også vælge at bruge Face ID til at foretage betalinger, få adgang til følsomme data, hovedsporing, øjensporing og mange andre funktioner via din iPhone. Face ID er 20 gange mere sikkert end Apples tidligere alternativ, nemlig Touch ID.

Face ID lærer og lagre

Apples Face ID er en smart måde, hvorpå du kan åbne din iPhone udfra at Face ID kan genkende dig som brugeren. Men vidste du, at hver gang du bruger Face ID til at låse din iPhone op med, så ændres dit billede i appen en lille bitte smule? Dette sker fordi Face ID laver en ny scanning af dit ansigt hver gang. Og ved hver scanning lærer Face ID forskellige aspekter af dit ansigt lidt bedre at kende. Face ID lagre disse små ændringer, så derfor kan du godt opleve at Face ID nogle gange har sværere ved at genkende dig. 

Face ID og mundbind

Det kan opleves som både besværligt og frustrerende at være nødt til at bære mundbind, når det kommer til den manglende evne til at låse din iPhone op med Face ID-teknologien. Problemet er, at når halvdelen af dit ansigt er dækket af et mundbind, så kan Face ID bare ikke genkende dig.

Hvis du har en nyere iPhone, der kører iOS 15.4 eller senere styresystem, kan du faktisk godt låse din iPhone op med Face ID selvom du har et mundbind på. For at indstille dit Face ID til også at genkende dig med mundbind. For at indstille dette, skal du gøre som følger:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg Face ID & Kode
  3. Tryk på Indstil en ny fremtoning
  4. Fold din ansigtsmaske på midten og hold den op for ansigtet, så den dækker den ene side af ansigtet fra øre til næse
  5. Hvis den siger ansigt er dækket kan du trække masken lidt længere til siden. Prøv dig frem, indtil den beder dig om at bevæge hovedet for at fuldende cirklen
  6. Lav to scan af dit ansigt med masken foldet
Nu skulle dit Face ID være opdateret så din iPhone både kan genkende dit ansigt med og uden mundbind. 

Du kan altid kontrollere, om det virker ved at tage dit mundbind rigtigt på og forsøg, om du kan låse din iPhone op med ansigtsgenkendelse. Hvis det ikke virker i første omgang, kan du altid prøve at gentage processen endnu en gang.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.