Sådan downloades videoer fra YouTube til din Mac.

Hvis du gerne vil have mulighed for at se videoer fra YouTube, selv når du ikke er online med din Mac, kan du nemt gøre dette. Du skal blot sørge for at downloade videoerne. Vi viser dig her, hvordan du gør.

YouTube er populært

Siden den aller første video blev uploadet og delt på YouTube tilbage i april måned 2005, er det gået rigtig stærkt. For brugerne har virkelig taget imod, at YouTube tilbyder tidsfordriv af både kort- og langvarig karakter. Hver dag ser alle brugerne tilsammen 1.000.000.000 timers YouTube video. Det svarer til, at alle mennesker på hele kloden i gennemsnit ser 8,4 minutters YouTube-video hvert evigt eneste dag.

YouTube er også stedet at gå hen, hvis du vil se videoindhold fra både uafhængige skabere og store medievirksomheder. Men YouTube er og bliver en tjeneste, der er baseret på streaming. Derfor er det let at se videoer på YouTube, når du er forbundet til internettet. 

Download fra YouTube

Du bliver dog selv nødt til at gøre en indsats, hvis du vil se videoer, når du ikke længere har forbindelse til internettet og derved til YouTube. Heldigvis kan du downloade de ønskede videoer fra YouTube til din Mac. Så kan du se dem offline.

Du kan også sagtens downloade videoer fra YouTube til din iPhone eller iPad, men at downloade videoer på din Mac, er perfekt til de tidspunkter, hvor du vil sikre dig, at du kan se indholdet fra YouTube på en større skærm.

YouTube Premium

Hvis du vil downloade videoer fra YouTube på din Mac, skal du have YouTube Premium. Det skal siges, at der er andre måder at downloade YouTube-videoer på, men de har alle deres egne udfordringer at slås med. Vi vil ikke gennemgå de måde, hvorpå du kan downloade uden at have YouTube Premium, da de er imod YouTubes regler for brug.

Du skal altså starte med at tegne et abonnement på YouTube Premium. Det koster 119 kr. pr. måned. Men så får du også annoncefrit YouTube samt reklamefrit YouTube Music. Den første måned er gratis. Så du har mulighed for at prøve det af, inden du binder dig til abonnementet.

Google Chrome 

For at kunne komme videre i processen med at downloade indhold fra YouTube, skal du bruge Google Chrome. Selve downloadfunktionen er nemlig kun tilgængelig via Chrome, så du kan ikke bruge andre webbrowsere som eksempelvis Safari. Heldigvis er Chrome en af de bedste webbrowsere til Mac. Du kan læse mere om Google Chrome på Mac her.  Hvis du ikke allerede har programmet, kan du hente Google Chrome gratis til Mac her.

Download YouTube video til din Mac

Det er nemt at downloade videoer fra YouTube til din Mac. Først skal du åbne YouTube-webstedet i din Chrome browser. Herefter skal du finde den video, du vil downloade til offline visning. Inden du går i gang med at downloade, skal du sikre, at du er logget ind, og at din Premium-konto er aktiv.

Herefter skal du blot klikke på Hent knappen under den video, du gerne vil downloade til din Mac.

Afspil downloadet YouTube video

Når du har fået den ønskede video downloadet fra YouTube, skal du selvfølgelig også kunne afspille den. Det er jo hele idéen med at downloade den til din Mac. 

For at afspille videoen skal du åbne YouTube-webstedet i Chrome på din Mac. Ved at klikke på menu-knappen, som du finder i venstre side af skærmen, åbner du menuen. Nu skal du blot klikke på Downloads. Her finder du alle dine offline videoer. Nu skal du blot vælge, hvilken video du ønsker at afspille og trykke på den.

Nu kan du downloade alle de videoer du lyster og se dem når du har lyst. Så nu behøver du aldrig mere undvære din underholdning, selv hvis du befinder dig et sted, hvor der ikke er WiFi forbindelse.

Slet downloadet YouTube video

Det kan være, at du på et tidspunkt synes, at du får samlet dig alt for mange downloadede videoer. Men det er heldigvis lige så nemt slette en downloadet video, som det var at downloade den. Du skal blot vælge den video, du gerne vil slette og klik på knappen Download igen, så er videoen væk for altid. Eller i hvert fald indtil du måske downloader det igen.