Hvis du vender forkert på skærmen, når du bruger FaceTime på din iPhone, skal du gøre dette.

FacetTime er en meget smart app, hvis du gerne vil videochatte med venner og familie. Men du kan desværre godt opleve, at FaceTime kommer til at vende dig på hovedet eller på siden. Det er mindre smart. Men til gengæld er det et problem, der er til at løse.

Hvad er FaceTime

FaceTime er Apples egen videochat, hvor du både kan både ringe og videochatte med alle der har en iPhone, en iPad eller en Mac. FaceTime så første gang dagens lys i sommeren 2010, samtidig med iPhone 4 kom på banen. Der er tale om videosamtale-teknologi, der gør det muligt for Apples brugere at tale gratis sammen over Wi-Fi. FaceTime kan bruges på næsten alle Apple enheder. Det kræver blot iOS 4 eller nyere på iPhone og iPad modeller samt Mac OS X 10.6.6 eller nyere på Mac-computere.

Hvorfor vender jeg på hovedet

Rotationslås på din iPhone og FaceTime kan resultere i, at du har de rigtige (eller forkerte) vinkler i forhold til andre personer, når du foretager et videoopkald. For rotationslås i Kontrolcenter på din iPhone kan placere dig og andre i forkerte vinkler i forhold til hinanden.

Hvad er rotationslås

Rotationslåsen er en smart funktion, som du finder i din iPhones eller iPads Kontrolcenter. Den giver dig mulighed for at forhindre apps i at rotere deres visning, når din enhed registrerer, at du har drejet på den. 

Det kan dog vise sig at være lidt af en udfordring, når du bruger FaceTime. For her kan rotationslåsen godt gå ind og drille under et opkald. Det kan  der kan forvirre de andre deltagere i et opkald, at du ikke nødvendigvis vender i den rigtige retning.

Når rotationen er slået fra, kan du rotere din enhed, og du ser både dig selv i forhåndsvisningen i den korrekte retning og den eller de andre personer, du chatter med, ser dig også i den rigtige retning.

Hvis du til gengæld har slået rotationslåsen til og drejer din iPhone eller iPad 90 grader med eller mod uret (eller endda 180 grader på hovedet) under en videosamtale, så har vi problemet. For mens du stadig ser dig selv i den rigtige retning efter rotationen via din forhåndsvisning, så ser de andre deltagere i samtalen dig i den oprindelige retning. Det vil med andre ord sige, at de både kan se dig mens du er sidelæns eller sågar på hovedet, alt efter hvordan du har roteret din mobiltelefon eller tablet.

Vend rigtigt i FaceTime

Det er nemt at sørge for, at du kommer til at vende i den rigtige retning, når du gerne vil foretage et FaceTime videoopkald. Du skal blot åbne din iPhonens Kontrolcenter (swipe op fra bunden af skærmen på ældre iPhones eller swipe ned fra øverste højre hjørne på de nye iPhones uden hjem-knap). Når du har åbnet Kontrolcenter, skal du finde ikonet for rotationslås. Tryk herefter på rotationslåsen for at deaktivere den (den vil være sort, ikke hvid, når den er deaktiveret).

Så skulle problemet gerne være løst fremover. Du vil nu vende rigtigt på skærmen, når du videochatter med andre.

Brug din personlig stil

Vidste du, at dine videosamtaler med både vennerne og familien nu kan blive endnu mere personlige og unikke. Der er nemlig en lang række nye funktioner i FaceTime, der kan gør dine videosamtaler meget sjovere og mere personlige. Prøve dem af og se om det er noget for dig.